Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Terhes (nagy pocakkal) menyasszonyok miért húznak hófehér ruhát, fátylat, az esküvőjükre (akár polgári, akár egyházi), ők ezt nem érzik illúziórombolónak, kissé ízléstelennek?
Egy másik kérdés kapcsán tettem fel ezt a kérdést. http://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__eskuvo__1..
Még mielőtt valaki mondaná, nem gonoszkodni, irigykedni akarok, és hasonlók, csak számomra felfoghatatlan. Íme néhány vélemény amivel abszolút egyetértek (frankón le is pontozták őket sajnos), ha valaki amúgy is akar esküvőt, miért nem várja meg az egészet a gyerekkel, a többi meg miért nem tanul meg védekezni, vagy direkt mennek hasasan az anyakönyvvezető elé:
"Hát.. ha nagyon látszik már, akkor fura kicsit. Akit én láttam, az 5 hónapos volt. Fehér ruha, fehér csokor... Görögkatolikus templom."
"(Régen ha netán ilyen előfordult, rögtön kiházasították a lányt, amikor még semmi nem látszott az arán. lásd: Szabó Magda - Régimódi történet)
'Imádom' a fehér ruhás, fátylas pocakos menyasszonyokat (nem ezzel nem azt akarom mondani, hogy szüzen kell férjhez menni, csak kicsit ellentmondásos a fehér ruha a pocakkal). Az érintettek nem érzik illúziórombolónak? (Tudom most le leszek pontozva.)"
"Igen, de azért tényleg...hát aki hassal felhúzza a hófehér ruhát...nekem nem lenne pofán (és én sem azt akarom ezzel mondani, hogy még mindig szűzen kéne férjhez menni) aközött, hogy valaki nem szűz vagy terhes baromi nagy különbség van."
"Lehet,igaz elég fura látvány,ha már tényleg erősen gömbölyödik a menyasszony. Kicsit szánalmas,mintha csak a baba kedvéért házasodnának.
Persze van olyan eset,mikor már elkezdik szervezni az esküvőt és közben derül ki,hogy terhes a menyasszony.De őket sem értem meg igazán.Ha már tudom,hogy mikor lesz az esküvő és nem akarok nagy hassal oltár elé állni,akkor miért nem tudok védekezni az esküvőig?"
"nem egy ismerősöm csinálta így, sztem leginkább papfüggő. És amíg nem nagyon látszik, nem is gáz. De nagy pocakkal én tuti nem csinálnám végig az egész felhajtást, mert túl azon, h csomó ember sandán nézne és nem maradna felhőtlenül boldog emlék, sztem a babának se tesz jót az esküvő környéki rengeteg szaladgálás és stressz."
"zerintem marha ízléstelen dolog.
a polgári még oké, bár ott is kapja az ember a félhangos beszólásokat, h biztos csak a gyerek miatt, de a templomi még rátesz egy lapáttal.
nem vagyok vakbuzgó vallásos aggszűz, de vannak erkölcsi normáim, amibe ez már nem fér bele.
egyébként biztosan lehet. sajnos.
na, gyerünk, jöjjenek a lepontozások! nyomjátok a piros kezet, mire vártok? :PPPPP"
"Utolsó: Te sem leszel népszerű a véleményeddel.Engem lepontoztak,mert mertem ajánlani a kotont és szánalmasnak neveztem a hatalmas pocakos templomi esküvőt.Pedig elég sokan így gondolják,persze azok nem,akiket esküvő előtt felcsinálnak."
Story-day: jöjjön Anyám és Mamám esete a ruhaválasztással
Mamám betért Anyukámmal egy ruhaszalonban mert épp a 3. férjével készültek esküdni. A Mamám tudta, hogy már nem illik neki fehéret venni eme alkalomra. De ismeretes a női természet azért a szép habos-babos fehér mennyaszónyi ruhák között is szétnézet had kenegesse a látvány a lelkét. Végül kinézet magának egy fehér kosztüm ruhát. Oda fordult lányához megkérdezni, hogy mit gondol erről a darabról. "Anya, te nem vehetsz fel ilyet, már nem vagy szűz" Persze rosszul esett a mamának.
Eljött Édesanyám esküvőjének aktualitása is. Anyát hirtelen adták össze Apával, mert Én jöttem. Anya is nézegette, a fehér habos-babos ruhákat és megkérdezte, hogy ehhez a Mamám mit szól. "Jajj lányom, hiszen te nem vagy már szűz!" Ezzel revansot is vett.
