Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Eljegyzés » 4 éve vagyunk együtt a páromma...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

4 éve vagyunk együtt a párommal. Még nem jegyzett el, vajon azért, mert nem velem tervezi az életét? 22/L

Figyelt kérdés
2018. júl. 12. 16:18
1 2 3 4 5 6
 21/58 hannibalking ***** válasza:
95%

Én négy év után jegyeztem el a menyaszonyom, abból a négyből kb 2.5-3-at együtt is laktunk (még ha az ősöknél is), de így tudtuk összehozni. Bőven volt lehetőségünk kiismerni egymás hülyeségeit meg agyhúgyköveit, bár a fele általában a mindkét anyós-após-sógor tengely nyomorai miatt voltak. De in the end tavaly lakást vettem, eljegyeztem, összeköltöztünk, és azóta hepinessz. Nálunk is igazából már a második év eleje óta sőt talán régebb óta téma volt a dolog. Mindig előkerült, és persze át kellett vesézni párszor hogy én most eddig azért nem mert nem vagyok elszánt vagy biztos a dolgokban vagy mi van, de én egyrészt megadom a dolgok módját hogy az olyan legyen nekem is ahogy megálmodtam és neki is olyan ami örökre emlékezetes marad. Meg nem mellesleg mindig volt valami f@$zság ami közbejött, de így volt jó. Túl voltunk addigra szinte mindenen és tudtuk hogy ha ez nem szilárd kettőnk között akkor semmi sem lesz az. Ezzel a tudattal jegyeztem el tavaly. Mindvégig biztos voltam a dolgomban de a körülmények hátráltattak. Lehet erre mondani hogy benázás, de ez nem csak egy gyűrű meg egy facebook poszt. Ez az életünk. Szerintem ne félj nyíltan beszélni ezekről, neki sem kéne, attól hogy beszéltek róla még nem megy el az egész varázsa. Mondom, mi három éven át nettó negyedévente beszéltünk róla és mégis minden kijött meglepetésben és tökéletesen. Ma sem csinálnám másképp.

A másik ami állandóan sürgeti az embert hogy x évig jegyben járni cink, mert eljegyzés után 1 évvel max már esküvő kell legyen. Hát nekünk is lesz most két év. Evvan.

Mint mondtam: beszélgetni nem sértődni, nem magadra venni ha nem indokolt, de 4 év alatt már tuti ti is ismeritek egymást annyira hogy tudtok olvasni a másikból.

2018. júl. 12. 17:35
 22/58 anonim ***** válasza:
55%

Figyelj, mondani bármit lehet. (majd ekkor, majd akkor, majd ha ez lesz, majd ha az lesz akkor lesz esküvő, házasság, gyerek, kutya, macska, ház, kocsi, blablabla, megkajálod a sok terelést, kifogáskeresést, hitegetést, az idő telik, és mire észbekapsz elment a fiatalságod, ő meg lelép mással mert soha a büdös életben nem is akart elvenni) Sok ilyet ismerek.

A konkrét tettek számítanak, ami jelen esetben hiányzik, hisz 4 ÉV alatt nem jutott el oda, hogy szeretné veled hivatalosan is összekötni az életét, így aztán nem kérte meg a kezed. Mivel nem kell eljegyzés utáni héten azonnal a hivatalba rohanni, ha komolyan gondolná veled, megkérne. Bizonyos körülmények közt már el is vehetett volna akár. Ha pl együtt éltetek pár hónapot legalább és dolgoztok. 1-2 év jegyesség simán belefér. Annál több, ilyen 4-8 év már nevetséges és komolytalan kategória.

A közös életet házaspárként is fel lehet építeni (aki akarja), szóval aki saját lakást akar mindenáron, meg kocsit, miegymás...és ezért vár a házassággal, az csak kifogásokat keres, halogatja a dolgot. Hogy ennek mi a valódi oka, azt mindenki maga tudja. De oka van.

Ha biztos lenne abban, hogy komolyan veled tervez, már már megkért volna, lényegében ennyi. Vagy bizonytalankodik, ami ennyi idő után már rég rossz/ vagy régóta tudja, hogy NEM téged fog feleségül venni, de kell a fix szex neki amíg nem jön más/ esetleg még az is lehet, hogy teljes mértékben házasságellenes és soha senkit nem fog elvenni, de muszáj valamivel maga mellett tartson, ezért hiteget és húzza a mézes madzagot képzeletbeli jövőbeli tervekkel. Sok pasi csinál ilyet.

Igazság szerint elvileg te ismered, neked kéne átlátni, hogy mennyire hihetsz neki, mennyire megbízható, mennyire veszi komolyan a kapcsolatotokat, ha józanul átgondolod, nem tűnik-e úgy, mintha csak megvezetne...

De én a magam részéről nem tartok komolynak egy olyan viszonyt, ahol ezt 2 felnőtt emberként nem tudjátok őszintén és nyíltan megbeszélni úgy, hogy senki se higyje hisztinek, vagy nyaggatásnak a házasság témát.

A kommunikáció fontos! Gyakoroljátok, különben ha el is vesz, pár év múlva mehettek válni mert nem fog működni hosszabb távon a kapcsolat. Vagy x év múlva házasság nélkül is szétmentek, ha továbbra is így kezelitek ezt az egészet.

