Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Eljegyzési, vagy karikagyűrű. Mi a különbség kinézetileg? Melyiket szokás adni Magyarországon? Milyen ár normális?
Az eljegyzési gyűrű és a karikagyűrű ugyanaz. A kísérőgyűrűt kéne igazából eljegyzési gyűrűnek hívni.
Az eljegyzési és karikagyűrű az a kerek, ami a házasság szimbóluma is.
A kísérőgyűrű szokott általában a köves lenni.. Ha érted mire gondolok.
Az én férjem kísérőgyűrűvel kérte meg a kezem, a karikagyűrűt pedig a házasságkötéstől viseljük.
A kísérőgyűrűm 14000 Ft volt (gyönyörű szép arany gyűrű, cirkónia kővel), a karikagyűrű pedig fazontól, tömegtől függ, a mienk két színű arany (fehér és sárga), az enyémben vannak kövek is, a kettő együtt 10,5 gramm, ezért fizettünk 110000Ft-ot, ha jól emlékszem.
Nálunk is úgy történt, mint az előző válaszolónál.
Köves kísérőgyűrűvel kérte meg a férjem a kezem, az került a bal kezemre.
Az esküvőn pedig a karikagyűrű felkerült mindkettőnk jobb kezére. :)
a feleségem kezét egy köves gyürüvel kértem meg.majd meg vettük a karika gyürüket és ez után kapott még egy kisérő gyürüt is.valamint az esküvő előtt egy hónapal kapott egy nyakláncot is.
-gyürü 14000
-karika a pár 80000
-kisérő 17000
-nyaklánc 50000
Nekem is köves meglepetés gyűrűvel kérte meg a férjem a kezem, aztán együtt kiválasztottuk a karikagyűrűt, a családi körben tartott eljegyzésen ezt húztuk egymás ujjára (bal kéz, gyűrűs ujj). Az esküvőn aztán átkerül a jobb gyűrűs ujjra.
A történet hét évvel ezelőtti, szóval az akkori árak már nem relevánsak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!