Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Menyasszonyom nem bírja elviselni a nővéremet! Mit tegyek?
Folyton veszekszünk miatta, mert nem bír lakatot tenni a szájára. Nem szereti a nővéremet, ha meghallja a nevét, már egyből ócsárolja, kifigurázza. A probléma ott kezdődött, hogy amikor mi összejöttünk másfél éve, előtte egy héttel született meg aa nővérem kislánya. Anyukámék és az egész család körülrajongja őket, mindenben őket dícsérik, velük foglalkoznak csak szinte azóta is. Menyasszonyomat ez nagyon bántja, ő úgy érzi, velünk nem foglalkozik senki, nem érdekli a szüleimet mi van velünk, mindig csak nővéremék. Hozzáteszem, ebben van igazság, anyukám, ha tehetné, egész nap velük lenne. (Ezzel egyébként szépen bombázzák is nővérem házasságát.)
Húsvétkor összeült a család, más téma nem is volt, csak a gyerek körülrajongása, a velük való foglalatosság, nővérem kézben ott ült a baba és mindenki őbennük gyönyörködött meg dícsérte őket, na, ettől aztán menyasszonyom úgy kiborult, hogy ő nem vesz részt ebben a "tömjénezésben".
Másik, hogy két hónapja volt az eljegyzésünk, áthívtak a szüleim, hogy együtt örüljünk, éppen elkezdtünk beszélgetni, mikor megjelentek nővéremék is a babával, anyukám és apukám szinte reflex-szerűen a babára vetette magát, minket pedig szépen otthagytak az asztalnál.
Engem annyira nem zavar ez a nagy figyelem nővéremékre, örülök nekik és a babának is, viszont menyasszonyom, aki egyke, nem tud mit kezdeni ezzel a helyzettel. Hozzáteszem, nővérem eléggé zárkózott típus, a családdal szereti csak tartani a kapcsolatot, barátai nem nagyon vannak... Illetve, mennyasszonyomot az is zavarja, hogy ő ugyan sokkal erősebb egyéniség, nővéremet meg állandóan pátyolgatni kell, segíteni mindenben: gyereknevelés, takarítás, bútorvásárlás, ő meg talpraesett, megoldja akár egyedül is. Legutóbb azon borult ki, hogy szüleim megkértek, segítsek még nővéreméknek a kert elrendezésében, mert a férje nem ért hozzá, pedig nálunk már áll a gaz, barátnőm meg nem bírja egydül megcsinálni.
Jogos-e, hogy ennyire ki van akadva?
Szerintem nem jogos. Rendben, most már hivatalosan is a családotok tagja lett a feleséged, de mégiscsak egy "be invitált" személy és mint ilyen, szerintem nincs joga hozzá hogy szeretetet igényeljen (arra ott vagy te és az ő családja, barátai). Most ha én elmennék barátnőmmel az ő szüleihez, de ők egy másik gyereküket rajongják körül helyettünk, törjön ki a frász és kérjem ki, milyen alapon nem foglalkoznak velünk is? Ez szerintem nem így működik, szépen is néznénk ki ha mindenki így kikönyöröghetné a semmire a dolgokat.
Na mind1. Az én véleményem, hogy nem jogos hogy ilyeneken akad ki, semmi alapja, joga hozzá szerintem!
Nem tudom, hogy jogos-e. De kinek ne esne szarul, hogy elmentek valahová, ahol ti kéne legyetek a főszerepben, és kivételesen rólatok kéne szó legyen, és beállít valaki, akit más időpontban is lehet főszerepbe helyezni, és még is...
Próbáljon meg lazítani, és nyugtasd meg azzal, hogy nem véletlenül lett önálló, és talpraesett a menyasszonyod. :)
#2 Hogy beszélsz te arról a két szerencsétlen gyerekről? Undorító vagy!
Kérdező, nem jogos. 1,5 éve, még épp csak összejöttetek, a nővéredéknél megszületett az unoka.
Komolyan az újonnan hozott barátnődet kellett volna körberajonganiuk és nem az unokájukat? (pláne ha az első)
Eltelt 1,5 év, a gyerek már alapvetően nem újdonság, tehát valóban juthatna rátok is több figyelem, de hogy már az elejétől kezdve ezen parádézik és gyakorlatilag egy újszülöttre féltékeny miközben akkor ő rajtad kívül a többieknek egy senki volt..hát vicc.
Az pedig, hogy más típusok. Persze, a barátnőd egy erős, irányító típus, nem bírja a töketlenséget, a toleranciája pedig nulla. Még ha nem is az a baja, hogy mindig ő akar a világ közepe lenni, akkor is nevetséges, hogy egy baba miatt hisztizik 1,5 éve. Kéne tanulnia egy kis toleranciát, türelmet, mert igazi házisárkánnyá fog válni később.
Anyukám kérdezte többször, hogy miért nem nyit menyasszonyom a nővérem felé. Hozzáteszem, ideje se lenne rá (még ha az ehhez való kedvét nem is számítjuk, ami a 0-val egyenlő), mert nővérem anyukámmal van minden szabadidejében. Anyukám meg állandóan dícséri nővéremet neki, holott neki mostanában voltak komoly munkahelyi sikerei, ezeket semmire sem méltatták szüleim.
Valóban rosszul eshet ez menyasszonyomnak, viszotn szüleim nem tudnak változtatni azon, hogy csak az unoka legyen a lényeg, sajnos.
Menyasszonyom nem várja, hogy körülrajongják meg körülugrálják, nem is szeret a középpontban lenni, csak szeretné ő is szorosabbra fűzni az anyósáékkal kapcsolatot, de nem tud velük érdemben kommunikálni, nem igazán figyelnek rá sajnos.
Ebben egyetértek, hogy a szüleimre "kéne" haragudnia, nem nővéremre, hiszen nem ő erőlteti ezt a nagy figyelmet...
Nem tudom így, mit kéne tennem, hogy szüleim észrevegyék magukat, ha már a beszélgetés nem ért semmit?
Ott tartunk, hogy menyasszonyomnak már kedve sincs eljönni a családi összejövetelekre, mondjuk végül mindig velem tart, csak alig várja, hogy jöjjünk haza.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!