Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szerintetek ha 5 és fél éve alatt nem kérte meg a kezem vajjon valaha megfogja kérni vagy csak ígérget?
Én 28 párom 32 éves tehát már benne lennék a korba simán...van házunk jó fizető munkánk (családi vállalkozás) tehát anyagiak miatt sincs probléma!
Többször hoztam már fel neki ezt a témát mindig azt mondta majd idővel meg ez meg az...!
Kicsit zavarta már, hogy többször felhoztam anno a témát és mivel sürgetni nem akarom vagyis ne érezze azt hogy rá van kényszerítve, mert az senkinek se jó így mostanában hanyagoltam a témàt, de nem tudom hova várunk még!
Én lassan szeretnék családot is...persze nem a gyűrűn vagy a házasságon múlik, de én szeretném ennyi az egész, és ezt ő is tudja!
Szerintem ebből max csak könyörgés hatására lenne valami, de inkább még akkor sem.
2-es: Nézzük már visszafele... mibe telne, ha pl egy polgári esküvőt szervezne, ahol még ki sem kell öltözni és mondjuk egy szűk kört hívna csak meg.
Ha tudja, hogy örömet szerez vele a barátnőjének, akkor miért nem teszi ezt meg érte..? Hiszen, ahogy te is mondtad, ez csak egy papír!
Szerintem egyeztessétek, hogy egyáltalán fontos-e mindkettőtöknek a házasság, vagy csak neked, és hogy tudtok-e kompromisszumot kötni.
Nekem nem fontos a papír, ha azzal lehetek, akit szeretek, szóval igazából fel sem hoznám a témát, természetesen ha megkér, boldogan mondok igent, de papír nélkül is ugyanúgy éreznék.
Ahhoz, hogy gyereket vállaljon két ember, nem kell házasnak lenni.
Egyébként szoktatok erről beszélgetni vagy mereven elzárkózik előle? Mert ha nem csak házasságot, de gyereket sem nagyon szeretne, akkor elég valószínű, hogy még fél az ekkora elköteleződéstől.
Volt egy exem, öt évig ígérgette az összeköltözést, aztán egy nap meguntam és szakítottam. Nálatok viszont már közös ház, közös vállalkozás is van, nem gondolnám, hogy csak játszana veled.
Az semmiképpen sem jó, ha erőlteted, mert azzal csak belekergeted valamibe, amit ő még nem igazán szeretne. Viszont ha sosem ültök le ezeket átbeszélni, akkor ő továbbra is eléldegél ebben a helyzetben, te pedig folyamatosan emészted magad rajta.
Én a helyedben nem kifejezetten a papíron aggódnék, hanem azon, hogy ezek szerint semmi komolyabb témát nem mersz neki felhozni, ennek azért oka van! Egy őszinte, komoly kapcsolatban nincsenek tabutémák. Még ha azt is mondja, hogy majd idővel, akkor is meg lehet beszélni, hogy miért érzi így, mitől érzi azt, hogy idővel másként fogja látni a dolgokat, ha öt év után még mindig nem érzi magát érettnek hozzá.
Mindent megtudunk beszélni erről is nagyon sokszor beszéltünk már...soha nem mondta hogy nem akar elvenni, csak pár hónapja már nem hozzom fel a témát mert ő már úgy érezte nyagattom vele és kérte hogy ne kérdezgessem majd lesz eljegyzés is, és kiváncsi voltam történik-e valami, de eddig még semmi!
Nem egy átlagos kapcsolat a miénk, mert munkába és otthon is együtt vagyunk tudom ez nem egészséges de így alakult ami mondjuk minket nem zavar mindenbe jól ki jövünk ezért is nem értem, hogy mire kell még várni!
Tudom, hogy neki nem annyira fontos ez az egész mint nekem, tudom azt is hogy esküvő nélkül is boldogan lehet élni, de én akkor is szeretném!
Nem mindenkinek fontos ez az egész egyik ember se egyforma!
Nem is innen várok csodát, csak jó kiírni magamból!
Kérdező, te szakítanál csak amiatt, ha nem venne el? Tehát minden rendben van tényleg, és csak ez az egy a probléma. Ugyanis ha igen, akkor lehet, hogy mégsem tartoztok össze. Én házasság nélkül is boldog tudnék lenni azzal, akit szeretek, és nem vagyok házasság ellenes, de nekem fontosabb az a másik ember mint hogy férjnek és feleségnek hívjanak bennünket. Nekem ez lényegtelen, sokkal fontosabb, hogy azzal legyek, akit szeretek, papírral vagy anélkül.
Ismétlem, nem vagyok házasság ellenes, a szüleim több, mint 35 éves házasok, az anyai nagyszüleim több, mint 50 évet lehúztak házasságban, az apai nagyszüleim nem tudom, mennyit, mert a nagymamám meghalt a születésem előtt, de együtt voltak, de nem tartom a papírt előrébb valónak, mint magát a kapcsolatot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!