Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Képmutatás, ha valaki ellenzi,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Képmutatás, ha valaki ellenzi, lenézi, megveti a vallást, de közben vallási esküvője van?

Figyelt kérdés

Mi a véleményetek arról a párról, amelyik kategorikusan vallásellenes, ellenzi a vallást, akár meg is vetik, viszont szeretnének vallási esküvőt, mert úgy gondolják, hogy az szép, romantikus és "jár nekik ez a stílus"?

Esetleg vannak itt is ilyen párok? Nem tartjátok képmutatásnak, hazugságnak az egészet?

2021. nov. 14. 17:04
1 2 3 4 5
 31/43 A kérdező kommentje:

#29.

Onnantól kezdve nem vallásos emberről beszélünk. Van különbség hívő és vallásos között. Az a legjobb, ha mind a kettő megvan, de sokaknál ez nincs így. Hívő, aki hisz valamiben vagy valakiben, vallásos, aki tartja a vallást, például betartja az előírásokat, megtartja a böjtöket, megjelenik a vallás közösségi tereiben. Az a legjobb, ha mind a kettő megvan, mivel ha csak az előbbi, akkor csak elhiszi a vallás tanításait, de az erkölcsét nem tartja be, utóbbinál pedig szintén csak képmutatásról beszélhetünk, mert komolyabb tartalom nem áll a valóságban a tettek mögött.

2021. nov. 14. 21:12
 32/43 anonim ***** válasza:
40%
#25 pl. arra, hogy Isten a bűnt és a bűnös embert nem áldja meg. Márpedig a házasság előtti szex bűn, innentől kezdve Isten egy ilyen kapcsolaton mit áldana meg? Hogy Isten megáldja az embert, ahhoz az kell, hogy az ember megbékéljen és szövetséget kössön vele. Azt meg Jézusba vetett őszinte, szívbéli hit és megtérés által lehet. És szükséges, hogy az ember hite a cselekedeteiben is megnyilvánuljon, tehát nem tesz (legalábbis igyekszik) olyan dolgokat, amik Isten értékrendje szerint bűnök. Amíg ez nincs meg, addig hiába vonulgat bárki is a templomba és várja az áldást, Istentől nem fog jönni. Nem azért, mert Isten személyválogató, hanem az ember saját maga választja el magát Isten jelenlététől, a bűn egy falat húz az ember és Isten közé. Ezt a falat rombolta le Jézus a keresztáldozatával, meghalt helyettünk a mi bűneink miatt, és utat nyitott az Atyához. Ez minden ember számára elérhető, de nem automatikus, hanem választani kell.
2021. nov. 14. 21:25
 33/43 anonim ***** válasza:
32%

Katolikus általános iskolába jártam, de kb még gimiben hittem utoljára, most nem tartom magam hívőnek, nem is foglalkozom a vallással.

Nem is tartanék templomi esküvőt magamtól, csak ha nagymamám még élne, érte megtenném, mert tudom hogy neki mennyire fontos lett volna. Viszont mivel ő már nincs közöttünk, nekem nem is lesz egyházi esküvőm.

Azt mondjuk én se értem, hogy aki aktívan vallásellenes, az mégis mi a fityfenének akar templomban esküdni, szerintem tiszteletlenség inkább, mint képmutatás, mert kvázi egy mókás eszköznek tekintik a templomot, holott másnak komoly a vallás. Az ilyen emberek telibe szarják az egészet, csak megy a nyálverés, hogy milyen szép tud lenni egy templomi esküvő, kvázi jó a díszlet meg a körítés és ez nagyon gáz hozzáállás.

2021. nov. 14. 21:26
 34/43 A kérdező kommentje:

#32.

Nagyon egyetértek veled. Ez így van!

2021. nov. 14. 21:41
 35/43 anonim ***** válasza:
50%

Nem ismerek ilyet és számomra ellentmondásos, hogyha kifejezetten vallásellenes, akkor miért lenne számára vonzó egy vallási szertartás? Bocsánat, de ez olyan, mintha mondjuk én nem szeretném a kutyákat, de kutyás esküvőt tartok. Miért? :))

Ott tudom elképzelni, ahol az egyik fél hívő, a másik nem, a párja kedvéért vállalja, de ez más történet.

Vagy ahol nem kifejezetten vallásellenesek, csak annyira nem hívő, viszont szépnek tartják. Itt megjegyzem, hogy pl. a Katolikus Egyház szerint a házasság egy szentség, amit nem a pap szolgálatat ki, hanem a két fél egymásnak. És vannak bizonyos feltételek, amiknek teljesülniük kell, különben a házasságkötés nem lesz érvényes. Ilyen például az, hogy tisztában kell lennie mindkét félnek arról, hogy mi a házasság. Hogy ez a Katolikus Egyházban felbonthatatlan. Tehát ha pl. valamelyik fél gondolatban kizárja a házasságnak egy lényegi elemét, pl. a felbonthatatlanságot ("Majd elválunk, ha nem sikerül!"), akkor az a házasság eleve érvénytelen és bár formailag lezajlik, valójában nem lesz érvényesen megkötve. Ugyanígy érvénytelen, ha külső kényszer alatt kötik

meg ("A mama nagyon akarja, ezért megyünk a templomba is, de amúgy nem akarnánk").

Szóval engem katolikusként részben zavar, de másfelől meg ezek nagy része amúgy sem érvényes. Persze, nem látok bele az emberek szívébe, hogy egész pontosan ő mennyire hisz ebben, mennyire elkötelezett a párja mellett, ezért nem is érdemes ítélkezni.

2021. nov. 15. 09:17
 36/43 anonim ***** válasza:
68%
Undorító képmutatásnak tartom. Meg voltam hívva egy ilyen esküvőre a nyáron (ráadásul már 2 éves volt a közös gyerekük), nem mentem el. Igazi hívő nem tud ezzel azonosulni.
2021. nov. 15. 22:20
 37/43 anonim ***** válasza:
76%
Szerintem az is képmutatás ha valaki szimplán nem vallásos, de templomit akar. Viszont ha kifejezetten ellenzi akkor hogy? Eszembe nem jutna szemenköpni magam, mert ez konkrétan azzal egyenlő.
2021. nov. 15. 23:17
 38/43 anonim ***** válasza:

#32 köszönöm, h kifejtetted a lényeget. Csak szerettem volna tisztán látni, mire gondolsz konkrétan.

Protestáns vagy, igaz?

Annyival szeretném kiegészíteni, hogy elsősorban a felismerés a bűnös voltra és a bűnbánat - ami a fontos. A jó cselekedet, ilyenfajta morál megváltozása már az új élet gyümölcse.

De mindez Isten gondviselő kegyelme, szeretete. Hogy felnyitja a szemet, szívet.

2021. nov. 16. 08:33
 39/43 A kérdező kommentje:

#37.

Jó díszletként tekint rá. Semmilyen vallás vagy hit nincs mögötte, csak szépnek, meg romantikusnak tartja.

2021. nov. 16. 15:30
 40/43 anonim ***** válasza:
Sokan azért vállalják be a templomi részt is, mert így szokás, ez a hagyomány. Na meg, mit fognak szólni (rokonság, ismerősök, család).
2021. nov. 18. 01:27
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!