Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Eljegyzés » Egy éve még "jövő nyáron...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Egy éve még "jövő nyáron legyen eljegyzés", most meg "egyelőre biztos nem akarok elköteleződni"? Mit tegyek?

Figyelt kérdés

A párom mondta mindkettőt. Igaz, most munkanélküli vagyok és depressziós, rengeteget sírok, de a mai napom megkoronázta: öltönyt vett magának, elkísértem, az eladó meg azt hitte, esküvőre lesz. Ő meg amikor kimentünk, rögtön mondta, hogy hogy lefagyott, merthogy rájött, hogy még pár évig tuti nem akar semmi ilyesmit. Na ettől meg én fagytam le.

Nem akarok hisztizni, hogy vegyen el, de egész eddig arról volt szó, hogy mielőbb családot akar, most meg ez. Becsapva érzem magam. Mit tegyek?

2013. ápr. 29. 22:07
1 2 3 4 5
 41/50 anonim ***** válasza:
100%

Másfél szobába...lehet, ja, csak nem valami jó...

Mondom ezt úgy, hogy 14 éves koromig 2 szobában laktunk 4-en...iszonyatos volt. Még ha nem is lett volna testvérem, akkor is halálra frusztrált volna a dolog - kicsi, nyomott, tér nélküli lakás. Ha nincs más választás, megértem, de ha van...miért?

Elköltöztünk egy. 70egypár m2-es, 2 + 2 félszobásba. Az már kényelmes, élhető volt. Mindenkinek megvolt a saját kis tere, ebédlő, nagyszoba közös tér, szülőknek is háló.

Az exeddel töltött négy évre: igen, szerintem 3-4 évet érdemes várni eljegyzés, házasság előtt. Az, hogy nála nem működött akkor, nem jelenti azt, hogy itt sem fog. DE ha idejekorán elkezded nyaggatni a párodat, hogy vegyen el, akkor sosem fog, és rámegy a kapcsolat. Egy épeszű ember sem kész a házasságra 9 hónap után, de még 2 év után is ritkán! Hova a francba sietsz??

2013. ápr. 30. 12:23
 42/50 A kérdező kommentje:

Jó, mindegy, vagy én fogalmazok nagyon rosszul, vagy nem tudom...

NEM az a baj, hogy nem vesz el most azonnal! Az a baj, hogy egész eddig erről beszélt, most meg hirtelen változott.

NEM nyaggattam, ő beszélt erről folyton, most meg az ellenkezőjét mondja. Most komolyan ettől házasságmániás orvosi eset vagyok? Egyszerűen adtam a szavára, és most meg mást mond. De ezek szerint az ilyesmi normális.

És NEM arról van szó, hogy másfél szobában nevelnénk fel két gyereket, csak az első néhány évet húznánk le ott, mondjuk amíg megszületik a kicsi. Addig se kamatozik a több hitel, nem fizetjük a magasabb rezsit, nem kell berendezni, karbantartani a nagyobb lakást... na mindegy. Biztos bennem van a hiba, ha nem bírom érthetően leírni, mi a problémám.

2013. ápr. 30. 12:36
 43/50 anonim ***** válasza:
79%

Tuti hogy neked nem ez a pasi az igazi!

Depressziós,munkanélküli bárki bármikor lehet......

Anyu évekig depressziós volt,és munkanélküli is nem egyszer önhibáján kívül,apu mégsem hagyta el,szóval a pasinak elég

kevés indok kell ahhoz,hogy meggondolja magát.

Ne adj Isten,ha halálos beteg lennél,inkább lelépne hogy ne kelljen ápolni,ahelyett hogy melletted lenne?

2013. ápr. 30. 12:40
 44/50 anonim ***** válasza:

Még eljegyezhet nyáron, de lehet, hogy az esküvő csak 2-3 év. Nem egy párt ismerek, akik az eljegyzés után 2-3 évvel házasodtak össze. 1 év ismertség után én se házasodnék össze senkivel.

A másik meg, hogy a Kérdező fél, hogy miután lejár az 1 év, akkor azt mondja a párja, hogy inkább szakítsanak. Így munkanélküliként nehéz egy jól kereső pasit otthagyni!! Szerintem azért is akarja annyira ezt a házasságot, hogy meglegyen az anyagi biztonsága, gyerekkel esetleg meg már még könnyebb a pasit magához láncolnia!