Szerintem teljesen felesleges dolgokon izgatja itt mindenki magát. Természetes, hogy a lányokban az az igazi, hercegnős kép él az esküvő fogalma alatt, amikor a lány hófehér ruhába belejt a templomba és igent lehel a szerelmes szép párja arcára. Ezt a vágyat és elképzelést nehéz úgy megvalósítani, 5 évenként csak max. 1 szűz leány lehet igent bárkinek is. És nehéz annak is, aki sokadjára megy férjhez, és azért szeretne szép ruhát, mert ezzel is jelezve, hogy Ő az igazi, az egyetlen.
Nekem teljesen mindegy milyen ruhába esküszik bárki is. Ez az Ő napjuk, az Ő boldogságuk, az Ő álmaik, úgy élnek vele, ahogy nekik megfelel.
Köszönöm a figyelmet!
Ha az lenne a lényeg, hogy mi a ruha színének jelentése, akkor ne vegye fel senki, aki az esküvőjén már nem ártatlan és szűz...
Egyébként ezen túl a fehér elsőrendű jelentése a jóság és lelki tisztaság. Szerinted egy gyermekét váró édesanya nem a szeretet és jóság élő mintaképe?
Nincsenek rögeszméim. Van, ahol a fehér a gyász színe, és mégsem kötöm ahhoz. Csöppet sem tartom ízléstelennek.
"Egyébként igen tájékozatlannak kell ahhoz lenni, hogy valaki ne tudja azt, hogy védekezés ellenére is teherbe lehet esni, ennek számos oka lehet, a legegyszerűbbtől az orvosi okokig. Szerintem te még nem voltál igazán szerelmes, ha nem tudod, hogy akár az is előfordulhat, hogy két ember, akik odavannak egymásért, (és közös jövőt terveznek) akár meg is feledkezhetnek, vagy szándékosan figyelmen kívül hagyhatják a védekezést a pillanat hevében. Úgy látszik, te még nem éltél át ilyen pillanatokat :)" ma 02:11
Így a felelőtlen emberek, (igen gyakran tinianyák) beszélnek, képzeld én is éltem át bőven szenvedélyes pillanatokat, de az agyamat még sosem dobtam ki az ablakon, és azzal is tisztába vagyok, hogy pl. a megszakítás nem védekezés, aki pedig rendeltetésszerűen használja a fogamzásgátló eszközöket (pl. gyógyszert) az nagyon minimális eséllyel lesz terhes (0,1-0,2%), a környezetemben pedig 10-ből 5 menyasszony terhes. A tini gyerekedet majd azért ne így világosítsd fel!
A nem hívők templomi esküvővel én sem értek egyet, én magam nem vagyok vallásos, csupán megkereszteltek, nyilvánvaló volt, hogy nem tartunk templomit ateistaként, nem is vágytunk rá a legkevésbé sem, szerintem a házasságkötő teremben éppen olyan szépen végig lehet sétálni a sorok között.
Aki pedig az irigységre hivatkozik, el kell, hogy szomorítsam, semmiféle irigység nincs a részemről, csupán a ízléstelennek tartom. Ezzel kapcsolatban vártam a véleményeket, csak néhányan kapásból átmentek személyeskedésbe.
Szerintem meg mindenki foglalkozzon a saját dolgával és ne azt nézze, hogy mások hogyan és mit vesznek fel az esküvőjükre.
35f
Sziasztok! Én írtam ki a kérdést, ami ilyen nagy port kavart :D! De hozzá kell hogy tegyem, nem vagyok terhes... csak beszélgettünk a párommal, hogy mikor legyen esküvő, gyerek... és nem tudtuk eldönteni, hogy lenne a jó :)! És erről jutott eszembe, hogy vajon pocakosan lehet oltár elé állni? Én egyébként nem tenném, ha házasodék is állapotosan, akkor csak polgárilag...de nem ítélem el azokat, akik ilyenkor templomban is házasodnak...bár kicsit tényleg fura, mert ha számít nekik a vallásosság, akkor nem esküdnek már gyerekkel a pocakban templomban...
Esetleg úgy tudom elképzelni ezt a helyzetet, hogy a szülők-nagyszülők nagyon vallásosak, és "követelik" a gyereket váró pártól, hogy legyen egyházi esküvő is...mert ilyenre már hallottam pár példát!
Nagyot tévedsz, sosem néztem, nem is fogom, sem a valóvilágot, sem a tehetségkutató és celeb műsorokat, ha ez megnyugtat, szenny műsorokra nem vagyok kíváncsi. Mint írtam SZEMÉLYESKEDÉSRE NEM VAGYOK KÍVÁNCSI, feleslegesen sértegetsz. (Baromira rühellem az ilyen embereket.)
Nem lenézem őket, hanem inkább erkölcsileg megkérdőjelezhetőnek tartom az ilyesmit, de felőlem mindenki úgy tesz ahogy akar, ettől még véleményem lehet, mint ahogy neked is van.
Ha egy-egy ilyen eset lenne nem szólnék semmit, de mint írtam 10-bő 5 tuti terhes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!