Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Eljegyzés » Felbontsam az eljegyzést? Ti...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Felbontsam az eljegyzést? Ti még próbálkoznátok még? Nagyon szeretem, de.

Figyelt kérdés

Szóval van a menyasszonyom és én, ő 35 éves, én pár évvel idősebb. Nagyon szeretjük egymást, tényleg jól kijövünk, már jegyesek vagyunk és tervezzük az esküvőt. Úgy érzem, ő az igazi, de most meginogtam.

Mindig is tiszteltem a munkáját (orvos), nagyon kedves-tisztességes, jóindulatú ember. Gyerekekkel foglalkozik, persze van hogy éjszaka is a kórházban van, de emelett mentőzik, erre született, egy szóval.

Tudom, most kicsit furcsán hangzik, de úgy érzem, túl sokat vállal és a kapcsolatunk egyre jobban rámegy erre az egészre. Én is dolgozom természetesen, tanult és diplomás férfi vagyok, de úgy érzem, mintha nekem nem ilyen nőre lenne szükségem.

A másik, amit nem értek, a babakérdés. Nagyon szereti a gyereket, de amikor felvetem neki, hogy milyen lenne, ha születne sajátunk, tereli a témát, pedig régebben szeretett volna. Nem akarja, hogy akár be is csússzon még véletlenül is.

Nem vagyok az a feladós típus, de valahogy vele szemben már nem bírok olyan türelmes lenni. Én szeretnék gyereket, mert már azért én sem vagyok olyan fiatal és nem szeretnék bottal nem az unokám, hanem még a gyerekem után rohangálni.

Nagy a dilemmám, mert viszont ha a szemébe nézek, mindig az jut eszembe, hogy az a nő, akire vágyom. De mégsem.

Még beszéljek vele erről és ha nem megy, felbontsam a jegyességünket? Aztán esetleg szakítsak?

Köszönöm a válaszokat előre is!!

2014. júl. 15. 17:34
1 2 3 4
 1/33 anonim ***** válasza:
94%
A gyerek akarás-nem akarás elég kulcskérdés egy kapcsolatban, ha nem értetek egyet akkor hosszú távon valaki nagyon boldogtalan lehet (természetesen aki enged). Szerintem beszéld meg vele, hogy te mindenképp szeretnél, és ha ő semmiképp, akkor lehet jobb lenne külön utakon. Jobb most, mint egy válás X év múlva.
2014. júl. 15. 17:41
 2/33 anonim ***** válasza:
92%

Szerintem próbálj meg tiszta vizet önteni a pohárba. Kérd meg őt is, hogy legyen teljesen őszinte, mert ezen a kapcsolatotok jövője és mibenléte múlhat. Mondd el neki, hogy ha nem mondja meg, hogy mi merre hány méter, akkor te sem tudsz neki hűséget ígérni.

Én azt mondom, egyelőre még ne gondolkozz az eljegyzés felbontásán meg szakításon. Még korai, lehet, hogy mindennek megvan a maga oka.

Túl sokat vállal? Ez mit jelent? Azt elmondom azért, hogy egyre masszívabb orvoshiány van minden kórházban, akik még dolgoznak, kb. agyon vannak hajszolva. Ezt vedd bele. Vagy nem lehet, hogy a pénzért túlórázik? Nem gyűjtötök valamire?

Sok dolog van, amit így nem tudok megmondani, de szerintem egy őszinte beszélgetés jót tenne a dolognak, mert jelenleg kérdések vannak benned, tömkeleggel. De a választ nem itt fogod megkapni, hanem tőle.

2014. júl. 15. 17:43
 3/33 anonim ***** válasza:
48%

Ha nem érzed vele jól magad,beszéljétek meg,és ha azután sem érzed a "varázst" szakíts vele,és keresd az igazit(ami sosem lesz senkinek).

Azis lehet,azért nem akar a gyerek témáról,mert Ő akar veled szakítani. De ez csak 1 az 1000000-hoz. Beszéljétek meg. Sok sikert! :)

2014. júl. 15. 17:45
 4/33 anonim ***** válasza:
87%

Ez racionálisan végiggondolva igen egyszerű: Ha valami betegség, vagy élethelyzet miatt egyszercsak kiderül, hogy nem lehet gyerek, az más,

VISZONT:

ha alapban egyikőtök akar gyereket, másikótok nem, nem szabad összekötni az életeteket, mert egyikőtök biztosan boldogtalan lesz, arra fel pedig a másik is.

2014. júl. 15. 17:59
 5/33 anonim ***** válasza:
29%
Ha én megtalálnám a FÉRFIT, nem érdekelne, hogy akar-e gyereket vagy sem, nem adnám fel semmiért.
2014. júl. 15. 17:59
 6/33 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszaitokat!

