Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Esküvőn gyerektilalom?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Esküvőn gyerektilalom?

Figyelt kérdés
Sajnos bajban vagyok, mert egy közeli barátnőm hívott meg az esküvőjére, koszorúslánynak is felkért. Mikor lesz az esküvője, akkor lesz a lányom 1,5 éves. Anyum néha vigyázott rá, de kettesben sosem hagytam még őket (anyum kérésére). A lagzi 150 km-el arrébb lesz és barátnőm kijelentette, hogy nem lehet vinni gyereket. Vendégházak lesznek, de oda sem, mert nem szeretné hogy az esküvője arról szóljon, hogy más gyereket altat. Van még fél év az eseményig, addig próbálom ottalvásra szoktatni a babámat, szerencsére amúgy nagyon szociális, sokat utazunk vele és bárhol elalszik a kis utazóágyában. De sosem vagyunk tőle ilyen messze. Ti mit tennétek ilyen helyzetben?
dec. 29. 21:23
1 2 3 4 5
 11/47 A kérdező kommentje:

Itt amugy nem a gyerekek miatt lett tilalom bevezetve, hanem azert, mert gyerekkel a szulok nem tudnak felszabadultan veluk egyutt bulizni - hamarabb lelepnek, atjarkalnak altatni stb., igy ezzel akarjak ezt kikuszobolni. Legalabbis ez volt az erv.

A par egyik tagja sem akar amugy gyereket vallalni.

dec. 29. 22:13
 12/47 anonim ***** válasza:
100%
Édesanyád miért nem szeretne kettesben lenni a gyerekkel? Mert amúgy az jó ötlet, hogy szépen rászoktatjátok a máshol alvásra, és akkor ő tudna rá vigyázni.
dec. 29. 22:17
 13/47 A kérdező kommentje:
Mert fél minden hirtelen megoldandó szituációtól. Amint egy kis ellenállás van a baba részéről, már jön oda hozzám, hogy oldja meg... Lehet ebben is a drasztikus mélyvíz kéne, hogy tényleg csak magára legyen utalva. De hívott már fel úgy is, hogy jöjjünk azonnal haza, mikor éppen beültünk hónapok óta kettesben egy kávézóba a férjemmel, mert ő nem tudja tisztába tenni a gyereket, mert nem hagyja magát.
dec. 29. 22:19
 14/47 A kérdező kommentje:
oldjam*
dec. 29. 22:20
 15/47 A kérdező kommentje:
És tényleg nem értem, mert engem kb. egyedül nevelt fel, apu sokat dolgozott, nem volt segítsége...
dec. 29. 22:21
 16/47 anonim ***** válasza:
90%
Más megbízható rokon vagy barát nincs?
dec. 29. 22:24
 17/47 anonim ***** válasza:
2%
Ha ez már az esküvő előtt el lett döntve, hogy nem akarnak gyereket, akkor gondolom nem lehet nekik, vagy már benne vannak a korban. Sajnálom őket. De ezt nem a násznépen kellene megbosszulni. Örülhetnének, hogy másnak megadatott.
dec. 29. 22:26
 18/47 anonim ***** válasza:
21%

"gyerekkel a szulok nem tudnak felszabadultan veluk egyutt bulizni - hamarabb lelepnek, atjarkalnak altatni stb"

Ezt mondjuk az adott embernek a tisztje eldönteni, nem a házaspáré. Aki szeretne bulizni, sokáig maradni, az le fogja passzolni a gyereket.

Nálunk is nagyjából a gyerekesek fele otthon hagyta.

dec. 29. 22:33
 19/47 A kérdező kommentje:

17

Nem tudom persze, hogy milyen az egészségügyi állapotuk, de az utazás teszi ki az életüket, 30 évesek, tehát nem idősek. Az életvitelük nem gyerekkompatibilis.

18

Igen,nekem is csak emiatt van ellenérzésem. Alapból én is otthonhagynám, mert szeretnénk végre rendesen kikapcsolódni, piszok nehéz 1 év van mögöttünk (nem csak az új élethelyzet miatt, hanem történt sok veszteség ami betette a kaput) de ezt hadd döntsük már el mi...

dec. 29. 22:38
 20/47 anonim ***** válasza:
93%

Ha a nagyszülő nem tudja/nem akarja vállalni, akkor más megbízható barát vagy rokon? Nekem pl nem lenne teher barátnőm gyerekére vigyázni ég este/éjszaka. Ott aludnék, hogy ne a gyereket kelljen új helyre vinni és kész.

Ha nincs ilyen barát vagy rokon, akkor azt mondanám, hogy vigyázzon rá az apja. Ha olyan közeli a barát, aki házasodik, én elmennék egyedül a szertartása és esetleg utána a vacsorára, és előre szólnék, hogy sajnos tovább nem tudok maradni.

Ha senki nincs, csak én aki tud a gyerekre vigyázni, akkor meg ez van.

"Legalabbis ez volt az erv."

Ez is egy érv. Meg az is, hogy kisgyereket akkor kéne esküvőre vinni, ha már megérti, hogy azt a kb fél órás szertartást csendben a fenekén ülve bírjon ki és később a vacsora közben is lehet moderálni. Tisztelet a kivételnek, ezt sok szülő nem képes felfogni és viszik mindenhova a bömbölő gyereket, akiktől nem lehet figyelni. Ez a "tilalom" a szülők miatt van, nem a gyerek miatt.

dec. 29. 22:39
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!