2013. ápr. 30. 12:45
 45/50 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező! Akkor a pasid így gondolta, most meg úgy gondolja. Megváltozott bizonyos körülmények hatására (depis vagy, megzavarta a jólét), vagy egyszerűen csak jellemtelen. Ezt csak te tudod, mi kívülállók nem tudják ám eldönteni.

Volt egy bnőm, akinek a pasi megkérte a kezét, ki volt tűzve rá félévre az esküvő időpontja, szétküldték a meghívókat, majd esküvő előtt 2 héttel a pasi lelépett. Meggondolta magát. Mindegy minek a hatására. Örülj, ha még eljegyzés, esküvő előtt lép le és nem akkor, mikor 30 éves leszel 2 gyerekkel és hitellel a nyakadban....

2013. ápr. 30. 13:02
 46/50 anonim ***** válasza:
91%

Tehát ha most vagy 24,akkor 18-23 lehettél az előző pasinál.

Mi a jó istenért akartál volna házasodni ilyen fiatalon?

Neked kb mindegy,csak vegyen már el végre valaki (najó,azért legyen pénze) ?

2013. ápr. 30. 13:11
 47/50 anonim ***** válasza:
93%

Szerintem a kérdezőnek semmi baja nem lenne ha a párja nem hozza fel ezt a "nyáron eljegyzés" dumát.Ha csak simán azt mondta volna majd ha eljön az ideje beszélünk az eljegyzésről.

Mert ha nekem valaki A-t mond majd később meg B-ét,elgondolkodom rajta vajon miért,mi változott.Mert itt nem kis ellentmondásról van szó,és ezt valami kiválthatta vagy csak simán össze vissza beszél,ami szintén nem túl jó dolog.

(mi 1év után jegyeztük el egymást,az időpont hónapokkal azelőtt megvolt,összeköltöztünk majd két évre rá megházasodtunk,11éve vagyunk együtt és igen,pár hónap után pontossan tudtuk hogy ezt akarjuk)

2013. ápr. 30. 13:26
 48/50 anonim ***** válasza:

Kérdező

Ha jól értem az a gondod, hogy mióta jobban keres mintha megváltozott volna. Más dolgok lettek a fontosabbak. Attól félsz, hogy ezáltal majd mindig mindig többre vágyik, semmi sem lesz neki elég és megfelelő. most azért nem jöhet még a gyerek mert még ez jó volna.. jajj nem még az kellene... ó de még ily olyan kocsi mert a baba után már nem gondolhattok úgy magatokra.... és szépen lassan megy az idő.. telnek az évek. Majd azon kapod magad, hogy 30 éves vagy és nem vagytok érzelmileg csak anyagilag előrébb mint most....

Másik, valóban ha a bajban melletted áll nem fog elhagyni. Várj még 9 hónap nem sok idő.Találj munkát, aztán ha már mások lesznek a dolgok várj még legalább 9 hónapot. 1.5 év együttélés után már ki fog derülni hogy ez csak egy átmeneti állapot e nála, vagy ő egyszerűen ilyen ember és nem te vagy neki sem az igazi. Akkor azt mondom, lépj!

2013. ápr. 30. 13:34
 49/50 anonim ***** válasza:

47

Hát persze h azt mondta 1 évvel ezelőtt mikor még együtt sem voltak (mert ugye 9 hónapja vannak 1ütt, de ha el is írta a kérdező, még nagyon az elején voltak a dolognak) ha egyszer a kérdező ezt a kikötést állította elé. Azóta lehet h rájött h nem akarja ennyire elkapkodni a dolgot.

2013. ápr. 30. 13:34
 50/50 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező!

Nem te írsz félreérthetően, csak olyat is belemagyaráznak, amit szerintük bele lehet. Én megértem, hogy mi ez az egy év, hiszen voltam hasonló cipőben. Mivel nem tartja magát az előre megbeszéltekhez-még ha a körülmények némiképp változtak is- lépj ki ebből a sz*rból, és keress egy olyat, aki nem a pénzt hajhássza, hanem rád is szakít időt. Ez csak időhúzás és pazarlás. Higgy nekem, nálam bejött... Az én (mostani) párom 2 hét után kérte meg a kezem, és igent mondtam, mert igenis ÉRZED, ha Ő az igazi... Aki ezt nem érzi 4-5-6 év után, az nagyon csalódott lesz 1-2 éven belül. :D Jöhet a lepontozás, és majd 1-2 év múlva kommentelhetjük a "4 évet éltem egy kapcsolatban, ami nem haladt semerre, mit tegyek?" kérdéseket...

2013. jún. 22. 20:49
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!