Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mostanában tényleg szokás gyűrű nélkül a lánykérés? Mi a véleményetek a gyűrű nélküli lánykérésről?
Sokan hangoztatják itt, hogy ez a "menő", viszont nekem is fura. Én a gyűrűset tartom hagyományosnak. Ha gyűrű nélkül kért volna meg a párom, akkor is igent mondtam volna, de így volt számomra az igazi.
Én két okot gondolok a gyűrű nélküli lánykérés mögé:
- Nincs pénz gyűrűre
- A lány nem akarja a fiúra bízni, mert akkor lehet, hogy nem az ő ízlésének megfelelő lesz a gyűrű
Mifelénk hagyományosan nem szokás a gyűrűs lánykérés, pont az, hogy mostanában lett szokás gyűrűvel..
Hagyományosan a lánykérés gyűrű nélkül van, utána mennek közösen megvenni a karikagyűrűket, esetleg ha tehetősebbekről van szó, akkor a lány kap egy kísérőgyűrűt, a fiú meg egy pecsétgyűrűt ajándéka.
Számomra a gyűrű nélkül lánykérés az igazi, csak semmi letérdelés, meg ilyenek. Beszéljük meg közösen és utána jegyezzük el egymást karikagyűrűvel!
Igen, az utolsó jól mondja, régen a jegygyűrűk mellé volt kísérőgyűrű is, aztán lett ez a szokás. Felénk sosem volt divat az eljegyzési gyűrű (kelet-mo), én már Bp-re születtem, ahol pedig sokféle ember van, nincs ebben norma.
Mi eldöntöttük, hogy megházasodunk, nem akartam volna olyan gyűrűt hordani, ami nem tetszik, mert pont olyat úgyse tudna senki venni, amilyet én vennék.:)
Szóval nekünk egy-egy arany karikánk van.
"hagyományoshoz ragaszkodok"
Akkor nem lenne. Csak neked tetsző dolgokban tartod fontosnak a hagyomyánokat vagy mindenbe?
ismerek ilyet
együtt se élnek, egy 5ezres gyűrűre se futja...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!