Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Eljegyzés » Titokban megtartott lánykérésr...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Titokban megtartott lánykérésről mi a véleményetek?

Figyelt kérdés
Megtartottam titokban egy lánykérést. Csak a barátokkal, szűk társaságban. Sem az én sem az ő családjából nem volt ott senki csak barátok akiket szeretünk. Ez egy szülinapjára rendezett buli volt aminek a végén megkértem a kezét. Erre megsértődött a családja, hogy nem szóltunk róla, valamint a nővére, aki azon volt vérig sértve hogy nem hívtuk meg. Az én rokonságomból senki sem érti a dolgot hogy ők miért nem örültek ennek az egésznek. Szüleimnek is meglepetés volt de örültek, akárcsak mindenki más.Erről mi a véleményetek? Lánykérésre köteles vagyok meghívnia nővérét, aki ráadásul szívből gyűlöl engem? (egyébként csak aért nem hívtam mert a családdal már meglett ünnepelve a szülinap s gyanús lett volna a dolog)

2014. dec. 1. 10:32
1 2 3
 1/27 A kérdező kommentje:
Még annyi, hogy azért is szerettem volna ezt titokban, mert sok véleményt olvastam már meg tapasztalatot, hogy ezt a lány elkérését az apától már kevesen csinálják, valaki meg kifejezetten nem szereti. Én úgy vagyok vele hogy a lánykérés (konkrétan az hogy ott és akkor megkértem a kezét) egy intim dolog, senkire nem tartozik ott és akkor csak ránk, így azt hívtunk meg rá akit akartunk. De ez csak az én véleményem jöhetnek pro és kontra vélemények, nem vagyunk egyformák. :)
2014. dec. 1. 10:35
 2/27 anonim ***** válasza:
96%

Szerintem ez nem titkos, hisz elmondtátok.

Én úgy voltam a lánykéréssel, hogy csak rám és a páromra tartozik.

Így is történt, egyik nap meglepetésszerűen megkérte a kezem, és másnap bejelentettük a szülőknek és a testvéreknek. A rokonok csak úgy folyamatosan tudták meg, mi nem tartottunk eljegyzési bulit.

Nekünk így teljesen jó volt és senki nem sértődött meg.

2014. dec. 1. 10:42
 3/27 anonim ***** válasza:
95%
A párod és te véleményed és érzéseid a fontosak. Ne mással foglalkozz! A tesója nem szeret, már el is érte, hogy nagy boldogságotokba keserűség kerüljön! Ti ketten vagytok a fontosak, mindenki más másodlagos! És különben is utánad a vízözön! Sok boldogságot!
2014. dec. 1. 10:45
 4/27 anonim ***** válasza:
100%
Valakinek megkerni a kezet, azt nem kozonseg elott szoktak, en ugy tudom. Eljegyzesre, miutan a lany igent mondott, akkor johetnek a haverok es a csalad.
2014. dec. 1. 10:48
 5/27 anonim ***** válasza:
95%
Kérdező, a lánykéréshez két fő jelenléte a "kötelező", akit megkérnek, és aki megkéri... az összes többi részvevő szabadon választott, lehet ketten, lehet a szűk család, lehet a baráti kör, de lehet a Népstadion közönsége vagy akár egy TV csatorna összes nézője - mindegyikre voltak már példák:)
2014. dec. 1. 10:50
 6/27 anonim ***** válasza:
17%
Így bomlik a család már egy ideje. Igen, illetlenség a szülőket kihagyni ebből.
2014. dec. 1. 11:11
 7/27 anonim ***** válasza:
78%

Valahogy összekeveredett nálad két dolog: a lánykérés és az eljegyzés.

A lánykérés egy intim dolog. Én el se tudtam volna képzelni, hogy ne édeskettesben tegyem meg. :-)

Majd ezután elmondtuk mindkettőnk szüleinek, testvéreinek, hogy közösen képzeljük a jövőnket és megszerveztük az eljegyzést, ahol természetesen ott voltak a szülők és a testvérek mindkét oldalról családostul.

Természetesen barátokkal is meg lehet ünnepelni az eljegyzést, de úgy gondolom, nekik semmi keresnivalójuk sem a lánykérésnél (mert az intim dolog), sem az eljegyzésnél (mert az a szűk családra tartozik).

Azt nem értem, hogy eljegyzést ti nem tartotok? Ha igen, akkor sürgősen tisztázd a feleséged családjával, hogy az eljegyzés ezután következik, amire szeretettel hívjátok őket. Ha nem tartotok eljegyzést, akkor viszont tényleg joggal érezhetik, hogy kihagytátok őket a szokásos családi eseményből.

2014. dec. 1. 11:20
 8/27 A kérdező kommentje:
Én azért örülök hogy így alakult, mert úgy gondolom most mutatta meg a családból vagy rokonságból mindenki, hogy milyen ember is. Lehet sértődni, szíve joga van mindenkinek, azt is megértem és elfogadom ha valakinek nem tetszett ez így, vagy más esetben ha vele történne nem tetszene, mert pro és kontra, de aki a saját sértettségét a lánya vagy testvére boldogságánál is előbbre helyezi, és nem képes ezen túllépni, hanem játssza a mártírt az szerintem egyszerűen csak önző.
2014. dec. 1. 11:22
 9/27 anonim ***** válasza:
86%

7.hsz. vagyok.

Az 1.hsz-odban ellentmondás van:

"Én úgy vagyok vele hogy a lánykérés ... egy intim dolog, senkire nem tartozik ott és akkor csak ránk, így azt hívtunk meg rá akit akartunk."

Igen, intim dolog, csak kettőtökre tartozik, ezért nem értem, miért hívtatok meg rá bárki mást. :-)))

2014. dec. 1. 11:24
 10/27 A kérdező kommentje:
Igena legtóbbi kommentelővel egyetértek ez a félre értés is szülte részben azt hogy sértettek, de a tisztázott dolgok ellenére sem békéltek meg illetve a kedves nővérke felől csak a hiszti meg a balhé megy így a tényleges értelemben vett eljegyzéssel nem tudom mi lesz, illetlenség vagy sem de én a nővérét nem akarom látni sem az eljegyzésen sem az esküvőn. Nem ez volt az első húzása, speciális eset szegényke, olyan hiszti rohamokat képes levágni, mint az 5 éves hugom.
2014. dec. 1. 11:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!