Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Erőltetett eljegyzés vagy teljesen normális az egész?
26 éves vagyok és 4. éve vagyunk együtt a barátnőmmel. Ő 24 éves. 3 és fél éve már együtt lakunk így nagyon sok mindent megéltünk már együtt. Szeretjük is egymást nagyon a mai napig, viszont az utóbbi fél évben, megváltozott az eljegyzés/esküvő/gyerek témában. Eddig "csak" néha álmodozott róla, (értem ez alatt, hogy beszélgettünk róla és tervezgettünk) de mostanra teljesen átváltozott ez a téma, és már nem beszélgetünk hanem veszekszünk róla. Olyan mintha bántaná, hogy az ismerősei közül már egy párat eljegyeztek, és őt még nem. Bár elmondása szerint nem így van, de nekem nagyon így jön le az egész, és sokszor a vita, veszekedéssé és utána meg sírássá és megsértődéssé fajul az ő részéről. Nem értem, szerintetek ez normális hogy ennyire akarja az eljegyzést? Hozzátenném, hogy ezen kívül teljesen rendben van a kapcsolatunk, szeretem őt máig, és szeretek is vele lenni, és vele képzelem el a hátralévő életemet, de ez a sürgős eljegyzési téma kissé "megrémiszt". Nem így képzeltem el az egész eljegyzést, hogy előtte vita-vita hátán, hogy miért nem jegyzem már el. Elmondása szerint ő csak azt szeretné, hogy ennyi minden után amit megéltünk, és ennyi idő után, a kapcsolatunk egy kicsit szintet lépne és jobban lenne célunk ami felé haladunk. Azt mondja neki az álma a család. Amit meg is értek, de nem ebben a csomagolásban.
Pont ezért engem zavar ez a dolog, és akárhányszor feljön a téma és kezd belőle veszekedés fajulni én elmondom neki mindig, hogy igenis én is szeretném de nem így, hogy ki van erőltetve. Számomra ez egy életre szóló döntés amit nem szabad elkapkodni. Nem szeretnék olyan életet (házasságot) ahol beleugrottunk mindenbe, és aztán meg 3-4 év múlva már válunk is el. Ettől én sokkal lassabb és megfontoltabb vagyok és szerinte éppen ez a baj. (néha tényleg túlságosan is megfontolt vagyok)
Ráadásul fura, hogy igazából akkor lett ennyire erős benne ez az eljegyzés utáni vágy, amikor a testvére mondta, hogy lehet lesz egy eljegyzés idén. Aztán, hogy tetőzzön a dolog, az én testvérem is bejelentette, és nekik ténylegesen lesz is nemsokára az eljegyzés és esküvő is. Emiatt is teljesen kifordult önmagából, mondván, hogy nekünk mindig másokra kell várni meg mi vagyunk az utolsók.
Engem meg ez sosem érdekelt hiszen ez nem egy verseny.
Hozzátenném, hogy a családjában, tényleg sokszor "leghátul" van, és nem igazán érdekli a szüleit, hogy mi van vele, gondolom emiatt is érinti érzékenyül, főleg úgy, hogy a szüleim meg pont az ellentettje az ő szüleinek, és láthatja az ellenpéldát folyamatosan.
Viszont nálunk is én vagyok a 3. gyerek, amiből adódóan sokszor tényleg én vagyok az utolsó néhány dologban, (de ez engem sose zavart túlságosan).
Ti mit gondoltok, abból amit le írtam és bele láttok a helyzetbe, szerintetek normális ez az egész?
Érdekelne a véleményetek, hogy mit tennétek ebben a helyzetben!
Megkérdezhetem hogy mire vársz?nem bántásból,nem cikinzmusból kérdezem.
3,5éve együtt laktok,ezidő alatt már szerintem tudja az ember hogy mit akar.
Azzal hogy hezitálgatsz 26évesen azt az érzést kelted benne hogy nem biztos hogy ő az igazi.Nem védem őt csak szerintem ez a gond.
Csak zárojelben jegeyzném meg hogy nincs semmi garancia.Mi fél év után döntötük el hogy eljegyezzük egymást(nem kért meg a párom,közös megegyezés volt)12éve élünk együtt,imádom a párom. a fodrásznőm 8!!év járás után házasodott és 1év után már elvált asszony volt.
Szia! Én nem gondolom ezt erőltetésnek és szerintem nem is a többiekkel való versenyzésről van szó. Nézd az ő oldaláról. Már beszéltetek eljegyzésről, arról hogy együtt képzelitek a jövőt. Annak,hogy tényleg vele akarod leélni az életed az a jele,hogy megkéred a kezét. Ő nem tudhatja,hogy még mennyi időre van neked szükséged és lehet, hogy kezdi úgy érezni, hogy már soha nem jön el ez az idő. Sok nő ennyi idősen már családot szeretne alapítani és az első lépés általában a házasság. Ő már vágyik rá,szintet szeretne lépni. Ez komolyan olyan rossz dolog? :)
Ha sokáig nem lépsz meg fogja elégelni. A nagybátyámat 8 év után hagyta ott a barátnője mert elege lett, hogy sehova nem tartanak. Egyik barátnőm 7 év után hagyta ott a barátját mert ő már gyereket szeretet volna, a férfi meg még eljegyzést sem. A barátnőm 1 éven belül talált másik férfit magának akivel gyorsan meglett a házasság és a gyerek is és boldogabb mint valaha.
