Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Eljegyzés » Miért gondolkodnak így a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért gondolkodnak így a férfiak? Én ezt nem így képzeltem el!

Figyelt kérdés
4éve vagyunk együtt a párommal és egy éve lakunk együtt közös házban. Mindig is nagyon jól megvoltunk, soha egy hangos szó. A múltkor beszélgettünk este szex után, mondta, hogy szeret és "hozzám jössz feleségül?". Persze igent mondtam, de igazából nem így képzeltem el, hogy így kérje meg a kezem. Azt is beszéltük, hogy elvisz vacsorázni, majd névnapomkor. Másnap magamba voltam itthon, beállít anyós jelölt, hogy majd elmehetnénk egy este a templomba megesküdni, már ő lebeszélte a pappal. Mert hogy ha becsúszna egy gyerek, ami tervbe is van, akkor meg legyen keresztelve, nehogy ne keresztelje majd meg emiatt. Na én ebben a percben le is ültem. Jó én se akarok nagy esküvőt, de azért csak egyszer van ilyen. Meg azért na, egy virágot se fogok kapni meg gyűrűnk se lesz?! A problémámat ecseteltem a páromnak, de szerinte csak pénzkidobás, meg mostanába éjszaka 12órázik, mindig nyűgösen jön haza, meg hogy nem vagyunk gazdagok. Mindig a pénzzel és az idővel takarózik. Szerintetek?
2013. okt. 30. 09:17
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
71%
Ok, utolsó, de azért vannak dolgok, amiknek az ember megadja a módját. Felöltözünk, ha színházba megyünk, ha ünnepelünk valamit, akkor miért pont az esküvőből csináljunk egy szimpla hétköznap esti programot (most azt nem ecsetelem, hogy mit ér jogi szempontból, hogy a pap összead), főleg, ha az egyik fél többre vágyik? Majd később is az lesz, hogy minek menj fodárszhoz, úgyis megnő a hajad, minek öltözz át, jó vagy te így, minek költsünk nyaralásra, nminek-minek-minek? Biztos, hogy te ilyen kicsinyes, igényektől mentes emberrel akarsz élni egy életet? Nincs ezzel gond, vannak praktikusabb emberek, és vannak, akinek fontos, hogy néha ne csak a fizikai szükségleteket elégítsék ki, hanem a lelkieket is. Nem kötelező a gyűrű, de évszázadok óta hagyomány, az összetartozás jelképe, az eljegyzési gyűrű meg végképp egy nagy öröm, akkor miért pont erről kell lemondani,mondván, nem vagyunk gazdagok. Majd a gyereknek se vegyél egy darab csokit, mert az minek, egyen főtt ételt, ha éhes? A párom exe volt ilyen "minek" ember, ott is lett hagyva, mert a párom meg nem annak akarta szentelni az életét, hogy minden után csak vágyakozik, de nem veheti meg, nem mehet el stb. mert minek/jó az olcsó is/nincs rá szükség/kell másra.
2013. okt. 30. 09:48
 12/28 anonim ***** válasza:
52%
Nekünk sincs karikagyűrűnk, mert nem is akartunk. Esküvőn is csak két tanú, és a szüleink voltak. Mégis együtt élünk 26 éve szeretetben, békességben.
2013. okt. 30. 09:48
 13/28 anonim ***** válasza:
78%
Igen, persze, lehet esküvő nélkül, gyűrű nélkül stb. végülis a híd alatt is el lehet tengődni, de ha nem ezt akarja valaki? Ha többre van igénye? Miért kellene a vágyakról lemondani csak azért mert MÁSNAk is jó x éve, és nem rinyál...Ebből is látszik, hogy csak úgy lehet tartós boldogságot elérni, ha olyannal van együtt az ember, akivel hasonlóak az igényei és vágyai, a céljai.
2013. okt. 30. 09:51
 14/28 anonim ***** válasza:
62%

26 éve szeretetben, valóban nem a gyűrűn múlik, ha mindketten így gondoljátok!! De ha egyik fél szeretné azt a gyűrűt, akkor vajon mennyire szereti a másik, ha egész életében egy gyűrűt sem vesz neki? Nem kell arany sem szerintem. Egyébként meg ha közli, hogy férjhez ment, a csajok első kérdése, hogy mutasd a gyűrűt. Hah, de felszínesek a nők, szeretik az ilyesmit.

A kis esküvő két tanúval nálunk meg sértődés lett, mert férjem tesója nem lett meghívva. Mert ugye, tényleg kicsi esküvő volt. A rokonok csak lestek, munkatársak jönni akartak, de hát nem akartuk. Hiába mondtam, hogy a lakásra kell a pénz.

2013. okt. 30. 09:55
 15/28 anonim ***** válasza:
43%

Szerintem sincs gond a lánykéréssel.

