Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Eljegyzés » Titokban megtartott lánykérésr...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Titokban megtartott lánykérésről mi a véleményetek?

Figyelt kérdés
Megtartottam titokban egy lánykérést. Csak a barátokkal, szűk társaságban. Sem az én sem az ő családjából nem volt ott senki csak barátok akiket szeretünk. Ez egy szülinapjára rendezett buli volt aminek a végén megkértem a kezét. Erre megsértődött a családja, hogy nem szóltunk róla, valamint a nővére, aki azon volt vérig sértve hogy nem hívtuk meg. Az én rokonságomból senki sem érti a dolgot hogy ők miért nem örültek ennek az egésznek. Szüleimnek is meglepetés volt de örültek, akárcsak mindenki más.Erről mi a véleményetek? Lánykérésre köteles vagyok meghívnia nővérét, aki ráadásul szívből gyűlöl engem? (egyébként csak aért nem hívtam mert a családdal már meglett ünnepelve a szülinap s gyanús lett volna a dolog)

2014. dec. 1. 10:32
1 2 3
 11/27 A kérdező kommentje:
7. hsz: jogos felvetés, ezt inkább úgy fogalmaznám újra, hogy intim, azokkal akiket szeretünk, tehát én úgy érzem jogom volt megválogatni kiket hívok meg magára a lánykérésre. :) így értettem ezt az intim dolgot, hogyb a legbensőbb körrel :D
2014. dec. 1. 11:27
 12/27 anonim ***** válasza:
Amúgy kíváncsi volnék arra is, hogy a lány nővérével milyen kapcsolatod volt eddig, hogy már ott tartasz, hogy szívből gyűlöl téged?
2014. dec. 1. 11:28
 13/27 anonim ***** válasza:
46%

" most mutatta meg a családból vagy rokonságból mindenki, hogy milyen ember is. "

Igen, ti is most mutattátok meg....

Nekem is rosszul esne, ha a család helyett haverokkal ünnepelnétek egy ilyen eseményt.

2014. dec. 1. 11:29
 14/27 A kérdező kommentje:
Ezt nem értem én sem mert én mindig nyitott voltam felé, soha egy rossz szót nem mondtam rá, se a háta mögött, sem sehogy mert én az ilyenekkel nem foglalkozok nem szoktam erre a szintre kászálódni. Aztán megtudtam hogy a nővére ilyen, neki semelyik vőlegény jelölt nem tetszett, hozzáteszem ő eléggé antiszociális emberek közé is utál menni, boltba nem jár, másokkal vetet meg mindent...stb. Én tényleg mindent megtettem nem rajtam múlt az hogy nem jó a viszonyunk. Most sem haragszom rá, mert a gyűlölet nem visz előbbre, úgy vagyok vele hogy nekem nyugodt a lelki ismeretem mert nem rajtam múlt hogy ez a viszály így kialakult.
2014. dec. 1. 11:33
 15/27 anonim ***** válasza:
53%
Szerintem jól csináltad, amúgy meg túl vagytok rajta, változtatni már nem tudsz rajta. Amit még tehettek, hogy szerveztek egy családi vacsorát vagy ebédet a szülőknek, testvéreknek. Ott esetleg pár szóban az édesapjától "elkéred". A lényegen úgyse változtat, gondolom úgyis hozzádmegy ha az apja esetleg tiltakozik is. De legalább leszerelitek őket, ha meg tovább játsszák a haragszomrádot akkor lelkük rajta.
2014. dec. 1. 11:51
 16/27 anonim ***** válasza:
53%

Ha a menyasszonyodnak és neked így felelt mega lánykérés, akkor jól csináltad. A nővére meg hadd hisztizzen, legalább már most tisztázva vannak az erőviszonyok, és talán kevesebb eséllyel fognak akarni beleszólni az esküvőtök szervezésébe (amire mondjuk szinte biztos, hogy számíthatsz). Elég durva megsértődni egy ilyenen, márcsak azért is, mert ez egy boldog időszak az életetekben, és az, aki igazán szeret, az örül annak, hogy boldogok vagytok. Van, aki a saját elképzelésein és az általa jónak vélt szokásokon nehezen lép túl, ezzel tényleg nem tudsz mást csinálni, minthogy elfogadod, ahogy előbb-utóbb a barátnőd családjának is el kell. Ha ők máshoz szoktak, akkor meg lehet őket érteni, de annak, akit szeretnek, ennél előbbrevalónak kellene lennie...

