Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Terhes (nagy pocakkal) menyasszonyok miért húznak hófehér ruhát, fátylat, az esküvőjükre (akár polgári, akár egyházi), ők ezt nem érzik illúziórombolónak, kissé ízléstelennek?
Egy másik kérdés kapcsán tettem fel ezt a kérdést. http://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__eskuvo__1..
Még mielőtt valaki mondaná, nem gonoszkodni, irigykedni akarok, és hasonlók, csak számomra felfoghatatlan. Íme néhány vélemény amivel abszolút egyetértek (frankón le is pontozták őket sajnos), ha valaki amúgy is akar esküvőt, miért nem várja meg az egészet a gyerekkel, a többi meg miért nem tanul meg védekezni, vagy direkt mennek hasasan az anyakönyvvezető elé:
"Hát.. ha nagyon látszik már, akkor fura kicsit. Akit én láttam, az 5 hónapos volt. Fehér ruha, fehér csokor... Görögkatolikus templom."
"(Régen ha netán ilyen előfordult, rögtön kiházasították a lányt, amikor még semmi nem látszott az arán. lásd: Szabó Magda - Régimódi történet)
'Imádom' a fehér ruhás, fátylas pocakos menyasszonyokat (nem ezzel nem azt akarom mondani, hogy szüzen kell férjhez menni, csak kicsit ellentmondásos a fehér ruha a pocakkal). Az érintettek nem érzik illúziórombolónak? (Tudom most le leszek pontozva.)"
"Igen, de azért tényleg...hát aki hassal felhúzza a hófehér ruhát...nekem nem lenne pofán (és én sem azt akarom ezzel mondani, hogy még mindig szűzen kéne férjhez menni) aközött, hogy valaki nem szűz vagy terhes baromi nagy különbség van."
"Lehet,igaz elég fura látvány,ha már tényleg erősen gömbölyödik a menyasszony. Kicsit szánalmas,mintha csak a baba kedvéért házasodnának.
Persze van olyan eset,mikor már elkezdik szervezni az esküvőt és közben derül ki,hogy terhes a menyasszony.De őket sem értem meg igazán.Ha már tudom,hogy mikor lesz az esküvő és nem akarok nagy hassal oltár elé állni,akkor miért nem tudok védekezni az esküvőig?"
"nem egy ismerősöm csinálta így, sztem leginkább papfüggő. És amíg nem nagyon látszik, nem is gáz. De nagy pocakkal én tuti nem csinálnám végig az egész felhajtást, mert túl azon, h csomó ember sandán nézne és nem maradna felhőtlenül boldog emlék, sztem a babának se tesz jót az esküvő környéki rengeteg szaladgálás és stressz."
"zerintem marha ízléstelen dolog.
a polgári még oké, bár ott is kapja az ember a félhangos beszólásokat, h biztos csak a gyerek miatt, de a templomi még rátesz egy lapáttal.
nem vagyok vakbuzgó vallásos aggszűz, de vannak erkölcsi normáim, amibe ez már nem fér bele.
egyébként biztosan lehet. sajnos.
na, gyerünk, jöjjenek a lepontozások! nyomjátok a piros kezet, mire vártok? :PPPPP"
"Utolsó: Te sem leszel népszerű a véleményeddel.Engem lepontoztak,mert mertem ajánlani a kotont és szánalmasnak neveztem a hatalmas pocakos templomi esküvőt.Pedig elég sokan így gondolják,persze azok nem,akiket esküvő előtt felcsinálnak."
Meselek valamit:
Eskuvo elott 5 evig nem estem teherbe. Teljesen lemondtunk mar a parommal a babarol. Megkerte a kezem, mert hat o ennek ellenere velem kepzelte el az eletet. Igent mondtam. Leszerveztuk az eskuvot. Vacsora, feherruha es tarsai. Teherbe estem.
Lexarom, h a tobbiek mit gondoltak, en voltam a vilag legboldogabb mennyasszonya kismamakent!!
ma 23:01: én veled értek egyet. Nem értem hogy miért zavar az bárkit is, hogy a másik milyen ruhában megy férjhez, ez az ő döntése, és senkinek semmi köze hozzá. Én nem vagyok szűz, 20 éves vagyok, de majd mikor férjhez megyek (2-3 év), akkor fehérben leszek, mert nekem az tetszik.
Azt én is hülyeségnek tartom, hogy addig várnak az esküvőig, hogy már nagy a hasuk (1-3 hónap még teljesen láthatatlan), mert az még az esküvői képeken is hülyén néz ki, de ha így jön össze (időpont, pénz, ...) és ők kiskoruk óta arról álmodnak, hogy majd egyszer egy szép fehér ruhában oltár elé vonulnak, akkor legyen meg nekik amire vágynak...
A szomszédom is 5 hónapos terhesen ment férjhez, fehér ruhában és akkor mi van? Szép a gyerek, boldogok, örülni kellene nekik nem pedig szídni, hogy hogy merte felvenni a fátylat meg a fehér színű ruhát...
hmm...hmm...ha nem tűnt volna fel mindenki lefelé van pontozva, bárki pontozhat, Te is, nem csak a kérdező.
És ez nem csak az én logikám, ahogy olvastad többség így gondolja. (Mellesleg ekrü ruhám volt.)
De ettől függetlenül is úgy gondolom, hogy nagy különbség van, egy nem szűz, és egy dinnye nagyságú pocakkal rendelkező nő között.
Számomra a gyerekáldás, házasságban, tervezetten normális (nem akkor amikor még meg sem kérik a kezem), amikor két felnőtt ember komoly döntést hoz, nem a véletlenül nem húztunk gumit, csináljunk esküvőt hozzáállás.
Én 8 hónapos terhesen esküdtem. Polgári volt csak, egy kosztümöt viseltem. Nekem picit furcsa terhesen egy fehér ruha (magamon), így azt szülés utánra terveztük egy templomi esküvö keretében. De én nem szólok meg senkit emiatt, ha nekik úgy esik jól. Van, aki úgy is szép... egyébként sem érdekel annyira igazából, hogy egyáltalán szemet szúrjon...általában a saját dolgommal szoktam foglalkozni.
Lehet lepontozni.
Basszus. Hogy lehet azt irni egy varandos nore, h "hasas"?
Nem allatrol beszelunk!!!
En alszentsegnek talalom, amit irsz. Nem magyarazom el, miert. Szerintem te is tudod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!