Jogos minden, amit írtatok. Ezért is írtam, hogy igyekszem türelmes és megértő lenni vele, én is szoktam túlórázni, a főnököm meg szép szóval illetve nem normális, de az még ennél is katasztrofálisabb, ami az egészségügyben megy. Túl van hajszolva szegényem, ha pénzért csinálná, már vagy külföldön lenne vagy hagyta volna az egészet.

A babával meg az van, hogy mintha megijedt volna tőle, ha esetleg teherbe esik. Mármint magától a gondolattól, hogy babája lesz, talán nem is arról van szó, hogy nem szeretne.

2014. júl. 15. 18:07
 7/33 anonim ***** válasza:
67%

Nézd, a gyerekkérdés nagyon fontos, ha ebben nincs egyetértés (és nem lemondás, illetve beletörődés), akkor az gond. Szerintem úgy nem lehet komoly kapcsolatot (főleg nem házasságot) tervezni, hogy ez nincs megbeszélve, főleg hogy nem vagytok olyan "fiatalok" (nem bántásként, de mint ahogy te is írtad, gyerekvállalás szempontjából már azért benne vagytok a korban).

Előfordulhat, hogy a párod véglegesen nemet mond a gyerekre. Gondolkodtál már azon, hogy döntenél ez esetben? Beletörődnél abba, hogy soha nem lesz gyereked? Ne nekem/nekünk válaszolj, hanem magadnak.

Vagy megpróbálnád "ráerőltetni" a párodra a gyerek dolgot, hátha megadja magát? Ez esetben nem garantálható a boldogság.

Pedig ha nem egyezik az elképzelésetek és együtt maradtok, akkor valakinek az elképzelése fog végül győzedelmeskedni. Szóval vagy lesz gyerek, vagy nem. Viszont ha egy nő tényleg nem akar gyereket, akkor ezért mindent meg is fog tenni.

De ami most a legfontosabb, hogy minél előbb üljetek le és beszéljétek meg ezt a dolgot és véglegesen. És ne hagyd, hogy terelje a témát és állj ki a véleményed mellett.

Remélem tudjátok rendezni a dolgokat, sok sikert.

2014. júl. 15. 18:07
 8/33 anonim ***** válasza:
73%
Kicsit leragadt mindenki a gyerek témánál... jelen helyzetben a munka ugyanakkora probléma, ha valaki ennyire elhivatott orvos, az később sem fog változni, nem fogja ezt félretenni a kapcsolata miatt, mindenképpen az fog háttérbe szorulni, ezért nem akar gyereket sem. Néha választani kell, hogy az Igazi, vagy az Élet, amire vágyunk, mert a kettő nem mindig jár együtt.
2014. júl. 15. 18:16
 9/33 yuda ***** válasza:
52%

A ki nem mondott harmadik megoldás lehet a kulcs.

Véleményem szerint ne bontsd fel az eljegyzést, hanem csúsztasd.

A sok, túlzott munka is lehet kapcsolat pusztító, hiszen házasságban együtt akar élni az ember a másikkal, nem pedig cetlizni egymással. Nem hiszek a távkapcsolatban.

Ott érzelmileg sérülnek az emberek. Főleg házasság elején, hiszen ekkor alapozzák meg a közös jövőjüket.

Sarkalatosabb viszont a gyerekkérdés.

Ezt mindenképp tisztázni kell, mert az utód vállalás az ember egyik legelemibb, legősibb vágya. Nem értek azzal egyet, aki arra hivatkozik, hogy ha szereted akkor belefér, ha nincs gyerek.

Belefér igen, ha közös megegyezéssel nincs, vagy betegség az oka, de az szerintem nem, ha egyik akar, másik nem.

Most hirtelen három ok jut eszembe miért nem akar egy egészséges nő gyereket, de lehet tévedek:

1. félti az alakját

2. karrierjét fontosabbnak tartja

3. attól a ffi-tól nem akar gyereket

Semmiképp ne szakíts vele, míg egyértelműen nem látod a motívumokat, mert könnyen lehetséges, hogy egy jó beszélgetés kihozza belőle a félelmeket, aggodalmakat, amiket tisztázni tudtok.

Szép lassan és finoman, nem rögtön letámadva, hanem a beszélgetés közepe felé, mikor már oldottabbak vagytok, kérdezz rá ezekre.

Tedd világossá számára, hogy a válasza kifejezetten fontos.

Tudnod kell a miértet, nehogy az legyen, hogy később megbánod, ha elhamarkodottan cselekszel.

2014. júl. 15. 19:30
 10/33 anonim ***** válasza:
81%

vagy épp egyszerűen a nő nem vágyik anyaszerepre, nem kell mindenkinek anyává válnia, csak azért mert nőnek született... ez az érv sokkal valószínűbb, mint hogy félti az alakját.

Az, hogy a karrierjét fontosabbnak tartja, az inkább hihető lehet, orvosként nyilván valamilyen szinten lépést kell tartani a legújabb kutatásokkal, eredményekkel, lehet nem akar ezekről lemaradni.

2014. júl. 15. 20:13
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!