Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Eljegyzés » 5 év után nem kérte meg a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

5 év után nem kérte meg a kezem, szerintetek?

Figyelt kérdés

Több mint 5 éve vagyunk együtt, 3,5 éve együtt is lakunk, úgy élünk mint egy házaspár. 26 évesek vagyunk mindketten, ő is nagy esküvőt szeretne, mint én, az anyagiak megvannak rá, és ez még nem elég... elutaztunk Párizsba, ott voltunk az Eiffel torony lábánál, Versailles-ban a gyönyörű szökőkutak között és ő mégse kérte meg a kezem, pedig tudta, hogy szeretném. Mikor megkérdeztem, hogy miért, az volt a válasz, hogy nem volt ideje gyűrűt venni... Miközben előtte héten otthonról dolgozott, lett volna bőven lehetősége rá. Ez már több mint egy hónapja volt, de nem tudom túl tenni rajta magam, főleg hogy én már nem ott tartok, hogy esküvőt, én jövőre már gyereket szeretnék.

Nem akarom elhagyni, mert szeretem. Meg nincs kedvem elölről kezdeni, ha holnap találkoznék életem új szerelmével akkor is évekbe telne mire egy ugyanilyen kapcsolatot felépítek, akkor meg már ugyanott vagyok, mintha kivárom, hogy egyszer majd csak "lesz ideje" gyűrűt venni.

Véleményekre vagyok kíváncsi, ki mit gondol erről a helyzetről. (Arra nem, hogy a házasság hülyeség, a párommal mindketten házasság pártiak vagyunk, egyikőnk családjában sem volt válás még ha másod-unokatestvérekig nézzük akkor sem)

2019. jún. 6. 20:59
1 2 3 4 5 6
 21/53 anonim ***** válasza:
100%
Nem akar melletted elköteleződni. Ez a férfi nem szeret téged igazán. Sanszos, hogy az lesz, amit az utóbbi válaszoló mond.
2019. jún. 6. 22:23
 22/53 anonim ***** válasza:
100%
#19, 20. Ott a pont.
2019. jún. 6. 22:23
 23/53 anonim ***** válasza:
73%
", 3,5 éve együtt is lakunk, úgy élünk mint egy házaspár." akkor minek kérné meg a kezed? Igy is megvan számára a meleg punci. "mindketten házasság pártiak vagyunk" Oooooo! hogyne! Miért nem vagy egy hangyányit öszintébb magadhoz???
2019. jún. 6. 22:36
 24/53 anonim ***** válasza:
100%

Nézd meg ezt a videót. :)

https://www.youtube.com/watch?v=XBxXXdxesJc

2019. jún. 6. 23:40
 25/53 anonim ***** válasza:
100%

20-assal ertek egyet, rossz a kommunikacio a srac reszerol, lebegtet valamit, nincs vegcel amire varni lehet viszont gyurut kisirni gaz es sosem vezet jora.

Mi is lassan 5 eve vagyunk egyutt, az en parom is huzta halasztotta, hallottam h masoknak mondja h majd ha ez lesz, majd ha az lesz,.en is csalodott voltam.

Vegul 2eves egyutteles utan par honappal kerdezte meg, ami szerintem korrekt.

Oszinten en is azt erzem h a semmire varsz es ebbol jol nem lehet kijonni.

Ha szakitasz es arra megkeri, akkor sosem tudod meg h bepanikolt v sosem akarta.

Ha varakozol evekig, majd dob a kovetkezoert akit elvesz, orokke bannad h ennyi idot elpazaroltal.

Nekem volt egy olyan kimondott sajat tervem h 30eves koromig szeretnem a tervezett 2 gyereket. Ez mindent felulirt. Amit a te esetedben tennek az valami hasonlo. Huzz egy hataridot, nem kell neki mondani es nezd meg h addig h cselekszik. Ha ennyire Pato Pal,az elet mas teruletein is lehet ebbol meg sok problema.

2019. jún. 7. 06:59
 26/53 anonim ***** válasza:
94%
Valószínűleg akkor mégsem hazassagparti, vagy csak veled nem és csak úgy mondta. Üljenek le, beszeljetek át, nem ultimatum csak mondja meg ha neki kell meg 2 év például. Aztán elődöntod hogy varsz vagy lelep.26 evesen nem kell kétségbe esni hogy nem lesz masik pasid
2019. jún. 7. 07:48
 27/53 anonim ***** válasza:
94%

Sokan leírták már, nem ragozom tovább, de egy mondatod megragadta a figylemem:

"Nem akarom elhagyni, mert szeretem. Meg nincs kedvem elölről kezdeni, ha holnap találkoznék életem új szerelmével akkor is évekbe telne mire egy ugyanilyen kapcsolatot felépítek, akkor meg már ugyanott vagyok, mintha kivárom, hogy egyszer majd csak "lesz ideje" gyűrűt venni. "

Gondolkodj már el picit, hogy mit is írtál itt... :)

(a házasságnak akkor van értelme, ha megtaláljuk életünk szerelmét, azt a személyt aki a társunk lehet egy életen át, aki nélkül nem tudjuk elképzelni a mindennapjainkat. Te (ti) közel sem tartotok itt, ha simán elhagynád, hogy "akár már másnap megismerkedj valakivel" és összesen annyin aggódsz hogy akkor megint időbe telik mire az új pasival idáig eljuttok...

