Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Eljegyzés » Elbizonytalanodtam az eljegyzé...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Elbizonytalanodtam az eljegyzésben, ti mit tennétek?

Figyelt kérdés

Úgy érzem, megérett a kapcsolatunk a barátnőmmel, az eljegyzésre.

Még kíváncsi voltam valamire, ezért megkérdeztem tőle, hogy hogy gondolja a kapcsolatunkat, meg úgy általában a párkapcsolatokat. Arra voltam kíváncsi, ha összeházasodunk, akkor együtt öregszünk-e meg, meg sírig tartó kapcsolat, meg ilyenek, mert én így gondolom.

Persze nem azt vártam, hogy egyértelműen jelentse ki, hogy velem marad életem végéig, de azért az elvre voltam kíváncsi, hogy ha összeházasodunk, akkor azért gondolkodjon úgy, hogy mim ár életünk végéig együtt leszünk.

Azt felelte, hogy ez nem feltétlenül van így, nem kell ilyenekbe belegondolni, élvezzük együtt az életet, amíg tudjuk egymással, aztán ha jön valaki más, akivel jobb, akkor ez van, cserélni kell.

Meg ez a maszlag, hogy nem az a lényeg, hogy medddig vagyunk együtt, meg hány partnerünk lesz még, hanem hogy boldogan teljenek az éveink.

Nem tudom, nekem ez így fura, mert persze megeshet, hogy szétmegyünk, de azért ettől függetlenül úgy gondolom, hogy egymás mellett öregszünk meg.

Az tuti, hogy szeret, meg hogy velem képzeli el, de ez a gondolkodás mód nem tetszik, így nem tudok vele úgy tervezni, nincs meg bennem az, hogy ha mondjuk együtt felépítünk valamit, annak lenne értelme, mert lehet, csak pár évig leszünk együtt.

Eléggé elbizonytalanodtam.

2013. okt. 7. 10:37
1 2 3 4
 1/33 anonim ***** válasza:
89%
Még várnék az eljegyzéssel. A leírtak alapján ő még nem érett rá, lehet, hogy nem is lesz az. Mennyi idősek vagytok, és mennyi ideje vagytok együtt?
2013. okt. 7. 10:40
 2/33 anonim ***** válasza:
90%

Megértem, hogy elbizonytalanodtál. Szerintem ez a lány nem szeret téged annyira, hogy veled képzelje el hátralévő életét. Ha valaki szereti a párját, akkor eszébe sem jut olyat mondani, hogy majd lehet, hogy jön valaki jobb.

Írhatnál kicsit a körülményeitekről...hány évesek vagytok, mióta vagytok együtt, együtt éltek-e, dolgoztok vagy tanultok?

26/n

2013. okt. 7. 10:41
 3/33 A kérdező kommentje:

28 évesek, 3 és fél éve vagyunk együtt.

Biztos hogy szeret, nincs harmadik, egyszerűen csak így gondolkodik.

2013. okt. 7. 10:42
 4/33 anonim ***** válasza:
88%
Nem csodálkozom, hogy így érzel. Egy jövőt nem lehet megalapozni, úgy hogy csak a mának élsz! ... ha jön valaki más, akivel jobb, akkor cserélni kell.....Ez a lány még éretlen a komoly kapcsolatra. Hány éves egyáltalán?
2013. okt. 7. 10:44
 5/33 anonim ***** válasza:
89%
A párod nem veled tervez sírig, az tuti. Nyilván most épp jól elvan ebben a kapcsolatban, így hát mégse mondhatta azt, hogy esze ágában sincs veled tervezni. Mindenesetre ne vegyetek fel közös hiteleket, sőt, legyetek csak külön kasszán, gyereket meg végképp ne is tervezz, mert úgy látszik, ő nyitott szívvel él ebben a kapcsolatban: ha jön jobb, le fog cserélni, és ezt ki is mondta. Ezután szerintem én lennék az, aki megejti azt a minőségi cserét, és nem várnám meg, amíg ő teszi meg.
 6/33 A kérdező kommentje:

Együtt élünk 1 éve, dolgozunk.

Nem azt mondta, hogy jobb jön, hanem hogy nem az a lényeg, hogy hány partnered van meg meddig vagytok együtt, hanem hogy boldogok legyetek.

De nekem ez olyan, mintha az első nagy gebasznál lelépne, mert csak az a lényeg, hogy boldog légy.

7/33 anonim ***** válasza:
89%
Biztos lehetsz benne,hogy jönni fog és akkor ő is lelép.Egy kapcsolat nem csak abból áll,hogy együtt vagyunk,amíg jól érezzük magunkat,ha pedig unalmas a dolog,akkor kilépünk.Egy hosszútávú kapcsolatban mindig vannak hullámvölgyek,ilyenkor tenni kell azért,hogy újra jól működjenek a dolgok és nem azonnal lelépni,ha már nincs meg a tűz.Ez a lány nem tervez veled csak kb. holnapig.Ma még jó veled,holnap lehet,hogy már kint találod a cuccod a küszöbön.Ilyen nőt én nem akarnék feleségül kérni,mert minek,a házasság jó esetben egy életre szól,neki pedig csak pillanatai vannak,egyik pillanatban veled,másikban mással.
2013. okt. 7. 10:46
 8/33 Salx Narval ***** válasza:
86%
Teljes mértékben igazad van, erre a kapcsolatra ne alapozz jövőt, ne erőltesd ezt az eljegyzést.
2013. okt. 7. 10:46
 9/33 A kérdező kommentje:

Meg az is zavar, hogy egy idő után megszokottá válik az élet egymás mellett, elmúlik a szerelem. Akkor majd le fog lépni valakivel, mert vele újra átéli a kezdeti pezsgést? Mert ahogy mondta, nagyon úgy hangzott.

De szerintem így nem lehet élni, akkor 50 éves koromig 2-3 évente cserélgethetem a partnereimet...

2013. okt. 7. 10:47
 10/33 anonim ***** válasza:
52%

Ez kicsit olyan volt mintha azt mondta volna hogy "ha nincs ló jó a szamár is"

Viszont valahol igaza van, mert bármikor jöhet bármi, addig igyekezni kell hogy boldogok legyetek, ez mindkét fél feladata. Bár ahol igazán szeretik egymást a felek, ott nem kell olyan sokat dolgozni...

Az is biztos, hogy nem tudhatjuk, hogy sírig együtt maradunk-e, és örökre szeretni fogjuk egymást. Ez nem látható előre...

A bizonytalanságod, jogos, de szerintem nem kell hogy annyira belelovald magad, hogy ezért ne vedd el. Neked határozott elképzelésed van, Ő meg reális... ennyi.

Mással sem lesz másképp.

2013. okt. 7. 10:47
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!