Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Csak szerintem lett az eljegyzés egy kész vicc mostanság?
Nem az a célja, hogy az esküvőt úgymond előkészítse és egy kapcsolatot szorosabbra fűzzön, hanem csak egy közösségi oldal bejegyzés/mutogatás lett. Össze-vissza jegyezgetnek el mindenkit, pár hét után, együttélés nélkül, tizenévesen.
Egyik ismerőst csak azért jegyezték el, mert elfelejtette a tabit, és bumm terhes lett.
Egyikek kb fél év után, együtt sem laknak.
Másik pár már szakított 4×, mondjuk ők összeházasodtak, igaz a pasi csalja...
Mi az értelme ennek? A nők lettek hisztisebbek? Vagy a pasik akarják befogni a szájukat?
(aki szerint csak savanyú a szőlő, azok kíméljenek meg)
Változó. Én 26 vagyok, a párom 33. Év elején a szűk baráti körre egymástól függetlenül aranyeső hullott. Elmentünk a kedvenc vendéglőnkbe és mindenki nagy büszkén mondta, hogy eljegyezték egymást (köztük mi is). Senki se írta ki a Fb-ra, még azok sem, akik idén esküdnek. Az 5-ből 3 idén (köztük mi is), 2 pedig jövőre esküszik.
De persze nekem is vannak olyan ismerőseim, akik azonnal posztolják karácsonykor, hogy őket bizony eljegyezték, gyűrűről 5 kép, stb. Aztán telnek az évek, vagy szétmennek, vagy maradnak ugyanúgy jegyben. A volt osztálytársaim közül eddig 2-en vannak, akiket elvett a párja úgy, hogy nem voltak terhesek az esküvő előtt. A maradékot a gyerek miatt vették el, a többit esetleg eljegyezték, azóta semmi. Volt, aki hiába lett terhes és szülte meg a babát, ott maradt egyedül.
Középsuliban is volt egy osztálytársam, akit 4 év alatt 3-szor jegyeztek el, ráadásul ugyanaz a szerencsétlen. És a csaj az összes gyűrűt megtartotta, pedig ő csalta a srácot. Hát, van ilyen.
Nem tudom mit bánkódtok, hogy az ilyen eljegyzésekből nem lesz esküvő! HÁL' ISTENNEK! ! ! !
Amúgy meg nem értem hogy mit kell ezen kiakadni. Akik komolyan gondolják, azok úgyis boldogak lesznek együtt és mindent megtesznek azért, hogy kitartsanak egymás ellett és ne adják fel, de vannak akik gyengébbek. Ez az élet rendje! :D
Én ezzel úgy vagyok, hogy nem foglalkozok mások dolgával, hanem csak a sajátommal, és ha eljegyzés lenne, azt sem verném nagy dobra, de az esküvőt már igen! Addig meg csak röhögök a sok fennhéjázós barmon, akik azt hiszik, hogy így lesznek menőbbek. :P
Jah, és kérdező, nyugodj meg! Aki az eljegyzéssel akarja megerősíteni a kapcsolatát, ( bár én nem e célból mondanék igent) az ezt fogja tenni és lesz aki divatból. Ehhez szokj hozzá, mert jön a null-IQ-s generáció és lesznek itt még olyan dolgok, amiket tátott szájjal fogunk végignézni. :)
Jó, a tiniknél tényleg vicces, valljuk be :D
De én sok huszonévesnél is azt látom, hogy egy üres gesztus lett csak az eljegyzés. Együtt vannak ugyan X éve, némelyek együtt is élnek, megtörténik a gyűrűhúzás, aztán úgy maradnak, és többnyire szétmennek, de ha mégsem, esküvő még 3-4 év múlva sincs. Csak azért kell a cécó, hogy elmondhassák, hogy jegyben járnak (legtöbbször, hogy elmondhassa a nő, hogy ő menyasszony). Egy barátnőmet is pár hónapja jegyezték el, megkérdeztem, mikor lesz lagzi, közölték, hogy óóóó, hát majd valamikor a távoli jövőben, benne van a tízéves tervben. Most komolyan, így minek???
A kapcsolatunk elején egy ilyen ismerős kapcsán mondtam a most már férjemnek, hogy ilyen baromságot ne csináljon csak azért, hogy örüljek, majd akkor kérjen meg, ha komolyan gondolja, és nem "valamikor a távoli és homályos jövőben" akar elvenni (vagy nem elvenni). Teljesen osztotta a véleményemet, hogy ez így értelmetlen, kirakateljegyzés nem kell. Végül márciusban megkért, decemberben el is vett.
26N
25-ös vagyok, még annyi, hogy igen, mi jövőre házasodunk is.
Egy nálam pár évvel fiatalabb barátom eljegyezte a barátnőjét fél év után. Na az ilyet viszont én sem értem. Mondtam neki, hogy szerintem nem kellett volna, de bizonygatta, hogy ő tudja, ő érzi. Hát mondom, komám, bízz a tapasztalatomban, ehhez fiatalok vagytok még. Ebből az lett, hogy a csaj hülyítette, mindenen megsértődött és meg is csalta. Egy ideig volt egy ilyen se veled se nélküled, de ennek semmi értelme nem volt már. Végre szakítottak.
szánalmas, röhej...
:D én le.arom
Kérdésedre válaszolva: Változnak az idők, a szokások - ebbe bele kell nyugodni. Te és a párod majd úgy csináljátok, hogy nektek jó legyen.
Ha valakik egy hónap után eljegyzést tartanak, vagy csak öt-nyolc év után, szívük joga.
Vannak akik már pár hónap után összeházasodna és vannak akik csak a következő évben vagy évek múlva. Minden kapcsolat egyedi, minden pár magának érzi mikor kell megtenni a következő lépést. Nem lehet egyenruhakén ráhúzni senkire semmit.
Ha egy eljegyzés után az ismeretségi körből ismét kedvet kap valaki az eljegyzéshez, az miért baj, miért elítélendő? Többen is úgy írnak mintha ők találták volna fel a spanyol viaszt, és "szánalmasoznak", hogy a többiek csak másolnak és csak utánuk jutott eszükbe. Valakinek kell egy kis löket, biztatás, esetleg példa, hogy megtegye a nagy lépés!
Ha elárasztják az FB-t a gyűrűs képek, engem nem bánt, örülök, ha az ismerőseim boldogok és örülnek, még ha évente el is játsszák ez. Ha nekik így jó, nekem is - nekem nem sok közöm van hozzá.
Mindenki úgy éli az életét ahogyan akarja. A saját dolgainkkal foglalkozzunk és ne a mások ügyeivel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!