Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ha megkérem a barátnőm kezét, és igent mond, akkor Ő már a menyasszonyom?
Nincs,mert az eljegyzés nem hivatalos dolog. ez csak egy szokás, ha nem kéred mega a kezét akkor is elveheted.
szokás hogy megkérik az apukától is, de nem szükséges, és a gyürü vagy nem gyürü minden szokás kérdése. ez nem egy hivatalos ceremónia. ha azt akarod hogy hivatalosan is a párod legyen el kell venni feleségül.
Szia!
Régen illet megkérni az apától. engem nem kért meg az uram, a gyűrűvel eljegyzett. Igen, az eljegyzéstől számítva ő a menyasszonyod már! Sok boldogságot!:)
Ahogy az előttem szólók leírták, ez nem hivatalos ceremónia, de egy nagyon kedves, romantikus - és talán illő - szokás. Ha tiszteled a hagyományokat, a szülőktől (apától) illik megkérni a lány kezét. Hivatalosan sehol nem jegyzik be és nem tartják nyilván, csak a házasságkötést.
Sok boldogságot nektek!
Szia!
Gratulalok! En a paromtol egy nagyon egyszeru gyurut kaptam, azt hivtuk foglalonak. Ekkor mar nyilvanvalo volt, hogy osszehazasodunk, de meg nem vertuk nagy dobra.
AZ eljegyzes utan lehet mondani menyasszony, volegeny. Ekkorra keszul el a karikagyuru, s a jobb kezre kerul/ezt jo kozosen megvenni Kedves szokas ezt megunnepelni. Valojaban ekkor van lehetoseg, hogy a par szulei talalkozzanak, es megismerjek egymast. Esküvő alatt huzódik át a bal kézre. Sokan vesznek meg egy pecsétgyűrűt nálunk, de ez már nekem nem kellett, kettő elég.
Kérdésedre válaszolva: szerintem igen! Nem kell ehhez semmiféle ceremónia, gyűrű, ilyesmi. Mi úgy tekintettük egymást ezután, mint menyasszony és vőlegény, így is beszéltünk egymásról másoknak.
Azért jó, ha minél hamarabb gyűrűről gondoskodtok, hogy látható jele is legyen a dolognak.
A család miatt volt eljegyzésünk is, mi nem tartottunk volna, ha rajtunk múlik, kettesben húztuk volna fel a gyűrűt, de majd valószínűleg te is megtapasztalod, hogy a rokonság elő fog állni mindenféle igénnyel, hogy szerintük nektek mit kéne csinálnotok, mi illik, mit tegyetek hogy ők ne sértődjenek meg. Borzalmas. Mi fellélegeztünk, mikor végigcsináltunk mindent az esküvőig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!