Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
4 éve vagyunk együtt a párommal. Még nem jegyzett el, vajon azért, mert nem velem tervezi az életét? 22/L
"Erre nem jár eljegyzés!"
Miért? Az eljegyzés valami jutalomfalat, ha ez, ez és ez teljesítve, akkor megkapja a nő vagy mi a szar? Jézusom! Hogy tudsz ennyi ésszel létezni??
"Ha a kérdező annyira felnőtt érett gondolkodású lenne, akkor tudhatná, hogy előbb összeköltözés és utána eljegyzés a sorrend. És nem fordítva!"
Nálad, személy szerint igen, másnál ettől még lehet másképp. Ettől még az a másik ember aki máshogy gondolja, semmivel sem rosszabb.
"De gondolom előbb akarna gyereket, mintsem, hogy pár évet együtt élt volt a párjával." Most már médium is vagy? Sehol nem írt ilyet a kérdező.
Nem mellesleg hatalmas tévedésben élsz. Ugyanis a komoly szándékot az összeköltözés nem feltétlenül tükrözi. Ahogy az eljegyzés és a házasság sem, ha olyan emberről beszélünk aki egyiket se veszi komolyan csak hülyíti a párját. Ez meg már egyén kérdése. Szerinted nem lehet 1 órán belül összecsomagolni és lépni? Dehogynem.
Komoly szándékról beszélünk, nem kamubeetetésről, hogy majd elveszlek ha ez lesz meg az lesz. Az ilyen nők akik ezt elhiszik élnek együtt évekig a pasijukkal, várva a nagy semmire, mert a pasi többnyire bekényelmesedik,/ esze ágában sincs ténylegesen, jogilag is elköteleződni.
Miért ne kérhetne meg egy pasi komoly szándékból egy nőt összeköltözés előtt? Tudod, ha egy pár komolyan gondolja, nem csak dugni járnak össze, akkor meg lehet ismerni egymást összeköltözés nélkül is. Mi a büdös francnak cuccoljak össze valakivel, ha nem vagyok benne biztos, hogy őt akarom???? Azért hogy egy vagy két év múlva szétköltözzünk mert nem tudom elviselni? Ennyi erővel mindenkivel összedobhatnád a szennyest akivel jársz, aztán a jövendőbelid csak egy lesz a sor végén akivel éltél. Köszi de nem.
Egyébként pedig rég felnőttem, 8 éve vagyok együtt a feleségemmel akit jóval azelőtt megkértem, hogy összeköltöztünk volna. Mindketten biztosak voltunk az érzéseinkben és vagyunk most is. 7. éve boldog házasságban élünk.
És te ? Felnőttél már vagy csak névtelenül, arctalanul, nulla párkapcsolati-házassági tapasztalattal ugatsz? Ha meg elvált vagy, akkor aztán végképp semmi alapod nincs észt osztani, hisz te magad is elcseszted, rosszul választottál.Ha így volt, gondolom éltetek együtt lánykérés, házasság előtt, mégse ért szart se ha befuccsolt a dolog). Na. Ennyit erről.
Lakva ismerszik meg a másik. Erről hallottál már?
5 éve boldog párkapcsolatban élek, ebből 4 és fél távkapcsolat volt (200 km), már fél éve együtt élek a párommal.
Párom kijelentette, hogy együtt élés után van csak értelme az eljegyzésnek és a házasságnak.
28 éves nő vagyok, párom 34F.
"Tudod, ha egy pár komolyan gondolja, nem csak dugni járnak össze, akkor meg lehet ismerni egymást összeköltözés nélkül is. "
Tévedés! Hosszú évek kellenek ahhoz, hogy valakit megismerj. 4 év az még kevés.
A szürke hétköznapokkor és a felmerülő problémákkor derül ki, hogy a pár tényleg kitart-e együtt, tényleg szeretik egymást. Vagy például hogyan tudják közösen megoldani az anyagiakat. Külön kassza? Közös kassza?
A mai világban annyira könnyen megy az eljegyzés, házasság, és a gyorsan jött gyerek. Aztán pár év múlva meg válás és csonka család.
Ennek úgy őszintén mi értelme is van? Semmi.
Hova rohan a kérdező is 22 évesen? Gyereket szülni is ráér 26-29 évesen.
Egy komoly kapcsolat ott kezdődik, ahol a két fél már önálló életet él a szülőktől külön és közös, együttes erővel élik az életüket.
És a kérdező mit tud felmutatni? 4 éves kapcsolat? Szülői házban gondolom, de nem albérletben vagy saját külön házban.
Szerintem még a számlákat se tudja befizetni, de már eljegyzésről papol itt. Mire fel?
32.
És te hallottál már arról, a nagy igazságról, hogy kapcsolat és kapcsolat közt hatalmas különbségek vannak? Mert így van, ha nem tudnád. Számomra a távkapcsolat például értelmetlen, ahol nincs lehetőség minimum hetente 4-5 találkozásra de inkább ennél többre akár többnapos együttlétekre. Bele se kezdtem volna soha senkivel távkapcsolatba. Úgy valóban nem lehet megismerni senkit, hogy heti egy két alkalommal, vagy még ritkábban látod, nem töltötök el együtt minőségi időt, csak kvázi randizgattok. Ilyen esetben összeköltöztök, aztán (lakva ismered meg, és vagy bejön, vagy bukod a dolgot, éveket az életedből a nagy semmire, mert nem tudjátok elviselni egymást, és jöhet a szétcuccolás, kudarcélmény stb)
Az én kapcsolatom a feleségemmel pl teljesen más volt már az elejétől mint pl a tiétek. Semmit nem tudsz róla, szóval ne ítélkezz így. Plusz attól, hogy te sosem éltél át olyat, hogy már az elején biztosan érezted valakiről, hogy igen, ő lesz az akivel leéled az életed, attól még más igen, tehát ne papolj olyasmiről amiről fingod sincs, csak buta közhelyekkel dobálózol.
