Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ha a pár egyik felének volt már egy esküvője és van egy gyereke is, de a másik félnek ez lesz az első esküvő ugyanúgy csináltok mindent mintha mindkét félnek az lenne vagy van valami különbség?
Nyilvános fórumon kérdeztél, erre "volt képem" válaszolni, arról nem tehetek, hogy nem tetszett amit írtam. Nehogy megfoszd magad a szép templomi esküvőtől, ennek a két módja 1) a vőlegényed elindítja a folyamatot amit írtam 2) lefizetitek az esketőt.
Az képmutatóságról meg a kamuságról meg annyit, hogy cseppet sem zavar téged, hogy olyan emberrel készülsz házasságot kötni, aki Isten szemében házas, Isten előtt fogadta meg, hogy mindig kitart a választottja mellett, és hogy csak a halál választja el őket. Így nem is értem, mit kérsz ki magadnak ilyen hevesen, de persze, a mai világban nem számít az Isten előtt tett eskü...
Ez alapján szerinted, aki templomban házasodott ne is váljon el hiába ment tönkre a házassága, Isten előtt ígéretet tett.. Te talán nem ismersz olyat, aki templomi esküvő után vált, majd az újra házasodott templomban? Mert én nem 1-2 ilyen embert tudok
Az meg hogy engem mi zavar vagy mi nem zavar és milyen ember vagyok nem fogok egy ilyen embernek magyarázkodni, akinek fogalma sincs semmiről.
Az a probléma, hogy az emberek nagy része ragaszkodik az egyházi esküvőhöz, miközben egyáltalán nem vallásos, és azt se tudja, valójában mi a szertartás lényege - és következménye. Aztán meg jönnek a hisztik, hogy nem lehet a második, harmadik "élete szerelmével" is eljátszani a templomosdit.
Nem, nem ismerek olyan embert, aki templomi esküvő után újra házasodott templomban. Olyat viszont igen, aki lefizette az atyát (sicc), hogy tartson nekik egy kamu szertartást a második asszonnyal, mert a nő ragaszkodott a hófehér ruhához meg a templomos fotókhoz.
Csakhogy az illető egyházjogilag továbbra is az első feleség férje, mint ahogy a te párod is házasnak számít. Házas ember pedig nem nősülhet meg újra. Akárhogy hőbörögsz, a katolikusoknál ez egy szentség, és nem fogod semmissé tenni a dühöddel, vagy azzal, hogy "nem hasznosnak" minősíted a válaszomat.
12: Aki templomban házasodott, az is nyugodtan elválhat, jogi szempontból. De nem Isten elött, mert ott élete végéig az elsö házastársával marad házas. Ha megözvegyül, az más. De persze valóban el lehet menni bohóckodni a templomba, mert ott nagyon szép fotókat lehet ám készíteni.
Nem tartod röhejesnek, hogy te leszel a második nö, akinek a pasid a pap elött komoly arccal megfogadja, hogy amíg a halál el nem választ? Az elözönek ugyanezt mondta. :-)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!