Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ez így túl nagy kompromisszum vagy normális?
Párommal 5 éve vagyok együtt, most én 22 éves vagyok, ő nálam 3 évvel idősebb. Mivel három éve együtt élünk, jól kiismertük már egymást. Még mindketten tanulunk, de szeretném, ha az iskola elvégzése után összeházasodnánk és családunk lenne.
Kijelentettem neki, hogy szeretném, ha a 2 éven belül megkérné a kezem, ha velem tervezi a jövőjét. Szerintetek ez túl nagy kijelentés volt, hogy legkésőbb 7 év után döntse majd el, hogy mit szeretne a jövőben vagy nem kellett volna mondanom neki?
Hát sok pasinak égnek áll a haja ha konkrétan így falhoz állítják őket. Bízd rá ne nyomulj.
Szép dolog az egyenes, őszinteség de a parancsnak is beillő kinyilatkoztatás helyett inkább beszélgessetek a jövőtökről és arról, hogy te családról álmodó nő vagy és ő hogyan képzeli a jövőjét úgy ahogy te? Mert ha a két elképzelés nem klappol akkor nem kell egymás idejét rabolni.
ez nem kompromisszum. ez egy pasinál felér a zsarolással. és ezt nőként mondom.
ha valamit erőltetsz, annál kevésbé akarja. inkább bizonyítsd be neki, hogy érdemes veled terveznie a jövőjét, ne pedig letámadd ilyesfajta kérésekkel.
mindennek eljön a maga ideje. egy házasság sztem csak akkor lehet sikeres, ha mindkét fél önszántából dönt így.
velem is csinálta már ezt nem egy nő.
bólogattam,hogy persze-persze,de eddig még egyszer sem nősültem:D.
volt olyan is,aki nem ilyen ultimátum szerűen,csak simán megkérte a kezem,hogy leszel a férjem:).
vele majdnem össze is jött.
Ilyen hosszú kapcsolatban ez természetes igény, jó, hogy kimondtad, legalább tudja, mihez tartsa magát.
Én nem találom ezt durvának, hogy közölted vele. A férfiak különben is szeretik, ha kimondjuk amit gondolunk, nem célozgatunk meg utalgatunk.
Ők általában kevésbé lelkisek, szóval nem volt ez nagy megrázkódtatás neki, hogy ilyet kértél tőle, ne aggódj.
Nem tudom, hogy pontosan hogy hangzott el, de nem biztos, hogy baj, hogy ezt kimondtad. Sokkal job ez így, mintha te bizonytalanságban élnél és azt várnád, hogy mikor jegyez már el végre, ő meg erről nem tudna és esetleg még nem érzi, hogy itt az ideje.
Igazából mi is beszélgettünk már erről a barátommal, igaz, hogy én 28 éves vagyok, és mondtam neki, hogy valamikor 30 körül már szeretnék majd szülni, de nálunk mondjuk ő kérdezte, hogy én ezt hogy látom. Szerintem teljesen rendben van, ha ezt egy kapcsolatban megbeszélitek, mert fontos, hogy ugyanazt várjátok egy kapcsolattól. Furának tartom és nem vagyok biztos benne, hogy ott minden jól működik, ahol a lánykérés vagy teljes meglepetés, vagy egy kiprovokált valami, (mint amire a legtöbb példát látom magam körül), ami úgy van előadva, mintha meglepetés lenne. Ha ő korainak érzi, akkor is meg tudjátok még ezerszer beszélni egymással, és legalább nem az lesz, hogy te 2 év múlva már azon idegeskedsz, hogy mikor jegyez el, ő meg úgy érzi, hogy még bőven ráértek, vagy esetleg ő egyáltalán nem is szeretne házasodni. Nagyon sok kapcsolat ment már rá ilyen bizonytalanságra, ahol csak egyre nő a feszültség amiatt, hogy a felek egy ilyen alapvető fontosságú kérdést tabutémaként kezelnek...
Nem tudom, hogy vagytok vele, de szerintem ez nem zsarolás. A kérdező 22 éves, nem gyerek már, együtt vannak 5 éve, ami szintén nem rövid idő. Ennyi idő alatt, a férfi eldönthette volna már, hogy mit akar...nekem se tetszene, ha 5 év alatt nem jutott volna elhatározásra a párom...
Mi is beszéltünk erről és igen én is mondtam már, hogy nem lennék vele, ha nem látnám a közös jövőt. Akkor mi értelme lenne együtt maradni, ha nem akarna velem lenni, ne húzzuk egymás idejét...
Kérdező, szerintem nem volt durva részedről...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!