Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Eljegyzés » Mostanában tényleg szokás...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mostanában tényleg szokás gyűrű nélkül a lánykérés? Mi a véleményetek a gyűrű nélküli lánykérésről?

Figyelt kérdés
2014. aug. 6. 16:14
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
90%

Idézet a wikipediából:

"Az a szokás, hogy az eljegyzési ceremónia során az asszonyjelölt gyűrűt kapott a középkortól vált jellemzővé. Az ékszer mintegy az ígéret zálogaként szolgált, hogy a vőlegény nem fog elállni a szándékától. Eleinte csak a menyasszony viselt gyűrűt, csak miután a 13. századtól belefoglalták az egyházi szertartás rituáléjába is, jelent meg mindkét fél kezén."

2014. aug. 11. 21:50
 22/25 anonim ***** válasza:
71%
Japp. Kár, hogy a középkor Amerika felfedezésével véget ért és mégis amcsi szokásnak titulálják a kísérőgyűrűt. Anno a dédimet is köves gyűrűvel kérte meg a papám, a nagymamámék szegényebbek voltak, ő gyűrű helyett egy szép pár csizmát kapott tatámtól. A jegyajándék régi szokás nálunk is, a filmek csak hozzájárulnak ahhoz, hogy visszajöjjön.
2014. aug. 12. 15:20
 23/25 anonim ***** válasza:
23%
Ismerőseim nagy részénél gyűrűs lánykérés volt, de 2 párnál volt gyűrű nélküli. Ennek kapcsán azért kifejtettem annó a páromnak, hogy én azért gyűrűset szeretnék. Vette a lapot szerencsére :-)Szerintem úgy az "igazi".
2014. aug. 13. 09:28
 24/25 anonim válasza:
76%

Én - ne nevessetek ki! - annó az egyik energiaital nyitóját kaptam -mint eljegyzési gyűrű! azt húzta az ujjamra :) ez volt a lánykérés.

azt hiszem én voltam aznap a legboldogabb ember a földön :)

Mert nekem nem az számított, hogy mit viselek, hanem hogy Ő szeretné hogy Én legyek a felesége.

Kb. fél évig viseltem is büszkén a "gyűrűt".

10 éve vagyunk már együtt - azóta persze van sima - olcsó - gyűrűnk ..mert nekünk -nekem - nem az a fontos hogy mennyi és hány karátos -ez valahol nem hoz lázba, az már annál inkább hogy belevésetett mindkét gyűrűbe titokba a mi összetartozásunkat jelentő szavakat :)

2014. aug. 19. 00:51
 25/25 anonim ***** válasza:
74%
Persze, mindenkinek más a fontos. Ott vannak a szeretetnyelvek. Aki ajándékok által érzi úgy, hogy szeretik és megbecsülik, annak fontos a gyűrű. Aki az együtt töltött minőségi idő alapján érzi, hogy szeretik, annak az a fontos, hogy megszervezze a párja a lánykérést. És még van ezen kívül 3 szeretetnyelv. Lehet, hogy te pont lesz@rod, hogy egy bizgentyűvel kértek meg, más meg maga alatt van, hogy nem is fontos a párjának, ha még arra sem volt képes, hogy tisztességesen feltegye a kérdést és vegyen egy normális gyűrűt. Nem vagyunk egyformák.
2014. aug. 21. 07:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!