Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Esküvőbe való belepofázás normális? Ti hogy kezeltétek?
Ugye nem lehet mindenkinek megfelelni, ezért is kapja az ember a szervezés közben a sok kéretlen kérdést és tanácsot. Én is most éppen ebben vagyok.
Már rögtön az anyagiakkal kezdik, mert tudják, hogy nem vagyunk gazdagok, hogy mégis miből fedezzük, hitellel, vagy mivel, mert több millió lesz az egész, mondják ezt úgy, mintha én nem tudnám. Aztán ugyanez az ember megkérdezi, hogy miért leszünk ilyen kevesen, miért nem hívok meg volt osztálytársaktól kezdve mostani kollégákig, akikkel nem is beszélek. Csak szűk család és pár barát jön. De ha ilyen kevesen leszünk, akkor miért lesz lagzi, legyen egy gyors vacsi és utána vége, mert ő nem szeret bulizni. Miért a városban tartjuk, miért nem megyünk vidékre, miért nem hagyományos templomi lesz, miért akarok ezt, miért akarok azt, ez a ruha jobb lenne, mint amit én szeretnék, miért nem fizetek szállást, miért tart ilyen hosszú ideig, miért nem lesz az ő kedvenc étele, stb. Ez nem egy ember hanem több, mind rokon.
Ti hogy kezeltétek ezt?
Nálunk éppen ezért nem volt lakodalom, egyszerüen a szülőket, testvéreket odahívtuk az anyakönyvvezetőhöz, utána nálunk volt egy kis beszélgetés nassolnivalókkal, és ennyi. Egy órával később elutazunk egy hétre kettesben.
Így volt a legkevesebb cirkusz a dologból.
mégis miből fedezzük - ezt felénk érdeklődésnek hívják, nem belepofázásnak. És néha nem is baj, mert talán visszarángat a földre, hogy ésszel költekezz. Lehet, hogy van jó ötletük, te meg élből leugatod őket azzal, hogy semmi közük hozzá?
Szúk család és több milliós ktg? Akkor meg pláne jogos lehet, hogy megkérdezik, mégis minek?
7, ettől még igaza van...
Több millió, amikor nincs pénz, a szűk családnak??? Nem véletlenül akarják figyelmeztetni, hogy talán felesleges. Meg fogsz lepődni, nem minden rokon rosszindulatú ám...
Uhh. Na azért ilyen kommentre nem számítottam :( még hogy válni... Csak mert lesz egy lagzink, és emellé nem vagyunk milliomosok.
Nos én évek óta spórolok az esküvőnkre. Utálok utazni, gyereket nem tervezünk, lakást örökölt a vőlegényem, úgyhogy gondoltam, nekem belefér. Kb 3 milliót szánunk rá, ez nem is annyira sok, persze nem is kevés. Csak ezt másnak nem mondtam, hogy erre spórolok, mert minek mondanám, gondolom ezért van a kérdés. Mondjuk jó kérdés, hogy mi az összefüggés... Hogy mennyit keresünk, mennyit költünk egy eseményre és a válás hogy függ össze?
A többieknek persze köszi!
Az, hogy valaki nem gazdag, nem jelenti azt, hogy nincs pénz vagy csórók (és nem, nem a kérdező vagyok, egyesek stílusa pedig továbbra is egy hányással egyenlő itt).
Mi sem vagyunk gazdagok, de szerettem volna szép esküvőt, olyat, amire örömmel emlékszünk vissza. És nem két tanúval zavarjuk le kedd délelőtt, ami után eszünk egy menüt a szomszédos kifőzdében, műanyag tálcákról.
Amíg nem a rokonság pénzét szórja erre, semmi közük nincs hozzá.
Amíg nem a rokonság pénzét szórja erre, semmi közük nincs hozzá.
oké, és akkor áruld el, ha semmi közük hozzá, miért kell nekik elmesélni, mennyibe kerül? Mert nyilván a kérdezőtől tudják...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!