A gyűrű pedig csak megegyezés kérdése. Megmondod hogy te szeretnél gyűrűt és ennyi, aztán kerestek olyat ami belefér. Anyukát állítsd le, elsőkörben ti beszéljétek meg mire van keret és igény, abba ne engedjetek beleszervezni anyukának, mert hülyeséget beszél. Nem a régi világ van, először polgári a lényeg az a hivatalos. Ha meg tervben van a gyerek akkor az nem becsúszott.

Virágot miért akarsz kapni? Persze minden nő szereti a virágot de kérlek szépen ne legyen igaza az előző válaszolónak aki arról beszélt hogy a szép pillanatokat elrontod a rágódással. Csak élvezd hogy el akar venni és ne rágódj hülyeségeken mint virág meg gyűrű. Ezek a dolgok felszínes dolgok amit meg lehet beszélni.

A 12 órás munkára meg annyit hogy én is sokszor nyűgös vagyok 12 óra után. Szerencsére nekünk évente 2x van 1 hónap ilyen időszak ami kibírható. Ha nálatok ez hosszú távon megy napról napra, akkor el lehet beszélgetni a munkahely váltásról.

2013. okt. 30. 09:59
 16/28 anonim ***** válasza:
71%

15 vagyok

Most látom hogy esküvői csokron akar spórolni az a virág a hülyeség? Én azt hittem hogy nem kaptál lánykéréskor virágot az a baj.

Szerintem ezek a dolgok mind megbeszélhetők.Az én férjem is nehéz eset de tudtunk alkudozni ki mit szeretni, kinek mi a fontosabb. A mai napig így vagyunk, megbeszéljük és figyelembe vesszük mit akar a másik, az igényekhez, elképzelésekhez, pénzhez alkalmazkodunk, és akkor a végére kijön ami mindkettőnknek jó.

Ha ez nálatok nem szokott megvalósulni, akkor azért gondolj át az esküvőt. Csak akkor menj bele ha minden stimmel, jó ideje jól megvagytok, azonosak a nézetek. Az hogy nincs hangos szó még nem jelent tökéletes kapcsolatot, lehet hogy az egyik el van nyomva. Szóval ha jó a kapcsolat akkor házasodj.

2013. okt. 30. 10:05
 17/28 anonim ***** válasza:
62%
mi egy évet spóroltunk az esküvőre és a nászútra, a férjemet sem érdekelte nagyon, de nekem fontos volt. Jó esetben egyszer van ilyen egy nő életében! Minden plusz órát munkával töltött hétvégét megért, és így utólag a férjem is azt mondta nagyon megbánta volna ha nem tesszük meg! Közepes lagzink volt egyébként 80 fős
2013. okt. 30. 10:13
 18/28 anonim ***** válasza:
26%
Szia! Gondolom a szüleitek,család biztos ott lesz az esküvőn. Az a fontos,hogy szeret. Ha neked nagy esküvő a fontos,menj hozzá a Berki Krisztiánhoz, Andy Vajnához, Kedves Ferenchez. Addig nyújtózkodj,ameddig a takaród ér...
2013. okt. 30. 10:15
 19/28 anonim ***** válasza:
67%

Szerintem itt a válaszolók nagy többségének szövegértési problémái vannak. Többször is elolvastam és nem hittem a szememnek. Maga a lánykérés egy dolog, a párod nem adta meg a módját ez rajtad múlik, hogyan reagálod le.

De hogy már a tudtod és beleegyezésed nélkül lebeszéli a pappal a TI esküvőtöket, az mindennek a teteje. A párodról meg annyit, más is dolgozik és fáradt de hogy manapság egy gyűrű problémát jelentsen, engem kiakasztott. Szépen a fejed felett döntöttek és így lesz majd, ha lesz csemete is. Én tuti lépnék ebből a családból!

2013. okt. 30. 11:54
 20/28 anonim ***** válasza:
76%

"Másnap magamba voltam itthon, beállít anyós jelölt, hogy majd elmehetnénk egy este a templomba megesküdni, már ő lebeszélte a pappal. Mert hogy ha becsúszna egy gyerek, ami tervbe is van, akkor meg legyen keresztelve, nehogy ne keresztelje majd meg emiatt." - nézd Kérdező, nekem ez a szituáció egyértelműen azt mondja, hogy anyósnak fontosabb a saját vallásának való megfelelés, mint a jövendő menye emberi méltósága. Szerintem ez bőven a megbocsájthatatlan kategória, ahol két választás van:

1, a párod szépen helyreteszi anyukát, hogy a vallási fanatizmusát tartsa meg magának, hagyja a küszöbötökön kívül, ti ha házasodtok, akkor azt magatokért teszitek, akkor és úgy, ahogy jónak látjátok.

2, Ha nem, akkor télak, mert az ilyen tipikusan az az anyós, aki utána majd azt fogja megszabni, hogy hogyan és mire neveld a gyerekeiteket, stb...

2013. okt. 30. 13:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!