Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Esküvő = jópofizás, képmutatás?
2013 nyarán lesz az esküvőnk és én már gondolkoztam hogy kiket hívjak meg, kiket látnék szívesen a vőlegényem és az én rokonaimon kívül. Tudom hogy ilyenkor illendőségből "illik" meghívni a közeli barátokat, de nekem sosem volt baráti kapcsolatom a vőlegényem barátaival,(főleg lányokkal) sosem kezeltek engem egyéniségként, hanem mint a barátom barátnője.
Plusz minden buliban a sárga földig leisszák magukat, kelletik magukat a férfiaknak és tartok attól hogy az esküvőn sem lenne ez máshogy, a bulikban botrányosan viselkednek. Az én rokonságomban sok kisgyerek van, remélem értitek...:/
Nem szeretném életem legboldogabb napján feszélyezve érezni magam, hogy vajon most hogy viselkednek, kire másznak rá... És az én esküvőmön hadd lássak olyan emberek szívesen akiket szeretek és kedvelek! Úgy érzem képmutatás lenne és álszenteskedés ha ők is ott lennének, legalábbis részemről. Vagy erről is szól az esküvő? Olyanokat is meg kell hívni akiket nem szívesen látunk?
23 N
Teljesen egyet értek veled! Pont ugyan ezek a kérdések fogalmazódtak meg bennem is. Miért hívjak meg olyanokat, akiket nem szeretnék? Mert kell? Még akkor is, ha rosszul érezném magam attól, hogy Ők ott vannak? A saját esküvőmön...
Beszélgettem erről anyummal, és Ő azt mondta, hogy azokat hívjuk el, akiket szeretnénk.. Mamám viszont azt mondja, hogy "jahj, illik ezt is, meg azt is..bla bla"
Tanácstalan vagyok..de tudom, hogy nem akarom, hogy néhány ember ott legyen, akiket elvileg "el kéne" hívni...
23/L
Szerintem az "illik"-es dolgot inkább rokonoknál szokták mondani, pl, hogy ha mi is ott voltunk az ő esküvőjén, akkor illik visszahívni, akkor is, ha mondjuk 5 éves voltál és nem is emléxel... Barátokra vagy inkább nevezzük ebben az esetben ismerősöknek őket, ez az illikezés szerintem nem helytálló, hacsak nem voltál valamelyikük lagzijában.
Mi még nem tervezzük az esküvőt, de gondolkoztam már én is, hogy kiket hívnék meg a kötelező rokonokon kívül, és elég sok olyan van, akiket muszáj meghívnom, a fent említett "én is voltam az övén" dolog miatt, pedig lehet h meg se ismerném, ha szembejönne velem az utcán, engem inkább ez idegesít, mert szerencsére nincsenek olyan ismerőseim, mint neked. Olyanokkal leszek gondban (3-4 ember), akikkel régen jóban voltam, egy faluban lakunk, nem tudom, hogy meghívjam-e őket, mert ha őket hívom, akkor kb az összes régi osztálytársamat hívnom kell, amit meg hát a költségek miatt nem nagyon akarok, de kellenek fiatalok is, ne csak idősebb rokonok legyenek, mert akkor ki mulat?:D
csakhogy ez nem a te esküvőd, hanem a ti esküvőtök. ha a vőlegénynek fontosak, akkor meg kéne hívni őket. gondolom olyan emberek is lesznek ott a rokonságodból, akik meg a vőlegényhez nem állnak közel, csak hozzád.
"Olyanokat is meg kell hívni akiket nem szívesen látunk? "
nem, olyanokat nem kell, akiket egyikőtök sem lát szívesen....
Szerintem ez úgy működik, ha a vőlegényed úgy dönt, hogy ő szeretné őket meghívni, akkor hívjátok meg őket.
Én sem szabtam határt a férjemnek, hogy kiket látna szívesen és ő sem nekem.
Nálunk is vannak cifra egyének a baráti társaságban (leginkább az enyémben), féltünk is, hogy vajon hogy viselkednek majd, semmi extra nem volt.
Egyébiránt egy lagziban, ha lesz vőfélyetek, játékok stb., akkor ezek a dolgok fel sem fognak tűnni, mivel ezer dolgotok lesz. Én is csak utólag hallottam vissza a haveroktól, hogy ilyen és ilyen dolgok is voltak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!