Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Valóban jogos a családom kritikája, amiért a vőlegényem nem tőlük kért el?
Számomra ez nagyon visszás szokás, hogy apámtól kérje el a használati jogot, mintha nem évek óta a szüleimtől külön (párommal együtt) élő, dolgozó, önálló nő lennék, hanem még mindig tehetetlen kislány, apám tulajdona. De nem is gondoltam, hogy probléma lenne, semmilyen (értsd: semmilyen) szokást nem tartunk, a karácsony abból áll, hogy 24-én halászlé a menü és mindenki kap a családban egy pár új zoknit, majd szétszéled mindenki a maga kis szobájába-zugába.
De miután a párom megkérte a kezem, és én ezt boldogan újságoltam otthon, konkrétan csak a testvérem volt az egyetlen, akinek a száját elhagyta a gratuláció. Anyám még mondjuk elmegy, ő hozzáfűzött pár negatív kommentárt, majd gyorsan hozzátette, hogy de azért örül nekünk. Nagynénim annyit mondott, hogy "hát ezt nem így kell", apám meg lereagálta egy egyszerű "jó"-val. Egy idősebb rokon, amolyan nagymamaféle (élő nagyszülők nem lévén) meg jól kioktatott, hogy mennyire önző és szívtelen lány vagyok, amiért kész tények elé állítottam a családot, és ezzel mennyire megbántottam apukámat, akinek a szeme fénye vagyok (és erre nyilván az elmúlt 5 év- amióta elköltöztem otthonról- alatt nettó egy óra beszélgetés a fentiekhez hasonló bőbeszédűséggel aztán alapos bizonyíték). Konkrétan le lettem szidva, hogy hogyan képzeltem- mindezt apám temetése után két nappal, minthogy sajnos ma egy hónapja váratlanul elhunyt.
23 éves vagyok, két éve élünk együtt a legnagyobb egyetértésben, anyagilag függetlenül a szülőktől, és nem is arról van szó, hogy őt utálnák, mert az a kemény 3 alkalom, ami találkozást hajlandóak voltak megejteni (folyamatosan kerestem az alkalmakat, nagyon ritkán mentek bele- nem miatta, egyszerűen aszociálisak, nem szeretnek új/idegen emberekkel találkozni és megismerkedni), az alapján nem utálják, sőt, abszolút szimpatikusnak találják, és egyébként sincs semmi kivetnivaló benne- becsületes, dolgos, jóravaló férfi, rendes és a többi olyan dolog, ami fontos lehet esetleg a szülők szemében.
A testvérem ugyanabban a városban lakik és dolgozik, mint én, ő gyakrabban találkozik vele, minthogy mindketten programozók, közös témából is akad bőven, kedvelik egymást, jóban vannak, de nem is ő a probléma, ő támogat, a család előtt is kiáll mellettem.
Komolyan ennyire probléma, hogy a fentiek figyelembe vételével (az általános hagyományok nem-tartása, a szüleim rideg elutasító véleménye a párkapcsolatommal kapcsolatban, apámmal való határozottan rossz kapcsolatom, nem beszélve arról, hogy szerintem ez rémesen megalázó hagyomány) nem kért ki a párom?
Nagyon bánt, hogy ennyire ellenzik, vagy legalábbis, látványosan nem örülnek neki, szájhúzogatva állnak hozzá, így nem is tudok velük egyébként a tervekről beszélni, hogy mikor, hol, hogyan, fel tudjanak ők is készülni rá, kb amint szóba kerül a téma, két percen belül valaki felvet egy másikat, és egyszerűen nem tudok a családommal örülni.
Szerintetek? Mit lehet itt tenni? Mindezek mélységesen beárnyékolják az egyébként boldog készülődést (májusban lesz az esküvő).
Ha a többi hagyományt nem tartjátok akkor miért ragaszkodnak ehhez? Nem otthon laktál már, nem épphogy nagykorú lettél hogy ki kelljen kérni. Gondolom nem is olyan a viszonya a párodnak velük hogy hű de jóban vannak, sok időt töltenek együtt hogy ilyennel csak úgy előjöjjön, bizalmas legyen a dolog. Nagyon ritka ez a hagyomány amúgy. Az esküvőn szokták a vőféllyel megcsinálni, megemlékeznek a szülőről, nagyszülőről ha már nem él.
Inkább csak kötekedési pontot keresnek... Be vannak savanyodva és tokosodva. Próbáld meg kizárni őket. Ha ők nem akarnak osztozni a boldogságodban akkor ne is oszd meg velük, csak lehúznak, ha pedig nem partnerek és lehúznak akkor te is lehúzhatod őket a listára. Testvéréknél is lett közeli rokon lehúzva ezért, nem kell oda hogy húzza a száját! Maguknak állják, azt hívnak meg akit akarnak és tudják hogy osztozik az örömükben, nem ünneprontónak megy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!