Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szerintetek ez normális?
A lánnyal közölte a párja, hogy elakarja jegyezni.
(Előtte nemigazán beszéltek a jövőről tehát még csak időszerűnek sem mondható)
A lány persze örült, "nem ellenkezett".
Megbeszélték, hogy vesznek közösen (közös pénzből) karikagyűrűt.
A lány persze lánykérésről álmodott köves gyűrűvel, de nem akarta megbántani a párját azzal, hogy említi neki.
A lány kap egy köves (kísérő gyűrű) jellegű gyűrűt egy "nagymamájától" (vagy magának vette...) és azóta azt hordja.
A karika gyűrűt még nem hordják, de így nyilván mindenki azt hiszi azzal kérték meg a kezét.
Ez nem gáz? Nekem nagyon furcsa....
Ja egyébként közben a pasasnak eszébe jutott, hogy meg kellene kérnie, úgyhogy miután közölte végül szerény körülmények között feltette a nagy kérdést is.
Mi a véleményetek erről?
Nem pontosan értem aproblémát.
A pasi megkérte a kezét, kifejezte ezzel a komoly szándékai. Miért nem ez a fontos, miért a külsőségek?
Szerintem is furcsa - a lány viselkedése. Miért akarja elhitetni a világgal azt, ami nem igaz? Képmutatásból? Tényleg ennyire fontosak neki a külsőségek?
A fiú magyar szokás szerint járt el, ugyanis hagyomány szerint így történik a lánykérés, karikagyűrűvel. Igaz, hordhatnák a bal kezükön a gyűrűt az esküvőig.
A véleményem az, hogy ha a lány ezt ennyire szégyelli, akkor még idejében meg kellett volna beszélnie a fiúval, hogy ő nem ilyen lánykérésről álmodozik, hiszen ez nem egy egyértelmű dolog. Vagy a lánykérés után kellett volna megbeszélni a párjával, hogy ő szeretne kísérőgyűrűt is és máshogy gondolta a lánykérést. Ez nem bántás, ezt egy normális, felnőtt kapcsolatban a két félnek meg kell tudnia beszélnie. A lány egyszerűen gyerekes, valószínűleg éretlen még az elköteleződésre.
Azóta amióta "megkérték a kezét" előtte sosem hordott gyűrűt.
Szerintem ez furcsa, én biztos elmondanám a páromnak ha szégyellném.
Azt gondolom akik még ezt sem tudják megbeszélni egymással azok még ráérnek az eljegyzéssel...
Köszönöm a válaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!