Természetesen nem azt mondom,hogy vedd el ha nem akarod! Ha még nem tartasz ott érzelmileg akkor beszéld meg vele, hogy el tudja a barátnőd dönteni,hogy vár-e még rád. Most szerintem elég nagy bizonytalanságban tarthatod, mert egyrészt azt sugallód neki, hogy te is szeretnéd, másrészt meg nem lépsz semmit.
20/L
Helyes! Menekülj! Hagyd ott a szerelmedet! Keress másikat magadnak! Mégis hogy' képzeli? Csakazértse! Lapátra vele!!
Állj be te is abba a hosszu sorba amelyikben a kemény csávok keresik az alkalmi lyukakat, mert tartosan senki sem marad meg mellettük.
Döntsd el, erre vágysz, vagy kiegyensulyozott családra szerelmeddel,gyerekekkel?
Az első olyan részletesen leírta a véleményemet, mintha én írtam volna, csak nem emlékszem.
Írok ezért pár példát, vonj le belőle olyan következtetést amit akarsz:
Ismerős pár 1: 7 év járás után eljegyzés, két év múlva el voltak válva.
Ismerős pár 2: 10 év járás, nincs eljegyzés, szakítás. Szakítás oka: a soha nem jutnak semmire, és sehova. A srác nagyon halogató volt. 5 év után a csajt elkapta a "láz", ez szépen lecsillapodott, de már nem várt semmi egetrengetőt a későbbiekben.
Ismerős pár 3: 8 hónap járás, eljegyzés, de semmi következmény pár év óta. (itt azért írnék megjegyzést, hogy elég komolytalan a dolog, inkább el se jegyzete volna a srác)
Ismerős pár 4: Bizalmasan tudom, a srác nem akar soha családot. A lány csak fb alapján szeretne gyerekeket. Jujj mi lesz itt. Francért nem lehet megbeszélni.
Ismerős pár 5: 15 éve együtt vannak, se gyerek, se eljegyzés, mégis boldogok. Talán mind ketten ezt akarják.
Ismerős pár 6: szintén 15 év együtt járás/élés 2 gyerek.
Így ezek jutottak eszembe kapásból. Az én következtetéseim:
- ha nem illetek össze, járhattok akármeddig, úgyse lesz jó vége (1. pár)
- az elodázgatás csak kétségeket kelt, csalódást okoz, és igazából semmire se garancia, ez az 1. párnál ki is derült (2. pár)
- rövid járás után hosszú jegyesség a 20-as éveink elején.... ez elég langyos. Olyan nesze semmi fogd meg jól. (3. pár)
- nem kell veszekedni a dologról, hanem leülni, és KOMMUNIKÁLNI. Ne ő hozza fel a témát, hanem te, és higgadtan mondd végig, te hogy képzeled el a jövőt. (4. pár)
- Ha egyeznek a vágyaitok, persze hogy nem kell esküvő (ha nem akartok). De ha te is akarsz és tudod ő is mennyire vágyik rá, akkor mire vársz? Nem fog több dolog kiderülni a kapcsolatotokról még pár év alatt. Ha pedig nem egyeznek a céljaitok, akkor mondd meg neki egyenesen és őszintén. (5.-6. pár)
Újabb példa vagytok, hogy nem túl szerencsés (az esetek többségében) a kis korkülönbség. Egyrészt. Másrészt, teljesen érthető az élettársad reakciója...látja, hogy a kapcsolat sehova sem tart, komolytalan. A többi körülöttetek lévő párnál pedig látja egy kapcsolat normális menetét. Persze, hogy fáj neki.
Mi júniusban leszünk 3.5 éve együtt, de már fél éve házasok vagyunk, lassan 3 éve élünk együtt. Már a 2 éves fordulónk előtt kezdtük szervezni az esküvőt, és az első pár hónapban tudtuk, hogy mik a terveink a jövőre. A Te élettársad pedig azt sem tudja ennyi idő után, hogy mire számíthat.
Ha van egy csepp szeretet benned a lány iránt, akkor üljetek le és végre először őszintén mondd el neki, hogy mit érzel-gondolsz. Adjatok esélyt egymásnak egy őszinte beszélgetésre.
25N
4 eve egyutt vagytok, szeretetben. Mi a csudara kell meg varni akkor? Azt irtad, hogy vele tervezed az eleted. Akkor meg plane mi a kerdes?
Egy kapcsolatot apolni kell es idonkent valtoztatni rajta. Hat akkor eljott az egyik lehetoseg: emeljetek egy szinttel feljebb.
Megfontolt vagy, de mennyire? 5-8 evet varjon, amig egyaltalan eljegyzed? Aztan gondolkoznal tovabbi 4-6 evet, hogy legyen-e gyerek? A masodik gyerekhez kellene 3-5 ev? Szerencsetlen lany 60 eves lesz, mkre eldontod magad....
Mielott lefekszel vele, akkor ks jol megfontolod par nap alatt, hogy tuti biztos le akarsz fekudni vele? ;)
Úgy gondolom, hogy négy év után 24/26 éves korban már nem elhamarkodott eljegyzésről, házasságról beszélni.
Ennyi idő után már nem beleugrik az ember a házasságba, hiszen hosszú, közösen eltöltött évek vannak mögöttük.
Nem csoda, ha ideges, mikor azt látja, más hogy halad a kapcsolatában, ti pedig egy helyben topogtok.
Hány együtt töltött év után nem éreznéd úgy, hogy elhamarkodtátok a házasságot?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!