Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Belemennétek úgy az eljegyzésbe, és házasságba, hogy még egyetemen tanultok?
Ja akkor mond azt, hogy te teljes mértékben házasság ellenes vagy.
A kérdező nem azt kérdezte, hogy legyen e esküvő vagy sem, hanem azt, hogy most ebben a helyzetben lehet e.
"Hanem mi másért? Hogy akkor is vele kelljen lennie, amikor a háta közepére sem kívánja, s egy papír miatt borzasztó körülményes legyen elválni?"
Tudod normális emberek olyat választanak társul, akivel egy életet leélnek. Ezért kell előtte együtt élni, hogy kiszűrhetőek legyenek a problémák, hogy lássák együtt élve is passzolnak e.
Igen nagy százalékban vannak válások, ezért nem kell huszonx évesen hozzémenni olyanhoz, akit még csak 1-2 éve ismerünk.
Ha tőlem szemét dolog mást házasságra buzdítani, tőled az szemét dolog, hogy nem tartod tiszteletben más véleményét, és döntését.
Timike nem bír magával, ma más helyeken is osztotta az észt, nem csak itt :D
egyébként igen, hasonló cipőben járok, suli, komoly kapcsolat, komoly fiú, ha most megkérné a kezem (már régóta együtt vagyunk), igent mondanék neki
az eljegyzés még nem feltétlenül jelent házasságot
Ha nem akarnak rövidesen összeházasodni, akkor az eljegyzés felesleges. Nem jelent többet, mint az együttélés.
A Kérdésre: ebben az esetben belemennék. Miért kellene éveket várni, csak azért, mert ma ez a divat.
Hű, nagyon gyorsan jöttek a válaszok! Köszönöm! :)
Természetesen mindenkinek ment a zöld kéz, bármi mellett foglalt állást.
Barátommal majdnem 8 éve vagyunk együtt, ebből 2 éve együtt is élünk. (Albérletben lakunk és a költségeket felezve fizetjük.)
Annyira fiatal már nem vagyok (26)és a párom sem (28), ő már 3 éve dolgozik is. Én is önfenntartó vagyok, mióta egyetemet végzek (2007-ben kezdtem és nem ismételtem semmit, csak egyszerűen 6 éves a képzés, plusz az egyik évben szüneteltem, és egy másik szakmát tanultam ki.)
Érzelmileg megérett a kapcsolatunk is. Csak azok a piszkos anyagiak ne lennének. :( Nem szeretnék eltartott lenni, és egyelőre nem érzem anyagilag kellően megalapozottnak a jövőmet.
eljegyzésbe igen, házasság...nagyona az adott körülményektől függ.
kapásból rávágnám, hogy nem..de igazából, ha az adott szituban lettem volna, nem biztos, hogy akkor is így gondolom.
"Annyira fiatal már nem vagyok (26)"
És mondd már meg, kedvesem, ha egy 26 éves nem fiatal, akkor kicsoda az? Általában a kis falvakban, kisvárosokban felnőtt lányok (anyjának és összes nőroknának) szájából szokott ez a szamár mondat elhangzani, és mindig - de MINDIG! - kivétel nélkül a "kiesel a szülőkorból" hülye szöveg (és az idősebb nő irigysége és gyűlölete a fitalabb iránt) áll mögötte.
Ha 35 évesen szülöd meg az első gyereked, akkor sem dől össze a világ. Ma már más az értékrend, mint anyáink idején.
Szóval, az a helyzet, hogy 18 évesen összejöttél egy pasival, és azóta is vele vagy. Tapasztalatból mondom, hogy várd csak meg a diplomaosztót. Majd utána nézd meg, hogy mi a felállás. Nem jó dolog eljegyzés és házasság diploma előtt, mert esetleg becsusszan a gyerek, aztán a másik és azt veszed észre, hogy "nincs kedved" a végzéshez.
A másik félnek VAN diplomája? nagyon vigyázz! Ha nincs, vagy nálad alacsonyabb a végzettsége, akkor nagyon benne van a pakliban, hogy nem tűri, hogy neked legyen - bármit is mond a szájával.
Szóval, amint íratm is fentebb egy szóval: nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!