Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szülők, ti mit szólnátok, ha a (15-17) éves lányotokat eljegyezné a barátja?
szia!
én nem tulajdonítanék ennek túl nagy jelentőséget.Ez még nem esküvő,de már nekik adhat olyan érzést, hogy igen, ez egy komoly nagy és felnőttes lépés volt. Én 16 évesen jegyeztem el magam az akkori barátommal és 3 csodás kamaszszerlmes évet voltunk együtt. szerintem ez csak ártatlan kis gesztus a részükről, mert fülig szerelmesek :)
Az anyja vayok.Nem a gyerek.
Ne aggódj, az én gyerekem nem fog tizenévesen szülni.Ha végig elolvastad volna írtam, hogy mik a jövőre néző tervei. Kitűnő tanuló gyerekről van szó. Szinte minden versenyt megnyer.Szóval ne aggódj, nem kell a pénzed félteni.
Kedves utolsó válaszoló!
Szerinted csak az lehet terhes, akit eljegyeztek? Ez eléggé abszurd.
Kérdező:
Szerintem sem kell annyira komolyan venni ezt, ha szeretik egymást, miért ne? Nekem is volt 16 évesen "eljegyzésem", ami azt jelentette, hogy kaptam egy gyűrűt a barátomtól. Azóta már nem vagyunk együtt, de nem is lettem terhes az eljegyzéstől... :-)
Eljegyzés: Az egy komoly döntés,elköteleződés elő kapuja. Nagyon tisztelem hogy eljegyzik egymást! És hogy így mennek neki fiatalon a kapcsolatnak. Nem egy éjszakás kaland és egyebek...stb. Sok fiatal szerintem tehetne így.Hogy megtiszteli a másikat azzal hogy komolyan gondolkodik és viselkedik.Sok tizenéves eljegyzést tudok a környezetemben amely házassággal végződött és a mai napig tart.Ők most 40_50év körül vannak és a fiataljaik is sokan jegyben járnak és most nyáron lesz sok esküvő.
Szerintem örülni és támogatni kellene.Hisz fiatal az ember,úgyan úgy tévedhetnek mint elődeik,de ez a kezdés a számomra mindenképpen pozitív.
Én szülőként mellettük állnék szeretettemmel ,bölcsességemmel.Lehetőleg sokat beszélgetnék a fiatalokkal, hogy lássam,hogy állnak ők? Hogyan látják a jövőt és hagynám, hogy biztonságos mederben szépen kibontakozhassanak.Arra törekednék, hogy amikor kérdésük lenne vagy támaszra szükségük ott legyek.Amikor úgy érzik akkor természetesen oda fordulnak és segítséget fognak kérni.
Nagyon fontos hogy ahogy a gyermek felnő, úgy a szülő is szép fokozatosan megtanulja elengedni.
"Elhagyja anyát és apját és ragaszkodik feleségéhez" ez egy teljesen természetes folyamat. Gátolnunk nem szabad ,de mellettük lenni fontos, szerintem.
És egy 16éves fiatal nő is lehet már kész a házasságra mert ez nem kor függő és egy 40 éves felnőtt is lehet rá alkalmatlan ez nem az években keresendő.
Aggodalmaskodással meg semmi jó nem sül ki.Bizni kell a fiatalokban és szeretni,tisztelni őket,hogy amit addig tanítottunk nekik azok a magok a megfelelő időben megtermik gyümölcseiket. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!