2018. júl. 12. 17:40
 23/58 hannibalking ***** válasza:
98%

Kieg: amikor összejöttünk ő 20 volt én 25, jelen időhöz adj hozzá ötöt.

Jaguar te meg koorvára meg lehetsz savanyodva, egyél már egy csokit vagy valami pls ne a másikra vetítsd ki a csalódottságod.

2018. júl. 12. 17:40
 24/58 anonim ***** válasza:
100%

"1. A megcsalás előbb vagy utóbb bekövetkezik valamelyik oldalról.

2. Lehet nem mindig lesz öröm és bódottá a közös élet és lesznek nagyon csúnya veszekedések.

3. Előbb vagy utóbb felbukkan egy harmadik fél aki olyat tud mutatni a másiknak amit mindig hiányolt a párjában."

1. Ez marhaság: Nincs minden kapcsolatban megcsalás

2. Szintén hülyeség: Nyilván nem vattacukor minden nap egy házasságban, ahogy az életben sem. De 2 felnőtt érett embernek nincs szüksége csúnya veszekedésre ahhoz, hogy megbeszéljenek egy adott problémát. Az egészséges vita, nézeteltérés, majd megoldás nem csúnya veszekedés, még csak nem is veszekedés. Az kb ott kezdődik, hogy ordibálnak egymással, ajtót, tárgyakat dobálnak egymásra. Cifrábbakról nem szólva. (ez nem vall egymást szerető, tisztelő felnőtt emberekre, csak hisztis gyerekekre. Gyerekek-gyerekes felnőttek pedig ne házasodjanak)

3. Ez sem állja meg a helyét. Ugyanis, ha valami igazán fontosat hiányol az ember a párjában, akkor mégis minek házasodna meg? Minek kötelezné el magát mellette????? Akinek ilyen gondja van, az nem nősül meg, nem megy férjhez ilyen partnerhez, hanem olyat keres akiben minden fontos dolog megvan. (legalábbis ez normális és ésszerű, ha valaki nem csak pár évre tervez )

2018. júl. 12. 17:54
 25/58 anonim ***** válasza:
40%

Miért kéne, hogy eljegyezzen? :D

Együtt sem életetek még egy másodpercet sem, gondolom.

2018. júl. 12. 18:01
 26/58 anonim ***** válasza:
67%
Férfiként írom, hogy amelyik pasi évekig húzza ezt a dolgot és közben csak üres szavak vannak a közös jövőről, annak nem kellesz eléggé. Ha úgy érezné, hogy igazán veled akarja leélni az egész életét, te vagy az igazi, több vagy neki mint egy épp aktuális barátnő, téged szeretne a családjának, feleségének, már rég megkért volna. Nem veled tervez, csak mellőled várja a nagy Őt, akit 1,2,3 év után majd elvesz. Egyébként meg szar a kapcsolatotok, ha képtelenek vagytok őszintén megbeszélni ezt, vagy bármilyen témát anélkül, hogy a pasid beleképzelné, hogy noszogatod.
2018. júl. 12. 19:17
 27/58 anonim ***** válasza:
28%

Mire fel jegyezzen el egy pasi egy csajt, ha még soha nem éltek együtt?

Jaj, uramisten, együtt járnak már 4 éve..juj gyorsan ünnepeljék ezt meg egy eljegyzéssel valamelyik parkban!? :D

Nőj már fel könyörgöm. A komoly szándék ott kezdődik, hogy ÖSSZEKÖLTÖZNEK. Nem az, hogy mind a két fél a saját anyuci-apuci házában él és akkor ők meg valahol találkoznak, randizgatnak, ellébecolják az időt.

Erre nem jár eljegyzés!

Gondolom még mind a két fél tanul, akár diákmunkát végeznek és mind a kettő, remélem, tesz félre pénzt, hogy majd egyszer saját lakást tudjanak venni.

De még a kérdező arra se vette a bátorságát, hogy bevallja, hogy a semmire hisztizik itt eljegyzésről, mert arra nem volt hajlandó, hogy leírja, hogy együtt laknak-e vagy sem.

Mivel nem válaszol, ezért egyértelmű, hogy még össze se költöztek.

Két éretlen tinigyerek meg minek jegyezze el egymást? Hogy aztán meg kb két év múlva felbontsák?

Ha a kérdező annyira felnőtt érett gondolkodású lenne, akkor tudhatná, hogy előbb összeköltözés és utána eljegyzés a sorrend. És nem fordítva!

De gondolom előbb akarna gyereket, mintsem, hogy pár évet együtt élt volt a párjával.

Felelőtlennek.

2018. júl. 12. 20:12
 28/58 anonim ***** válasza:
0%
Jav.: felelőtlenek
2018. júl. 12. 20:13
 29/58 anonim ***** válasza:
33%
Manapság azt nevezezik a fiatalok együtt vagyunknak egyutt élésnek h egymás családjánál vendégeskednek a gyerekszobába,párkapcsii van de anyu foz mos ránk anyu apu fizeti a tandíjat stb...
2018. júl. 12. 20:25
 30/58 anonim ***** válasza:
74%

#29 Abba esetleg sikerült belegondolni, hogy egy pár azért az egyik fél családjánál költözik össze, mert mondjuk nincs más lehetőség?

Itt gyakorin pár ember úgy csinál, mintha mindenkinek lenne 10 milla kezdőtőkéje az élethez...

2018. júl. 12. 21:17
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!