Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Meghívjam a testvérem az eljegyzési bulira, ha ő csak közmunkás, én és a párom meg ismerőseink, vállalkozók és üzletemberek vagyunk?
Tud a hírről, de a bulit nem említettük még neki.
Keveset beszélünk, aminek az anyagi dolgok az okai.
Ő megelégszik a közmunkás életével.
Én és a párom teljesen más közegben élünk, más életszínvonalon.
Egy barátunkat se ismeri, nem tudom jó döntés lenne-e egy ilyen társaságba őt meghívni?
El tudna vegyülni, vagy jól érezné magát a bulin?
"Tudom, hogy nem szereti azokat az embereket akik az ismerőseink, lehet irigységből, vagy csak nem szimpatikusak neki."
Igen, tuti hogy irígységből nem szereti őket...nem azért, mert a bankszámlájuk miatt az ilyen szerencsétlenek sokszor felsőbbrendű fajnak képzelik magukat...
És Valószínüleg mindenki más is csak irígységből mondja azt, amit mond, aki esetleg más nézőpontból nézi a világ dolgait, mint pénzes vllalkozóék, és mondjuk morális szempontokat tart előbbrevalónak...
Az a tragédia, -s bár nem állítom hogy ez minden hasonló jobb módban élő emberre egyaránt igaz, s így rád sem magától értetődően az,de -sokszor az ilyen emberek egyszerűen nem is értik, hogy mit kell itt moralizálgatni, meg ilyen lelki, erkölcsi dolgokkal előhozakodni, hiszen az ilyen dolgok nem fejezhetők ki összegszerűen, s így aztán nem is lehet belőlük mondjuk üzemanyagot venni a Jachtba...
Az a baj, hogy a pénz sokszor nagyon komolyan képes gúzsba kötni és megkötözöttségben tartani szellemi/lelki értelemben az embert, aminek okán az ilyen szerencsétlenek (akik közben állati nagy császárnak képzelik magukat sokszor) nagyon nehezen tudnak csak kimozdulni abból az attitűdből, ahonnan nézve az életben minden az alapján ítéltetik meg, hogy érdekem fűződik-e hozzá, avagy sem... És ebben a beteg lelkiállapotban aztán már persze qrv@ nehéz beleilleszteni egy ilyen világképbe azt, hogy valaki csak az anyám mondjuk, vagy "csak" a testvérem, és hogy ez kövrtelne meg tőlem esetleg valamifajta morális hozzáállást...hiszen ez euróban kifejezve szart se jelent, s így Valószínüleg a legtöbb kőgazdag haverom meg sem értené, még ha az én lelkem nem is sötétedett meg teljesen ebben a környezetben... Inkább magyarázzuk meg, hogy valójában csak a tesó érdekeit tartjuk szem előtt...
Nem az a lényeg, hogy én, vagy bárki mit pofázik itt névtelenül, hanem az, hogy legbelül neked is tudnod kell, mi az igazság...van egy halk kis hang, amit bármennyire is megpróbálják sokan elhallgattatni, akkor is szól időnként...lelkiismeretnek hívják. És az nem megvesztegethető pénzzel. Mert érted is szól hozzád...
,,könnyebb a tevének átmenni a tű fokán, mint a gazdagnak bejutni az Isten országába."
,,Ne gyűjtsetek magatoknak kincseket a földön, ahol a moly és a rozsda megemészti, és ahol a tolvajok kiássák és ellopják, hanem gyűjtsetek magatoknak kincseket a mennyben, ahol sem a moly, sem a rozsda nem emészti meg, és ahol a tolvajok sem ássák ki, és nem lopják el. Mert ahol a kincsed van, ott lesz a szíved is."
,,Mit ér az embernek, hogy megszerzi az egész világot, ha a lélek kárát vallja? Mert mit adhat cserébe az, hogy megszerzi az egész világot, ha a lélek kárát vallja? Mert mit adhat cserébe az ember a lelkéért?"
Tudod én nem ismerem a tesód, s nem tudhatjuk mit miért tesz, de azt tudom, hogy aki ezeket mondta, Ő biztos nem volt írígy a haverjaidra...
Én most vállalom a lepontozást és válaszolnék a kérdésre is, mert itt a nagy fennakadás közepette úgy látszik, eltörpült a lényeg: NEM a testvérével van baja (ezt legalábbis sehol nem írta, még az "Ő megelégszik a közmunkás életével." nevezetű mondatban sem). Attól tart, hogy a testvére fogja majd rosszul érezni magát. Ezt biztosan jogosan feltételezi, mert az ő testvére, nyilván jobban ismeri az itt válaszolóknál.
Én mindenképpen megemlíteném neki, hogy buli lesz, és elhívnám a párját is vele együtt, ha van. Így téged sem érhet panasz, hiszen szóltál a buliról, és az ő kezébe helyezed ezzel a döntést, hogy bevállalja-e vagy sem. A párja pedig ott lenne társaságnak, ha a meghívottakkal nem tudna elvegyülni. Mondd el azt is, hogy kiket hívtatok meg még rá, hogy tényleg tisztában legyen a helyzettel.
Gratulálok büszke lehetsz magadra!
Ha a tesom munkanélküli lenne,és lenne esküvőm akkor is meghívnám!! Igazán "jó" testvér vagy,akinek ennyit számít a pénz
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!