Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Esküvő = jópofizás, képmutatás?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Esküvő = jópofizás, képmutatás?

Figyelt kérdés

2013 nyarán lesz az esküvőnk és én már gondolkoztam hogy kiket hívjak meg, kiket látnék szívesen a vőlegényem és az én rokonaimon kívül. Tudom hogy ilyenkor illendőségből "illik" meghívni a közeli barátokat, de nekem sosem volt baráti kapcsolatom a vőlegényem barátaival,(főleg lányokkal) sosem kezeltek engem egyéniségként, hanem mint a barátom barátnője.

Plusz minden buliban a sárga földig leisszák magukat, kelletik magukat a férfiaknak és tartok attól hogy az esküvőn sem lenne ez máshogy, a bulikban botrányosan viselkednek. Az én rokonságomban sok kisgyerek van, remélem értitek...:/

Nem szeretném életem legboldogabb napján feszélyezve érezni magam, hogy vajon most hogy viselkednek, kire másznak rá... És az én esküvőmön hadd lássak olyan emberek szívesen akiket szeretek és kedvelek! Úgy érzem képmutatás lenne és álszenteskedés ha ők is ott lennének, legalábbis részemről. Vagy erről is szól az esküvő? Olyanokat is meg kell hívni akiket nem szívesen látunk?

23 N

2012. jan. 4. 16:17
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:

Teljesen egyet értek veled! Pont ugyan ezek a kérdések fogalmazódtak meg bennem is. Miért hívjak meg olyanokat, akiket nem szeretnék? Mert kell? Még akkor is, ha rosszul érezném magam attól, hogy Ők ott vannak? A saját esküvőmön...

Beszélgettem erről anyummal, és Ő azt mondta, hogy azokat hívjuk el, akiket szeretnénk.. Mamám viszont azt mondja, hogy "jahj, illik ezt is, meg azt is..bla bla"

Tanácstalan vagyok..de tudom, hogy nem akarom, hogy néhány ember ott legyen, akiket elvileg "el kéne" hívni...

23/L

2012. jan. 4. 16:23
 2/14 anonim ***** válasza:
Nekünk is 2013 nyarán lesz az esküvőnk:) hát nekem sosem voltak olyan igazi barátaim mint a filmekben, szóval nekem 2 bnőm lesz ott a többi rokon, a páromnak viszont sok a barátja, de megegyeztünk h csak pár nagyon nagyon közelit fog meghívni!nálunk az a baj h én a párom barátait nem csípem, az a baj h az én ismerőseim nagyon mások, főleg viselkedésileg!én is félek h valami visszhangot fog kellteni. de én a Te helyedben ezeket a lányokat nem hívnám meg..., mond el a párodnak h mért nem szeretnéd,és megfogja érteni!jó készülődést:)
2012. jan. 4. 16:27
 3/14 anonim ***** válasza:

Szerintem az "illik"-es dolgot inkább rokonoknál szokták mondani, pl, hogy ha mi is ott voltunk az ő esküvőjén, akkor illik visszahívni, akkor is, ha mondjuk 5 éves voltál és nem is emléxel... Barátokra vagy inkább nevezzük ebben az esetben ismerősöknek őket, ez az illikezés szerintem nem helytálló, hacsak nem voltál valamelyikük lagzijában.

Mi még nem tervezzük az esküvőt, de gondolkoztam már én is, hogy kiket hívnék meg a kötelező rokonokon kívül, és elég sok olyan van, akiket muszáj meghívnom, a fent említett "én is voltam az övén" dolog miatt, pedig lehet h meg se ismerném, ha szembejönne velem az utcán, engem inkább ez idegesít, mert szerencsére nincsenek olyan ismerőseim, mint neked. Olyanokkal leszek gondban (3-4 ember), akikkel régen jóban voltam, egy faluban lakunk, nem tudom, hogy meghívjam-e őket, mert ha őket hívom, akkor kb az összes régi osztálytársamat hívnom kell, amit meg hát a költségek miatt nem nagyon akarok, de kellenek fiatalok is, ne csak idősebb rokonok legyenek, mert akkor ki mulat?:D

2012. jan. 4. 16:30
 4/14 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ha a párodnak valoban fontos, hogy ott legyenek akkor mindenképpen megkéne hívni oket.
2012. jan. 4. 16:34
 5/14 anonim ***** válasza:
100%

csakhogy ez nem a te esküvőd, hanem a ti esküvőtök. ha a vőlegénynek fontosak, akkor meg kéne hívni őket. gondolom olyan emberek is lesznek ott a rokonságodból, akik meg a vőlegényhez nem állnak közel, csak hozzád.

"Olyanokat is meg kell hívni akiket nem szívesen látunk? "

nem, olyanokat nem kell, akiket egyikőtök sem lát szívesen....

2012. jan. 4. 16:37
 6/14 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat, azt hittem sok letoltást fogok kapni:) igazából a vőlegényem véleménye is sokat fog nyomni a latba, de én nem szeretném magam kellemetlenül érezni a saját esküvőmön...
2012. jan. 4. 16:38
 7/14 A kérdező kommentje:
a "nem szívesen látunk"-ban általános alanykéntként használtam a "mi"-t, nem pedig a vőlegényemre és magamra értettem. :)
2012. jan. 4. 16:39
 8/14 anonim ***** válasza:
100%
nem igazán sikerül megragadnod a válaszom lényegét...
2012. jan. 4. 16:41
 9/14 anonim ***** válasza:

Szerintem ez úgy működik, ha a vőlegényed úgy dönt, hogy ő szeretné őket meghívni, akkor hívjátok meg őket.

Én sem szabtam határt a férjemnek, hogy kiket látna szívesen és ő sem nekem.

Nálunk is vannak cifra egyének a baráti társaságban (leginkább az enyémben), féltünk is, hogy vajon hogy viselkednek majd, semmi extra nem volt.

Egyébiránt egy lagziban, ha lesz vőfélyetek, játékok stb., akkor ezek a dolgok fel sem fognak tűnni, mivel ezer dolgotok lesz. Én is csak utólag hallottam vissza a haveroktól, hogy ilyen és ilyen dolgok is voltak.

2012. jan. 4. 17:09
 10/14 anonim ***** válasza:
Nos en csak annyit fuznek a dologhoz ,mivel nekunk iden nyaron lesz az eskuvonk,.hogy bar lehet hogy mindkettonk reszerol megvannak a barati koreink ,.de meg is ugy gondolom akiket en enismerek ,.es tudom a szokasaikat,.viselkedeseiket,.azokat ugygondolom hogy nem szivesen jaratnam le magamat a sajat eskuvomon ,.parom ebben igazan nem szol bele ,hisz tudja jol hogy nem szeretnek kellemetlenseget a sajat eskuvomon ,.es ezzel o is igy van!!csak azert mert nem vagyunk egy allampolgarok,.es a barati korokbol csak mi tudjuk hogy kinek van helye az eskuvon kinek nem!!csak hogy elkeruljuk a kellemetlenseget,illetve feszultseget ,.23N
2012. jan. 4. 17:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!