Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Terhes (nagy pocakkal) menyasszonyok miért húznak hófehér ruhát, fátylat, az esküvőjükre (akár polgári, akár egyházi), ők ezt nem érzik illúziórombolónak, kissé ízléstelennek?
Egy másik kérdés kapcsán tettem fel ezt a kérdést. http://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__eskuvo__1..
Még mielőtt valaki mondaná, nem gonoszkodni, irigykedni akarok, és hasonlók, csak számomra felfoghatatlan. Íme néhány vélemény amivel abszolút egyetértek (frankón le is pontozták őket sajnos), ha valaki amúgy is akar esküvőt, miért nem várja meg az egészet a gyerekkel, a többi meg miért nem tanul meg védekezni, vagy direkt mennek hasasan az anyakönyvvezető elé:
"Hát.. ha nagyon látszik már, akkor fura kicsit. Akit én láttam, az 5 hónapos volt. Fehér ruha, fehér csokor... Görögkatolikus templom."
"(Régen ha netán ilyen előfordult, rögtön kiházasították a lányt, amikor még semmi nem látszott az arán. lásd: Szabó Magda - Régimódi történet)
'Imádom' a fehér ruhás, fátylas pocakos menyasszonyokat (nem ezzel nem azt akarom mondani, hogy szüzen kell férjhez menni, csak kicsit ellentmondásos a fehér ruha a pocakkal). Az érintettek nem érzik illúziórombolónak? (Tudom most le leszek pontozva.)"
"Igen, de azért tényleg...hát aki hassal felhúzza a hófehér ruhát...nekem nem lenne pofán (és én sem azt akarom ezzel mondani, hogy még mindig szűzen kéne férjhez menni) aközött, hogy valaki nem szűz vagy terhes baromi nagy különbség van."
"Lehet,igaz elég fura látvány,ha már tényleg erősen gömbölyödik a menyasszony. Kicsit szánalmas,mintha csak a baba kedvéért házasodnának.
Persze van olyan eset,mikor már elkezdik szervezni az esküvőt és közben derül ki,hogy terhes a menyasszony.De őket sem értem meg igazán.Ha már tudom,hogy mikor lesz az esküvő és nem akarok nagy hassal oltár elé állni,akkor miért nem tudok védekezni az esküvőig?"
"nem egy ismerősöm csinálta így, sztem leginkább papfüggő. És amíg nem nagyon látszik, nem is gáz. De nagy pocakkal én tuti nem csinálnám végig az egész felhajtást, mert túl azon, h csomó ember sandán nézne és nem maradna felhőtlenül boldog emlék, sztem a babának se tesz jót az esküvő környéki rengeteg szaladgálás és stressz."
"zerintem marha ízléstelen dolog.
a polgári még oké, bár ott is kapja az ember a félhangos beszólásokat, h biztos csak a gyerek miatt, de a templomi még rátesz egy lapáttal.
nem vagyok vakbuzgó vallásos aggszűz, de vannak erkölcsi normáim, amibe ez már nem fér bele.
egyébként biztosan lehet. sajnos.
na, gyerünk, jöjjenek a lepontozások! nyomjátok a piros kezet, mire vártok? :PPPPP"
"Utolsó: Te sem leszel népszerű a véleményeddel.Engem lepontoztak,mert mertem ajánlani a kotont és szánalmasnak neveztem a hatalmas pocakos templomi esküvőt.Pedig elég sokan így gondolják,persze azok nem,akiket esküvő előtt felcsinálnak."
Szerintem meg az a szánalmas, mikor valaki szűziesnek akar látszani, mikor marhára nem az. Viszont ha valaki fehér ruhát vesz fel esküvőre, MA már nem azt jelenti, hogy szűziesnek akar látszani, hanem azt mutatja: Hé világ! Ma esküvőm van!
Szűziesnek az akar látszani, aki megjátszva rebegteti a pilláját a nyakig begombolt, csuklóig érő ujjú ruhájában, és elhiteti nagymamival, hogy még szűz. De ilyennel még nem találkoztam.
