Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Belemennétek úgy az eljegyzésbe, és házasságba, hogy még egyetemen tanultok?
Eleve nem mennék bele semmi ilyesmi baromságba, csak azért, mert a társadalom elvárja.
Marhaság az egész.
Nem, max. eljegyzésbe, de házasságba nem.
Egyrészt azért nem, mert ha már házasság, akkor szeretnék vele összeköltözni. De nem a saját szüleimnél szeretnék vele összeköltözni... Tehát saját lakás kell vagy albérlet vagy odaköltözni a másikhoz, ha neki már van. Csakhogy ezek mindegyikéhez pénz kell! Saját lakáshoz és albérlet fizetéséhez is pénzt kell keresni! És a másikhoz való odaköltözéshez szintén, legalább a rezsi felét illik nekem fizetni, ha odaköltözöm. Nekem legalábbis nem lenne pofám évekig ingyenélni nála...
Másrészt pedig ma még egyetemista vagyok, az azt jelenti, hogy igen fiatal... És még magamban sem lehetek annyira biztos, hogy majd ahogy munkám lesz és elindul az életem mire fogok vágyni, nemhogy a páromban...
Szóval én nem ugranék még fejest a házasságba, kivéve ha elbénáztuk és már jön a gyerek...
6-os ki mondta itt egy szóval is, hogy a társadalmi nyomás miatt akarnak eljegyzést? Akkor szerinted véletlenül sem azért, mert szeretik egymást?
Én pl nem a társadalom miatt mondtam igent a páromnak, nem is azért, hogy gyűrűt mutogassak.
Csupán a párommal egymás között, nem hivatalosan megpecsételtük a döntésünket, hogy egymást választjuk.
"Hé emberek, sehol nem írta a kérdező, hogy már nem költöztek össze, vagy nem fognak még a házasság előtt."
Feltételezhető, hogy nem költöztek össze, hisz mint írta nincs állandó munkája. Ösztöndíjakból és alkalmi munkából nem valószínű, hogy saját háztartást tud vezetni (úgy értem a felét annak). Tehát ha már összeköltöztek, akkor jó eséllyel eltartják... Már ebbe nem menne bele olyan ember, aki magára valamit is ad.
"6-os ki mondta itt egy szóval is, hogy a
társadalmi nyomás miatt akarnak eljegyzést?"
Hanem mi másért? Hogy akkor is vele kelljen lennie, amikor a háta közepére sem kívánja, s egy papír miatt borzasztó körülményes legyen elválni?
"Akkor szerinted véletlenül sem azért, mert
szeretik egymást?"
Nem értem, gyûrû és papír nélkül nem lehet szeretni egymást?
"Én pl nem a társadalom miatt mondtam igent
a páromnak, nem is azért, hogy gyűrűt
mutogassak.
Csupán a párommal egymás között, nem
hivatalosan megpecsételtük a döntésünket,
hogy egymást választjuk."
Mindenkinek joga van hülyeségeket csinálni, de mást erre buzdítani azért elég szemét dolog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!