Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Meghívjam a testvérem az eljegyzési bulira, ha ő csak közmunkás, én és a párom meg ismerőseink, vállalkozók és üzletemberek vagyunk?
Tud a hírről, de a bulit nem említettük még neki.
Keveset beszélünk, aminek az anyagi dolgok az okai.
Ő megelégszik a közmunkás életével.
Én és a párom teljesen más közegben élünk, más életszínvonalon.
Egy barátunkat se ismeri, nem tudom jó döntés lenne-e egy ilyen társaságba őt meghívni?
El tudna vegyülni, vagy jól érezné magát a bulin?
Na és? Mit számít, hogy közmunkás és hogy am többiek üzletemberek? Persze, ha sznob üzletember mindenki, aki nagy ívben lenézi a tesódat, akkor lehet, hogy rosszul érezné magát. Amúgy nem értem a problémát. Csak mert nem törekvő, még együtt lehet másokkal egy buliban. Nem tudjuk, érdeklődő, intelligens-e, meg semmit.
A párom informatikus, aki régebben jól keresett, majd kifúrták s csak hulladékfeldolgozóként kapott valahogy állást, közel minimálbérért. Átlagon felüli intelligenciája van, pénze semmi, háza a legjobban szigetelt az egész faluban, bizonyos dolgokban igényes, ír és feltétlenül akar valamit kezdeni az életével, épp csak abból nem fog pénz jönni. Nem fekete, nem fehér, s bár dúsgazdag barátaink nincsenek, nem gondolnám, hogy számít, kikkel bulizunk vagy akár csak vagyunk együtt egy eljegyzési bulin, ahol az egyikünk tesója az ünnepelt pár egyik tagja...
TE ott vagy, enni-inni tud, most mit számít a "rang"? Eszembe nem jutna nem meghívni a tesómat, ha nem kifejezetten utálom valami aljas húzása miatt.
Nekem eszembe sem jutna, hogy bárkit, aki közel áll hozzám, a foglalkozása miatt ne hívjak meg az eljegyzési bulimra.
Attól, hogy valaki nem vállalkozó, hanem közmunkás, emberileg nem alacsonyabb rendű.
Eleve nem jutna eszembe bármelyik családtagomat, barátomat szégyellni a foglalkozása miatt. Ha szégyellném, az rólam árulkodna, nem róla.
Egyébként az általad leírtak alapján nem lepne meg, ha a testvéred nem akarna elmenni. Én sem akarnék, de nem a közmunka miatt, hanem mert nem vágynék olyan társaságba, ahol emiatt kevesebbre tartanak.
Szeretem, amikor az ilyen "tanult" emberek lenézik azokat, akik az ő szintjük szerint nem ér annyit, mint ők.
Álművelt sznobság.
Emberileg a béka s***ge alatt van a többségetek -sajna.
Bár arra azért kíváncsi lennék, hogyha ők nem dolgoznának szorgalmasan, miből élnétek meg.
Ne is hívjátok meg, ne akarjátok kínozni a társaságotokkal.
No ez a burkolt meghívás szerintem nem jó ötlet. Ugyanis nem biztos, hogy buliznék a barátaiddal magamtól, viszont ha eljegyzési buli, akkor mindenképp ott akarnék lenni hiszen a testvéremről van szó.
Tuti nem mennék el a nővérem barátaival bulizni, mert nem csípem őket, de ha ilyen fontos dologról van szó, akkor ki nem hagynám és elengedném a fülem mellett a hülyeségeiket.
"No ez a burkolt meghívás szerintem nem jó ötlet. Ugyanis nem biztos, hogy buliznék a barátaiddal magamtól, viszont ha eljegyzési buli, akkor mindenképp ott akarnék lenni hiszen a testvéremről van szó."
Pedig a burkolt meghívástól jobb nem jutott eszünkbe.
Tudom, hogy nem szereti azokat az embereket akik az ismerőseink, lehet irigységből, vagy csak nem szimpatikusak neki.
Ezért nem akarjuk azt sem ha kényszerből eljönne mégis, és rosszul érezné magát.
Jaj most már be ne magyarázd, hogy csak őt akarod védeni azzal, hogy nem hívod meg.
Lehet pont azért nem érzi jól magát a barátaitok körében, mert ők is pont annyira lenézik, mint ti.
Szerintem szimplán nem akarod ott látni.. Te magad is tudod, hogy nem szereti őket, akkor mégis miért menne el bulizni veletek/velük? Nemet fog mondani és ezt te is jól tudod.
Hívd meg az eljegyzési bulitokra, aztán majd eldönti mit akar.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!