Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Eljegyzés » Hogyan történik hagyomány...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogyan történik hagyomány szerint a menyasszonyralévendő leány kezének megkérése? Eljegyzés, stb ceremónia?

Figyelt kérdés
Milyen ceremóniákon megy keresztül a pár? Írhattok ezekről a bevett angol szokásokról is, de elsősorban az érdekel, nálunk fele hogy szokás, mi a hagyomány? Nem bánom, ha belementek jó részletekbe.

2012. ápr. 17. 15:14
 1/5 anonim ***** válasza:

Mi az, hogy menyasszonyralévendő?

Nálunk úgy volt, hogy a férjem egyik este anyukám elé állt, és közölte vele, hogy augusztusban elvesz feleségül.

Aztán elmentünk, megvettük a gyűrűket, eljegyzés nem volt, sem semmilyen ceremónia.

2012. ápr. 17. 15:26
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

A magyar hagyomány:

A fiú négyszemközt feleségül kérte a lányt. Ha igent mondott,akkor felkereste a lány apját,elmondta,hogy feleségül szeretné venni a lányukat. Voltak olyan tájak,ahol a fiúval a keresztapja,mint leendő násznagy is elment.

Az apa kikérdezte a fiút az anyagi viszonyairól,hogy meggyőződjön arról,hogy el tudja-e tartani a lányát és a jövendő családját.

Ha belegyezett a házasságba,akkor megbeszélték az eljegyzés és az esküvő időpontját.

Ezután a fiú bemutatta a saját szüleinek is a lányt,ha még nem ismerték.

Az eljegyzési ebédet a lány szülei állták. Ezen mindkét szülőpár ott volt. Volt,ahol a jövendő násznagyokat,vagy a tágabb rokonságot is meghívták.

A leves után a fiú még egyszer megkérte a lány kezét,és a bal kezükre felhúzták a jegygyűrűket.

Ha módosabb volt a fiú,akkor a jegygyűrű mellé adott egy kísérő gyűrűt. De sok helyen a lány is adott a fiúnak pecsétgyűrűt.

Ekkor beszélték meg,hogy mikor legyen az esküvő,hány vendég legyen stb.

Általában egy éven belül megtartották az esküvőt is.

Akkor került át a jobb kézre a jegygyűrű.

Ma már nagyon kevés helyen tartják ezt a hagyományt.

2012. ápr. 17. 15:35
 3/5 anonim ***** válasza:
Még annyit? Erdélyi vagy? A szóhasználatodból arra következtetek.
2012. ápr. 17. 15:36
 4/5 A kérdező kommentje:

Kitől kérded? Válaszolótól, vagy kérdezőtől? Érdekes, hogy -számomra- semmi akcentus nélkül kitalálod:)) Én erdélyi vagyok legalábbis.

"Menyasszonralévendő" alatt azt értem, hogy lány, aki még nem menyasszony, de hamarosan jó lenne, ha az lenne.

Nálunk nagyjából így szokott lenni, nagyvonalakban tudom, hogy így van, csak a részleteit nem ismertem.. Azt a gyűrűs dolgot kicsit részleteznéket? Ki ad kinek, mikor milyen költségvetések vannak ilyen gyűrű téren... tehát mit kell tudni, ha valaki ilyesmiben mesterkedik? Hogy ne legyen semmiféle felsűlés a vége.

2012. ápr. 18. 11:43
 5/5 anonim ***** válasza:

Ezt a szóhasználatot:)

Hát a "költségvetések" terén el lehet menni a végtelenségig, attól függ, miben mesterkedsz.

2012. máj. 29. 12:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!