Ne akarj vele házasodni, semmivel se vagy elkésve, először találd meg azt az embert akit igazán szeretsz (és ő is viszont) és akivel közösek a jövőbeni célok. Addig semmi értelme siettetni az esküvőt csak azért hogy elmondhasd hogy férjhez mentél.

28/N

2019. jún. 7. 09:06
 28/53 anonim ***** válasza:
60%

23 évesen még nincs olyan kiforrott személyiséged, ami indokolná a házasságot a közeljövőben. Nagyon sokat fogsz változni még, munkahelyi behatások, új barátok, új lakhely, önálló élet, ez mind teljesen más lesz. Ezt valószínűleg a párod is így látja és az általa mondott néhány év elég tapasztalatot ad majd, ami egy stabilabb, felnőtt gondolkodást alakít ki benned. Azt a jövőbeni embert várja meg, ha őt alkalmasnak tartja, akkor megkéri a kezed.

Persze közben lehet, hogy összeakad valakivel, aki már most pont olyan, mint az ideálja, érte szakít veled és gyorsan el is veszi.

Láttam ilyet. Egyetem kezdésekor indult a kapcsolat is. Szép tervek az elején, végig nyugodt, szeretetteljes, nem kicsapongó, támogató, blabla. Diploma után jött az, hogy a férfi közölte, hogy "ügyes voltál, büszke vagyok rád, akkor már jöhet az esküvő, gyerekek, minimum 3 és anyámékhoz költözünk, hogy tudjanak segíteni". A nőnek ez nem tetszett (előtte szó sem volt róla), dolgozni akart, és mozgalmas életet. Mégsem szakítottak, csak 1 év múlva. Akkor is azért, mert a férfi egy vita során közölte, hogy ő már jó ideje figyel és várja, hogy a nő lemondjon az elképzeléseiről és elfogadja végre a felkínált családanyai szerepet.

Kívülről nézve őket teljesen egyértelmű volt, de neki nehéz volt kilépni, és nem mindig értettem, mire vár. Egy évvel a szakítás után a férfi nős volt már és úton volt a kisfia. Gyorsan talált a teveihez illő nőt.

Ezeket kellene neked magadban, aztán a pároddal is tisztába tenned.

2019. jún. 7. 09:13
 29/53 anonim ***** válasza:
83%
#17 Persze, hogy nem szerelmes belé, de a csávó elviszi Versailles-ba, a modoros lánykérések földjére :D
2019. jún. 7. 09:52
 30/53 anonim ***** válasza:
84%

28-asnak: a kérdező nem 23 éves, hanem 26, tehát már nagyon is kiforrott a személyisége a házassághoz, sőt, az én privát véleményem szerint már a 24. órában van a házassághoz, főleg, ha hozzávesszük, hogy 5 éve él együtt a párjával.

Nem véletlenül akarja a házasságot, egy kapcsolat egyszerűen nem tud továbbfejlődni sima együttélésben, tudom, hogy ezzel sokan nem értenek egyet, de a tapasztalat mégis az, hogy házasság nélkül a legtöbb kapcsolat egyszerűen elhal. Ezért van az, hogy a házasság nélküli együttélések esetén még több a válás, mint a házasságoknál. Itt nincs elköteleződés, nincs szilárd alapja a továbbfejlődésnek, nincs mit építeni, nincs mit őrizni.

Az sem véletlen, hogy régen max. 1 év volt a jegyesség ideje. Az 5 év már túl hosszú idő jegyességnek, olyan, mintha egy gyereket hordanánk túl 5 évig, és nem szülnénk meg. Az is elhalna. És ami azt illeti, ez a kapcsolat is halódni látszik. Még ha ki is erőszakolja a kérdező a házasságot, biztos, hogy boldog lesz azzal, ha a párja csak az ő unszolására veszi el? Már az első év után ki kellett volna lépni ebből a kapcsolatból, ha a férfi nem veszi el, akkor a kérdező még csak 22 éves volt, találhatott volna olyat, aki viszont boldogan elveszi. Most már megértem, hogy nem akar 5 évet kidobni, ráadásul a párkeresés időszakának 5 évét, amivel lényegében a párkeresés ideje le is járt. Nem lett volna szabad eddig maradni olyasvalaki mellett, aki nem akarja feleségül venni, aki nem hajlandó mellette elköteleződni, sem tenni azért, hogy a kapcsolatuk tovább lépjen.

Azt látom, hogy a kérdezők sokszor akkor keresnek a problémájukra választ, amikor már egy-egy rossz döntésük miatt nincs jó megoldás.

2019. jún. 7. 11:02
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!