Persze azzal is egyetértek, hogy ne nézzen ki úgy, mint egy rib@nc, de ezt a hatást szerintem nem a hátul mélyen kivágott ruha kelti, mert az elegáns is tud lenni (csak persze nem templomban), hanem inkább ezek az elöl miniszoknyás, átlátszó csipke fűzőhőz hozzávarrt, hátul hosszú ruhák. Ezek mondjuk szerintem sokkal gázabbak.
Sziasztok!
Szerintem sokan félreértitek a kérdezőt. Nincs baja más boldogságával, pusztán bizonyos dolgokról van véleménye. Nagy hassal én az esküvőt sem vállalnám és nekem sem esnének jól azon a ki nem mondott gondolatok, hogy a gyerek miatt vesz el és valóban ezerszer szebben áll egy lapos hason a menyasszonyi ruha, mint egy várandós nőn, én nem ítélek el senkit, szerintem mindkét dolog akár külön akár együtt is csodálatos, de azért még véleménye mindenkinek lehet és illik a másikét tiszteletben tartani.
"az ilyen pletykás, rosszindulatú aggszüzek mit morognak a hátam mögött"
Pont Te vagy az az unintelligens személyeskedő válaszolótípus akiről a kérdező beszélt. (Aki, ha jól olvastam már férjnél van és ekrü ruhája volt.) Akibe van erkölcsi tartás, és van véleménye az csak rosszindulatú aggszűz lehet? Mellesleg ebbe semmi rosszindulatúság nincs, csak akikre a kérdés vonatkozik azok veszik annak. Nem tudom miért ne alkothatna a terhes menyasszonyokról véleményt, nekem is meg van a magam véleménye, Te meg csak fröcsögni tudsz.
Egy óriás hasú nőnek 7-8. hónapban már akkor sem illene nagy csinnadrattával, parádéval, hatalmas ruhába, 100 vendéggel vonulgatni.
"Ha lenne egy olyan pasid akiért meg vagy veszve, mert nagyon okos, aranyos, és összeesnél ha meglátod mert olyan jól néz ki, és el akarna venni feleségül, közben teherbe esnél, akkor nem foglalkoznál ilyen hülyeségekkel."
Intelligens ember nem esik csak úgy teherbe (mert tud védekezni a nagy szerelem hevében, az agyát nem az altestében hordja), csak ha tervezi, én pedig esküvő előtt nem tervezek gyereket (mert nekem az a helyes sorrend).
Ha netán ilyen eset előfordulna, akkor lenne bennem annyi tartás, hogy felvegyek egy csinos kismama ruhát és a legszűkebb(leginkább szeretett) családtagjaim kíséretében megjelennék a házasságkötő teremben aztán megvacsoráznánk/ebédelnénk valahol, nekem nem lenne képem megcsinálni azt ami sokaknak elfogadott, mert az én értékrendembe nem fér be.
Nem igazán értem, hogy a kérdésben nektek mi volt a piszkálódás, bunkóság, én semmi ilyesmit nem érzékeltem, teljesen normális hangnemben alkotott véleményt, csupán véleményalkotás, és érdeklődés más véleménye iránt.
"nekem nem lenne pofám" Na ez pl. piszkálódás, elégerősen. Ugyanis ez azt jelenti, hogy aki megteszi az süllyedjen el. Lehet ám piszkálódva/ítélkezve véleményt alkotni, csak akkor azt fel is kell vállalni, nem pedig elmenekülni, mint ahogy a kérdező tette. Na jól van, nem is azonnal tette, szóval megértem, ha csak megunta, de akkor is vallja be, hogy élesen kritizált (amit én is szoktam), és arra a válasz szükségszerűen is éles védekezés...(én mindig ennek tudatában szoktam az éles kritikáimat megfogalmazni).
Egyébként jó lenne, ha a világ végre levetkőzné ezt a középkori felfogását a házasságról. Mivel ugye már nem a szeretkezés/összeköltözés/gyerekvállalás/egyéb legitimizálását jelenti, ezért én semmi rosszat nem látok abban, ha valaki terhesen megy férjhez. Szerintem esztétikailag még kifejezetten szép is:
Számomra ezek álomszép és nagyon megható látványok.
Tudjátok, mi az ízléstelen?
