Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Képmutatás, ha valaki ellenzi, lenézi, megveti a vallást, de közben vallási esküvője van?
Mi a véleményetek arról a párról, amelyik kategorikusan vallásellenes, ellenzi a vallást, akár meg is vetik, viszont szeretnének vallási esküvőt, mert úgy gondolják, hogy az szép, romantikus és "jár nekik ez a stílus"?
Esetleg vannak itt is ilyen párok? Nem tartjátok képmutatásnak, hazugságnak az egészet?
19-es hozzászóló használta az egyházi szertartás lényegét. Isten áldásának a kérése és élvezete - ez a lényege. Nem az, hogy ott ünnepélyesen fogadalmat tesz a pár , megígéri, hogy hűséges lesz.
Az a pár, akik Isten szent színe előtt szeretnének házasságot kötni, nem a csinnadrattáért, rokonságért, szokásért, azok azért teszik, mert azt akarják, hogy Istenben gyökerezzen a kapcsolatuk.
Szerintem is képmutatás, ahogy sok más is az életben. Sokáig jártam templomba, majd elegem lett, és otthagytam. Később egy másik gyülekezetbe kénytelen voltam visszatérni akkori párom miatt, de kb a gyomrom felfordult. Egymás előtt ment a cukiskodás, jajj, de örülnek, hogy eljöttél, aztán amint hátat fordítottál, kibeszéltek. Kb mindenkit, egymást is. Ezek után úgy vagyok vele, hogy ha a hívők parádézhatnak mindenféle szeretetről beszélve, miközben utálkoznak, amint lehetőségük van rá, akkor had csapjon puccos esküvőt a cuki templomban a nem hívő pár. Alapvetően annyira jelentéktelen ma már a vallás a legtöbb ember számára (leginkább, mert elmaradott, mivel nem fejlődött együtt az emberekkel), hogy nincs értelme ilyesmin rugózni.
Bár én részemről kihagyom a templomi cirkuszt, mert nem az én világom, vőlegényem ugyanígy gondolja. A rokonok meg szervezkedjenek a saját esküvőjükön, nem az enyémen.
#12.
Ahhoz az egyháznak is van egykét szava. Meg kell keresztelkedni, felkészítőre kell járni. Nem lehet csak úgy beugrani és nem intéz el mindent a pénz.
#15.
Hazudsz, mert hogy tudsz hűséget fogadni egy olyan Isten színe előtt, egy olyan Istennek is, akiben nem hiszel? Olyan mintha valaki a szüleivel ordibálva, dühösen vagy prostituáltként venne magához úrvacsorát és abban a pillanatban sértené meg, azt amit Jézus tanított, vagyis a lényegét annak, akire emlékezvén cselekszik ezt a keresztények.
#27.
"Remek". Komolyan veszi a hivatását...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!