Ti csak örüljetek egymásnak, próbáljatok békülni a családdal, a nővére meg menjen el pszichológushoz, ha nem bírja elviselni, hogy a húga életében valaki fontosabb lehet nála.

2014. dec. 1. 11:55
 17/27 anonim ***** válasza:

Mondjuk, ha tisztáztad, kérdező, hogy lesz "normál" eljegyzési ünnepség is, akkor tényleg megbékélhetnének.

Van egy olyan gyanúm, hogy nem lesz velük felhőtlen a viszonyod velük (anyós+sógornő), márpedig ez nagy tehertétele egy házasságnak.

:-(((

2014. dec. 1. 12:36
 18/27 anonim ***** válasza:
Ezt sosem lehet jól csinálni. Én mondtam a páromnak, hogy kérjen ki apámtól, miután megkért, mert én úgy éreztem, hogy apukám örülne neki, erre egy kicsit bunkó volt szegény, hogy ő anno nem kérte senki áldását. Aztán mondtam neki, hogy persze, hogy nem, mert nem is volt más választása, mint elvenni anyámat (aki terhes volt). Úgyhogy kicsit ciki volt, de túléltük. Csináljatok egy eljegyzési ebédet, és majd megbékélnek.
2014. dec. 1. 13:30
 19/27 anonim ***** válasza:
63%

Szerintem a család azt gondolhatta/gondolja, hogy a barátok fontosabbak neked/nektek mint a család. A menyasszonyod mit gondolt erről, hogy a barátok ott voltak de a család nem? Ha szerinte is rendben van ez így, akkor ne foglalkozzatok más véleményével. Másnem megünneplitek a családdal is az eseményt. Nálunk egyébként úgy volt, hogy a vőlegényem beavatta az egész családot, de a lánykérés maga kettesben történt. A testvéreim segítségével választotta ki a gyűrűt, és a lánykérés előtt 1 héttel pedig beszélt a szüleimmel, és az "áldásukat kérte". Tehát mindenki tudta, hogy mikor, hogyan fog megkérni, csak én nem...:)

Rá 1 hétre pedig szerveztünk egy családi ebédet szülőkkel, testvérekkel.

2014. dec. 1. 13:51
 20/27 anonim ***** válasza:

A lánykérés két emberre tartozik. Ha már közönséget is hívtál hozzá, egyrészt nem titok másrészt természetes, hogy a családban felmerül a kérdés, ők miért nem lehettek ott, ha a haverok igen. Ha előtte rossz volt a kapcsolatotok, az lehet bármelyik fél miatt, de ha eddig jó volt, akkor teljesen jogos, hogy így állnak hozzád. Nem tartottad őket fontosnak, hogy ott legyenek a rengeteg ember között, mikor a lányukat eljegyzed. Te mutattad meg, milyen ember vagy, nem ők. A lány pedig gondolom hiába akarta volna másképp, neki csak annyi beleszólása volt, hogy igen vagy nem. Ez a te sarad, a következményeit is neked kell állnod. A te családod lazább kapcsolatokra épül, ezért nem zavarja őket, ha a haverok előbbre valók náluk.

Mellesleg a nő senkinek nem tulajdona, hogy azért kelljen megkérni a kezét az apától. Manapság tiszteletből szokták megtenni a vőjelöltek, nem azért, mert az áldása nélkül nem menne hozzájuk a lány. Sőt, nem is kérni kell, elég közölni vele és meghallgatni a véleményét. De te nem tisztelted meg ezzel sem. Ez a második fekete pont. Nem tudom, milyen hozzáállást vársz ezek után a lány családjától.. Persze a te családod téged akar kihozni jól a dologból, úgyhogy "nem értik", mi lehet a probléma a másik oldalon. Másrészt mi az, hogy köteles vagy-e meghívni a lány nővérét, ha szívből gyűlöl téged? A közös élet nem RÓLAD szól. Ha a menyasszonyod számára fontos, hogy ott legyen, akkor kötelességed elviselni. Nem rólad szól a kapcsolat, hanem kettőtökről. Ugyanígy hiába ellenségeskedsz a családdal, ha eddig minimum tűrhető kapcsolata volt a lánynak velük, ezzel két tűz közé szorítottad a saját önző felfogásod miatt. Az ember pedig általában inkább azzal építi le a kapcsolatot, aki választásra kényszeríti. Ha hajlandó lesz elhagyni miattad hátat fordítani a családjának, nyert ügyed van.. egyébként ezzel a tetteddel a hosszú távú ellenségeskedést és a kapcsolat mielőbbi végét hívtad ki magad ellen.

2014. dec. 1. 14:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!