Te éldegélj évekig a pasiddal úgy ahogy neked tetszik, nekem aztán édes mindegy, de a saját nézeteidet ne erőszakold rá mindenáron másokra. Én annyit írtam, hogy meg lehet ismerni egymást konkrét együttélés nélkül is egy kapcsolatban. Pont. (ezt nyilván úgy értem, hogy ha a felek úgy állnak hozzá, és pl nem heti 1-2x randiznak évekig, hanem minőségi együtt töltött időre gondolok.) Mivel konkrétan tapasztaltam és átéltem a dolgot, ezért teljesen felesleges engem arról győzködni, hogy ez nem lehetséges.
32?
Lakva ismerszik meg a màsik... Ja meg anélkül is lehet, csak ehhez olyan partner és olyan minőségű kapcsolat kell. Fogd fel! Mi sem éltünk együtt a férjemmel eljegyzéskor. Na ès? Ettől még boldog és remekül működik a hàzassàgunk évek óta .Szeretjük egymàst ès tovàbbra is együtt akarunk megöregedni. Màris megdőlt az elméleted nem is egy alkalommal. Egyébként az egyik legjobb baràtnőm se élt együtt lànykérèskor a férjével, mégis boldog hàzasok 10 éve. 11 éve egy pàr. Az anyósom pedig 8 éves kapcsolatban 4 évig élt együtt a pàrjàval esküvő előtt, 1 évre rà mégis elvàltak. Na bumm. Nincs vagy vagy. Ès van. Meg lehet ismerni egymàst így is ès úgy is, ugyanakkor egyikre sincs garancia. ez nyilvànvaló. Tök felesleges erről vitàzni.
Exemmel is minden "remek volt" 1,5 évig, míg csak randizgattunk... aztán az együttélésünk 8. hónapjában már kerestem az albérletet, hogy hová fogok tudni lelépni ha szakítok vele.
Párom 7! évet volt együtt egy lánnyal, mikor a csaj közölte, hogy számára vége a kapcsolatnak - és "élni akar inkább" címen se szó se beszéd lelépett.
36. Tudni kell pàrt vàlasztani. Ezért is igaz az, hogy nem csak szercsilàvcsi, nem csak randizgatni , meg kefélni kell összejàrni, hanem rengeteget beszélgetni is, megismerni egymàst. Ehhez pesze mint az nyilvànvaló, olyan tàrs és olyan minőségi kapcsolat kell.= problémamentes kommunikàció=teljes őszinteség= önismeret= igények, a màsik igényeinekmegismerése,annak megítélèse hogy ezek egymàssal passzolnak e, egymàs megismerésére való hajlandósàg. Ami nem abban merül ki, hogy mi a kedvenc színe, kajàja és milyen pózban szereti a legjobban csinàlni. Èrzések, gondolatok, személyiség, értékrend , jövőkép megismeréséről beszélek. Persze ehhez 2 ember kell. De attól még lehetséges együttélés nélkül megismerni egymàst.:) Nekünk pl ezért is nem volt semmi gond összeköltözés utàn, és azóta sem.
Ezek nélkül értelmetlen hàzasodni, elköteleződni, mert bukta lesz a vége ha nem ismered meg eléggé a màsikat. Ez nem együttélés de még csak nem is évek kérdése.
Üljetek le megbeszélni. Dolgoztok már? Tudnátok kettesben önállóan élni? Kérdezz rá, hogy ő akar-e egyáltalán házasságot? Ha igen, mikor? Ha nem, akkor mi az oka? Nem tudom ő hány éves, de ha veled korú, akkor fiatalok vagytok még. Egy 22 év körüli férfinak még eszébe sem szokott jutni a nősülés.
"Lakva ismerszik meg a másik. Erről hallottál már?"
Hogyne, a legostobább közhelyek egyike... :)) Nem ettől függ a másik megismerése. Ha ez a rendkívül "bölcs" mondat így lenne, akkor ma tök stabil házasságok lennének, hiszen már lassan mindenki együtt élt házasság előtt. Ezzel szemben egyre több a válás. Valahogy akkor mégsem megy a felek megismerése és a kommunikáció együttéléssel sem...
""Lakva ismerszik meg a másik. Erről hallottál már?"
Hogyne, a legostobább közhelyek egyike... :)) Nem ettől függ a másik megismerése. Ha ez a rendkívül "bölcs" mondat így lenne, akkor ma tök stabil házasságok lennének, hiszen már lassan mindenki együtt élt házasság előtt. Ezzel szemben egyre több a válás. Valahogy akkor mégsem megy a felek megismerése és a kommunikáció együttéléssel sem..."
Végre egy értelmes ember...Aki érti a lényeget!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!