Ez:
Meg ez:
De az utóbbi is csak azért, mert az az érzésem, hogy kilóg a csaj sejhaja, meg mert terhesen nem veszünk föl lenge miniszoknyákat, max szűk combközépig érőket, és még nekem személy szerint a miniruha nem esküvői, de ettől még nem ítélem el, ha valaki nem terhes és azt vesz fel mondjuk egy szabadtéri esküvőre.
Tehát az esküvő nem azt jelenti, hogy "ollé! Na most akkor....start! Indulhat a gyerekcsinálás!"
Én is szeretnék először esküvőt és utána gyereket, de nem azért, mert így erkölcsös, hanem mert ehhez van kedvem, de nem ítélek el senkit, aki fordítva csinálja.
Mellesleg van, aki nem is igényli a papírt...akkor annak a párnak ne is legyen gyereke???
Az én szemem nem zavarja, ha babát vár a menyasszony, és fehérben oltár elé áll.
Ha meghívnak egy ilyen fontos eseményre, mert szeretnék, hogy velük ünnepeljek én mindig nagyon boldog vagyok.
A nagy pocak egy olyan dolog, amit nem lehet eltitkolni, és nem is kell.
Sok pár, úgy áll az oltár vagy anyakönyvvezető előtt, hogy fogalmuk sincs mit csinálnak. Nem ismerik egymást, nincsenek tisztában az érzéseikkel. Sajnos, ezt el tudják titkolni.
Én úgy érzem, a fehérnek ma már jelentése nincs. Vannak alkalmak, mikor felvehetjük mi nők pl.: a szalagavató bál is ilyen. Minden nő dönthet, hogy felveszi-e.
A "nagy" vendégsereg is szóba került. Ha csak azokat a rokonokat és barátokat hívnánk meg, akik állapotos menyasszonyként is őszintén mosolyognának rám, akkor is lennénk vagy százan. :)
Én ezt akkor sem érteztem piszkálodásnak, személyeskedésnek "nekem nem lenne pofám", ezzel leírta, hogy Ő hogy vélekedik a dologról, én is hasonló szófordulatot használtam, ennek ellenére sem irigy és gonoszkodó nem akarok lenni, legyenek boldogok, ha nekik ez így jó, számomra akkor sem ok, ezen kívűl még elég sok dolgot írt, amivel számomra bizonyítja, hogy nem piszkálódás, hanem véleménynyilvánítás.
Egyébként az a menekülés nem igazán menekülés volt véleményem szerint, hanem megunta az undokoskodó, személyeskedő, kötekedő megjegyzéseket (pl. a Való Világ nézőnek titulálták, gonoszkodó aggszüz), amit nem csodálok, veszekedni maunikashow módra megértem, ha nem akart, nálam is betenné a kaput, az érvelni, normálisan véleményt kifejteni nemtudó emberek tirpáksága, nem tudom miért nem lehet felnőtt emberhez méltóan véleményt kifejteni, szerintem kulturáltan kezelte őket.
Én egy az az egy kommentet sem írtam volna a kérdéshez a helyében, mert ez egy pont olyan kérdés, amihez nem kell a kérdező "jelenléte", mert már kifejtette nézeteit a kérdésben, én inkább nyelnék egyet, és nem menekülés lenne, hanem nem szállnék vitába arra nem érdemes vádakkal.
Szerintem ez egy "meddő" vita lett. Jóéjt.
10-ből 5 esküvő, amire meghívnak az nagy pocakos? Wow, az is érdekes! Én 10 esküvőn voltam, és ebből egy volt, ahol terhes volt a lány, aki egyébként csak 4 hónapos volt, így a hasa sem volt olyan nagy, csak annak tűnt fel, aki kifejezetten azt nézte, vagy tudott róla, hogy terhes. Mind a 10 esküvőn fehér ruhában volt a menyasszony, és ebből 9 nem volt szűz, és a 9ből egy terhes is volt, és akkor mi van? Szépek voltak, ez volt az ő nagy napjuk. Nem értem miért foglalkozol ezzel?! Neked miért fáj?
Nagybátyámék meg 2 éve szeretnének gyereket, eljegyezték egymást, és eldöntötték, hogy ha teherbe esik a lány, akkor összeházasodnak. Ha Ők így szeretnék, és ettől lesznek boldogok, akkor mi van? Minek foglalkozol ezzel?...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!