Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
5 év után nem kérte meg a kezem, szerintetek?
Több mint 5 éve vagyunk együtt, 3,5 éve együtt is lakunk, úgy élünk mint egy házaspár. 26 évesek vagyunk mindketten, ő is nagy esküvőt szeretne, mint én, az anyagiak megvannak rá, és ez még nem elég... elutaztunk Párizsba, ott voltunk az Eiffel torony lábánál, Versailles-ban a gyönyörű szökőkutak között és ő mégse kérte meg a kezem, pedig tudta, hogy szeretném. Mikor megkérdeztem, hogy miért, az volt a válasz, hogy nem volt ideje gyűrűt venni... Miközben előtte héten otthonról dolgozott, lett volna bőven lehetősége rá. Ez már több mint egy hónapja volt, de nem tudom túl tenni rajta magam, főleg hogy én már nem ott tartok, hogy esküvőt, én jövőre már gyereket szeretnék.
Nem akarom elhagyni, mert szeretem. Meg nincs kedvem elölről kezdeni, ha holnap találkoznék életem új szerelmével akkor is évekbe telne mire egy ugyanilyen kapcsolatot felépítek, akkor meg már ugyanott vagyok, mintha kivárom, hogy egyszer majd csak "lesz ideje" gyűrűt venni.
Véleményekre vagyok kíváncsi, ki mit gondol erről a helyzetről. (Arra nem, hogy a házasság hülyeség, a párommal mindketten házasság pártiak vagyunk, egyikőnk családjában sem volt válás még ha másod-unokatestvérekig nézzük akkor sem)
En oszinte leszek veled, nem kioktatonak vagy gonosznak szanom, csak nem latom ertelmet hazudni. Miert lenne ertelme elvennie? Mar alapbol minden nelkul feleseg szerepbe helyezted magadat. Ezert "dobjon ki" x szazezreket az ablakon, hogy folyjon tovabb az elete ugyanugy? Mar mindent megadsz neki enelkul is. Van biztonsagos otthon, allandosag, tarsasag, es punci. Es neki a kisujjat se kell mozditania erte, max. neha kitalal ilyneket hogy "gondolt ra de nem volt ideje gyurut venni", aztan azzal el vagy intezni jobb esetben hosszabb idore. Az ilyen faszi aki ilyet mond, az nem veled vagy alapbol nem akar hazasodni.
Ha neked fontos a hazassag, akkor meg nem vagy el kesve, hogy olyat keress, aki nem csak hiteget ilyen marhasagokkal, hanem tenylegesen komolyan veszi az akaratodat es osztja a nezeteid. A te parod nem ilyen. Attol, hogy azt mondja hogy hazassagparti, meg nem lesz az. Hülye lenne mast mondani, hiszen akkor felborulna a kenyelmes elete vagy pedig el se kezdodott volna veled az.
En a magam reszerol az ilyet letisztaztam rogton az elejen azzal a parommal, akirol tudtam hogy ez szoba johet es el tudom ot kepzelni ferjemkent. Amikor eljott az ido, hogy lehetosegunk volt belathato idon elkezdeni a kozos eletet, leültünk es megbeszeltuk a reszleteket. En elmondtam hogy reszemrol a hazassagnak jelentosege van, en nem fogok vele evekig a senkijekent feleseg szerepben eldegelni, es ezt es ezt varom el. O is elmondta, megegyeztünk, es aszerint haladtunk. De ha kiszurta volna a szemem azzal, hogy hat elotte meg eljunk együtt 5 eveket kapcsolatban, meg idom sincs gyurut venni de amugy en is hazassagparti vagyok es legyen nagy eskuvo, akkor felallok es otthagyom, mert az ilyen nem akar semmit.
A másik kérdést nem én tettem fel, de őszintén az ösztönzött hogy én is feltegyem. (a másik kérdésben egy 32 éves férfiról és egy 23 éves lányról volt szó... teljesen más kategória)
Nincs olyan hogy tetszik vagy nem tetszik válasz, egyszerűen kíváncsi vagyok, hogy ebben a helyzetben más hogyan gondolkodna, mert én már teljesen meg vagyok zavarodva. Nem tudom eldönteni, hogy csak simán ilyen puhap.cs hogy nem meri megtenni, vagy engem nem szeret, nem akar, vagy attól fél mit szólna az anyja hozzá, vagy fiatalnak érzi magát és be van kakilva hogy mi lesz egy gyűrű után... (kérdeztem tőle is hogy mi van, de nem mondd semmit) Vagy tényleg én vagyok nagyra vágyó hogy 5 év után 26 évesen (ugye mire esküvő lesz 6 év után 27 évesen) szeretném már összekötni az életem azzal a férfivel, akit szeretek, szeretnék gyereket, szeretnék saját lakást. És ha megkérdezem ő is azt mondja hogy ezt szeretné... csak mindenre azt mondja, hogy majd... de mikor majd... meddig érdemes a majdra várni...
Ha szeretne téged, és tényleg el akarna venni, már gyűrűt húzott volna az ujjadra. Egy szerelmes férfi nem vár 5 évig, és nem alázza meg azzal a nőt, hogy "nincs ideje gyűrűt venni".
Egyébként nagyon rossz a felfogásod. Nem szakítasz, vergődsz tovább ebben a semerre sem tartó kapcsolatban, mert már "késő" újra kezdeni, "késő" olyan párt találni, aki tisztel téged, és megegyeznek a céljaitok. Tudod, csak 2 évvel vagyok idősebb nálad, de ezen felröhögtem. 26 évesen eltemeted az álmaid, tűröd a kifogásokat, a megalázást, mert félsz?! Tudod, mikor lesz késő? Amikor újabb 5 évet dobtál ki az ablakon emellett a jóember mellett, és azt látod, hogy minden barátnőd, ismerősöd házas (és anyuka/apuka), te meg 10 év után is csak egy pasim-csajom kapcsolatban fogsz szenvedni. Most kellene kilépni a langyos vízből, és keresni olyan társat, aki valóban házasságpárti és aki nem felejt el eljegyezni ennyi hosszú év után...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!