Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Ha a pár egyik felének volt...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ha a pár egyik felének volt már egy esküvője és van egy gyereke is, de a másik félnek ez lesz az első esküvő ugyanúgy csináltok mindent mintha mindkét félnek az lenne vagy van valami különbség?

Figyelt kérdés
Olyanok válaszát várom elsősorban, akik voltak igy
2021. szept. 22. 12:12
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
22%
Igen.
2021. szept. 22. 12:13
 2/16 A kérdező kommentje:
Mi igen?
2021. szept. 22. 12:15
 3/16 anonim ***** válasza:
87%
Mi ebben a helyzetben vagyunk. Páromnak volt már egy házassága, van közös gyerek is, ott nagy esküvő volt nagy lagzival, nagy rokonsággal. Én még nem voltam férjnél. Amúgyis csendesebb típus vagyok, és nem szeretek a középpontban lenni, páromnak sem fontos a nagy esküvő, így megegyeztünk, hogy csak egy kis szertartás lesz az anyakönyvvezető előtt 2 tanúval, utána pedig a nagyon szűk család-barát társaságunk beül egy étterembe, és megünnepeljük. Ez így mindkettőnknek megfelel, de itt én vagyok az alapból, aki egyébként sem akart soha nagy esküvőt. Kompromisszum kérdése, hogy az, akinek már volt esküvője, mennyire akar még egy nagyot, akinek pedig nem volt, mennyire hajlandó engedni az elképzeléseiből.
2021. szept. 22. 12:17
 4/16 anonim ***** válasza:
89%
Pont ebben vagyok most én is. Párom (ő a férfi), már volt házas, nagyobb gyereke van. Nekem még nem volt esküvőm. Meghitt alkalmat szeretnék, de azért ne olyat, hogy van 2 tanú és csá. Leginkább szertartás a természetben, utána kisebb buli valahol. Max 50 fő.
2021. szept. 22. 14:08
 5/16 A kérdező kommentje:

Amikor köztünk felhozódott elsőnek ez a téma, azt mondtam mivel neki már volt egy és gyermeke is van, semmiképp sem szeretném ráerőltetni a dolgot és megértem, ha nem szeretne még egyet. Persze titkon azért bántam volna, ha kimarad az életemből a nagy nap, de miatta elfogadtam volna. Én sem vagyok az a feltűnősködő típus, de szeretnék egy igazi, szép esküvőt.

A másik kérdésem az lenne, hogy nekik volt templomi is, a nő katolikus volt, ezért katolikus templomban esküdtek, viszont mi mindketten reformátusok vagyunk, tarthatunk református templomban esküvőt?

2021. szept. 22. 16:46
 6/16 anonim ***** válasza:
48%
Miértne tarthatnátok? Ott tartotok esküvőt ahol szeretnétnet. Ha meg vagytok keresztelve refornátusnak, akkor lehet református esküvő.
2021. szept. 22. 17:14
 7/16 anonim ***** válasza:
33%

#6 Legalább ne írnád le neki a tömény hülyeséget, mikor látszólag közöd nincs az egyházjoghoz.

Katolikusként azt tudom neked mondani, hogy katolikus egyházi esküvő után nem lehet református esküvője sem a vőlegényednek addig, amíg él a volt feleség. Ha valóban hívők vagytok - vagyis nem csak az esküvő miatt mennétek el a templomba bohóckodni - menjetek el a lakhelyetekhez legközelebb eső főplébánia irodájába, ahol pontosan elmondják, hogyan tudja felbontani a házasságát. Komoly indok és (ahogy hallottam) hosszú évek után választják el őket, ha egyáltalán elválasztják.

2021. szept. 23. 13:06
 8/16 A kérdező kommentje:
Én úgy tudom lehet második esküvő is templomban. A mai világban meg már főleg
2021. szept. 23. 18:07
 9/16 anonim ***** válasza:
0%
Jah értem, akkor téged nem a rendes, valóban "hivatalos" esküvő menete érdekel, ahol Isten előtt kötöd össze az életed a szerelmeddel, hanem csak a külsőségek. Ez esetben fizess le egy korrupt papot (vagy lelkészt, nem tudom, a reformátusoknál hogy hívják), hogy tartson nektek egy kamu szertartást, hogy meg legyen a színjáték, aminél a templom csak egy díszlet. A mai világban szokás.
2021. szept. 23. 19:54
 10/16 A kérdező kommentje:
Már ne is haragudj, de hogy van képed ilyet mondani? Egyáltalán nem ismersz. Ha nem láttad volna írtam, hogy az elején leszögeztem én nem akarok ráerőltetni egy második esküvőt, amennyiben köztünk úgy alakul a dolog. Ezek után hogy tudsz ilyet mondani, hogy nekem csak a külsőségek számítanak?! Nyilván érdekel a templomi esküvővel kapcsolatos dolog is, vagy talán fosszam meg magam egy igazi, szép esküvőtől, mert a vőlegényemnek volt már egy?!
2021. szept. 23. 19:58
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!