Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Lánykérés után mikor szokás az eljegyzést megtartani ill. közösen a két család tűzi ki az időpontot? Mi ilyenkor a szokás?
Szerintem arra gondol a kérdező - miután a fiú megkérte a lány kezét, romantikázva, mikor csak kettesben voltak -, amikor ünnepélyes keretek között az egyik szülő megkéri a másiktól a lány kezét a fiú számára. Persze nem mindenhol tartanak ilyen lánykérést.
Nyilván olyan időpontot kell választani, ami mindkét család számára megfelelő.
Minél előbb, annál jobb.
Nálunk a lánykérés után két héttel volt a családi ebéd, ahol a párom áldását kérte a szüleimtől.
De ezt nem kötelező, mi szeretjük tartani a tradíciókat, és ez is nagyon romantikus volt :)
Apukám, nagypapám is "odaadott", fiútesóim is gratuláltak :).
Az esküvő időpontját tőlük függetlenül, mi tűztük ki. Mondjuk ebben szerepet játszik az is, hogy az összes esküvői költséget mi álljuk, így könnyebben döntünk mi mindenről.
Mikor a párom megkérte a kezem rá 1 hónapra lett csak a hivatalos eljegyzési vacsora. Mert előtte született a kereszt fiúnk így nem lehetett még vele utazni, meg a házból kivinni.
Az időpontot Mi választottuk ki, mert a Szüleimnek nehezebb lett volna alkalmazkodni párom szüleinek az időpontjához, a munka miatt. Mert nekik bármely időpont megfelelt volna.
Nálunk csak a szűk család volt, vagyis Én, párom, az én szüleim, az övé, és a párom testvérének a családja.
21 éves menyasszony!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!