Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
5 év után nem kérte meg a kezem, szerintetek?
Több mint 5 éve vagyunk együtt, 3,5 éve együtt is lakunk, úgy élünk mint egy házaspár. 26 évesek vagyunk mindketten, ő is nagy esküvőt szeretne, mint én, az anyagiak megvannak rá, és ez még nem elég... elutaztunk Párizsba, ott voltunk az Eiffel torony lábánál, Versailles-ban a gyönyörű szökőkutak között és ő mégse kérte meg a kezem, pedig tudta, hogy szeretném. Mikor megkérdeztem, hogy miért, az volt a válasz, hogy nem volt ideje gyűrűt venni... Miközben előtte héten otthonról dolgozott, lett volna bőven lehetősége rá. Ez már több mint egy hónapja volt, de nem tudom túl tenni rajta magam, főleg hogy én már nem ott tartok, hogy esküvőt, én jövőre már gyereket szeretnék.
Nem akarom elhagyni, mert szeretem. Meg nincs kedvem elölről kezdeni, ha holnap találkoznék életem új szerelmével akkor is évekbe telne mire egy ugyanilyen kapcsolatot felépítek, akkor meg már ugyanott vagyok, mintha kivárom, hogy egyszer majd csak "lesz ideje" gyűrűt venni.
Véleményekre vagyok kíváncsi, ki mit gondol erről a helyzetről. (Arra nem, hogy a házasság hülyeség, a párommal mindketten házasság pártiak vagyunk, egyikőnk családjában sem volt válás még ha másod-unokatestvérekig nézzük akkor sem)
"Nem véletlenül akarja a házasságot, egy kapcsolat egyszerűen nem tud továbbfejlődni sima együttélésben"
Ez valami Cosmo-s szöveg? :D Tartanak egy esküvőt, a menyasszony kiválasztja az "esküvő színeit" (lol), csinálnak jópár fotót, amivel lehet facebookon rajokodni, lagzin a barinők jól kibeszélik a férjet...
Aztán másnap új alapokra kerül a kapcsolat? Megváltozik a benne résztvevők (a gyűrűvásárlást elsunnyogó pasas és a "meh, vegyél el, mert lusta lennék új pasit keresni" csaj) viszonya?
Őszintébbek lesznek egymáshoz? Jobban megértik egymást, mert előző nap aláírták a papírokat?
Alaphelyzetben akkor házasodnak az emberek, ha magától továbbfejlődik, potenciállal teli a kapcsolatuk. Amit te írsz, az gombhoz a kabátot: ott egy ellaposodott, posványos kapcsolat, és a házasságtól várják, hogy kihúzza őket a langyos húgyból.
#30 mar az elso ev utan ki kellett volna lepni ebbol a kapcsolatbol? Mert egy 22eves fiucska nem keri meg a kezedet?
Siman betiltanam minden ferfinak 28ev alatt a hazasodast. Kiforratlan szemelyiseg, lehet h 22 evesen ugy gondolja aztan 30evesen mar kapuzarasi panikol mert nem elte ki magat. Tisztelet a kivetelnek.
Pontosan most van az a kor amikor a ferfinak illene tudnia kit es mit akar es szomoru h ezt keptelen kommunikalni. De ne hibaztassuk mar h erettsegi utan 4evvel meg nem akar karikagyurut es kotelezettsegeket.
Kedves 32-es, nem tudom, mi az a Cosmo, amit írtam nem szöveg, hanem tapasztalat.
Nézz magad köré, és számold meg, hány olyan párkapcsolatot ismersz, ami házasság nélkül jutott el az aranylakodalomig vagy akár csak a 25. évig?
"Nézz magad köré, és számold meg, hány olyan párkapcsolatot ismersz, ami házasság nélkül jutott el az aranylakodalomig vagy akár csak a 25. évig?"
Pont annyi, ahány döglődő kapcsolatból a kierőszakolt és kizsarolt eljegyzés és házasság után eljutnak az aranylakodalomig vagy akár csak a 25. évig...
"Pont annyi, ahány döglődő kapcsolatból a kierőszakolt és kizsarolt eljegyzés és házasság után eljutnak az aranylakodalomig vagy akár csak a 25. évig..."
Ennek nincs köze ahhoz, hogy a házasság nélküli együttélések még kevésbé tartósak, mint a házasságok. A kérdezőnek én is azt javasoltam, hogy ezt a pasit menessze. De ha úgy gondolkodott volna, hogy 1 év jegyesség pont elég, és a pasi mégse kérte meg, akkor nem várt volna 5 évig egy "döglődő" kapcsolatban. Sokkal hamarabb kiderült volna, hogy a férfi nem akarja elvenni. Házassággal vagy anélkül, ennek a kapcsolatnak már nincs jövője. Erre már rájöhetett volna sokkal hamarabb, ha valóban házasságpárti.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!