Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Belemennétek úgy az eljegyzésbe, és házasságba, hogy még egyetemen tanultok?
18-as vagyok.. a válaszomkor még nem olvastam az utolsó kommented...szerintem így belemennék..
(azt hittem 22-23 körül vagy...én akkor végeztem a sulival, 25 múltam amikor házasodtunk 5 év kapcsolat, 3 év együttélés után)
Én belementem 2 éve úgy az eljegyzésbe,hogy tanultam és a barátom dolgozott.
Meg is kaptam sokszor, hogy én csak egy eltartott nő vagyok.
Azóta szakítottunk.
A világ minden pénzéért se mennék férjhez addig, amíg nincs keresetem.
Köszönöm az újabb válaszokat is. Ugyanúgy mindenkinek ment a zöld kéz!
Sejtettem, hogy megkapom azt, hogy a 26 még bőven fiatal, ezért is fogalmaztam úgy, hogy "annyira fiatal" nem vagyok már, hogy ne 18-20 évesnek gondoljanak. De én is tudom, hogy nem vagyok lekésve még semmiről, ez nem is kérdéses.
Párom is diplomás, és nem zavarja, hogy én a harmadikat szerzem. Tudja, hogy az én szakterületemen ez szükséges ahhoz, hogy el tudjak helyezkedni majd. Valószínűleg még így is sokkal jobban fog keresni nálam..
Örülök a házasság mellett és ellen szóló véleményeknek egyaránt.
Nem.
Önálló keresetet akarnék, kicsit élni kettesben a megkeresett pénzből és nem rögtön minden forintot az esküvőre félretenni. És kipróbálni a felnőtt létet, mert 18 éves kor óta egy pasival lenni, meg 26 évesen más a felnőtt létben élni. Várnék.
Hát nagyon gyűjtögetni nem kéne az esküvőre, mert két tanús polgári esküvőn és egy ebéden/vacsorán kívül többet nem szeretnék. Nagyon nem szeretem a lakodalmakat.
Szóval szülők, testvérek és ennyi épp elég lenne.
Keresetem van, tehát most sem tartanak el. (Lakbér fele-fele, ugyanígy a rezsi. Bevásárlást hol egyikünk, hol másikunk fizeti. Kérlek ne gondoljátok, hogy eltartatom magam, mert ez nem igaz és nagyon bántó.)
A problematikus számomra is az, hogy nem állandó a jövedelem.
Az eljegyzésbe mindenképpen. Az esküvőbe én személy szerint azért nem mennék bele egyelőre, mert engem túlságosan igénybe vesznek az egyetemi feladatok és nem szeretnék még esküvőszervezés közben is ezeken stresszelni. Inkább letudnám előbb az egyetemet és utána "megkönnyebbülve" vetném bele magam egyéb dolgokba. :)
Az én helyzetem annyiból másabb, hogy suli mellett állandó munkám van, igaz ez is csak diákmunka, de nagy eséllyel át fognak venni teljes munkaidőbe végzés után. Párom teljes munkaidőben dolgozik és a szüleinél élünk jelenleg. Ugyanakkor nem érzem magam eltartottnak, hiszen a keresetemből bőven be tudok szállni a költségekbe. 7 éve vagyunk együtt, ő 26F én 23N vagyok.
Hát én belemennék. Itt mindenki a pénzen problémázik, de most őszintén, ha együtt képzelitek el a jövőtöket, akkor miért ne házasodnátok? Azt sem értem, hogy aki egyetemen él, azt mióta kell eltartani. Egyetemista vagyok, pontosan tudom, hogy diákként az alkalmi munkák sokkal biztosabbak, mint nem egyetemistaként a teljes munkaidős állások. Ha valahol felmondanak, néhány napon belül kezdhetsz máshol.
Együtt élek a párommal, ha megkérne, eszembe se jutna azt mondani, hogy ne vegyen el, amíg nincs meg a diplomám. Házasként is lehet egyetemre járni :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!