Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Egy éve még "jövő nyáron legyen eljegyzés", most meg "egyelőre biztos nem akarok elköteleződni"? Mit tegyek?
A párom mondta mindkettőt. Igaz, most munkanélküli vagyok és depressziós, rengeteget sírok, de a mai napom megkoronázta: öltönyt vett magának, elkísértem, az eladó meg azt hitte, esküvőre lesz. Ő meg amikor kimentünk, rögtön mondta, hogy hogy lefagyott, merthogy rájött, hogy még pár évig tuti nem akar semmi ilyesmit. Na ettől meg én fagytam le.
Nem akarok hisztizni, hogy vegyen el, de egész eddig arról volt szó, hogy mielőbb családot akar, most meg ez. Becsapva érzem magam. Mit tegyek?
Mondjuk legutóbbi írásod alapján nekem az jön le, hogy tulajdonképpen mindegy, hogy jó/rossz a kapcsolatod, és milyen az illető, lényeg, hogy legyél meggyűrűzve, hogy - ahogy te fogalmazol - jól jöjjél ki belőle mind anyagilag, mind lelkiekben.
A helyedben inkább arra gyúrnék rá, hogy tudjak nemet mondani arra, amin látom, hogy "nem ő az igazi" - már ha van igazi egyáltalán. Annak viszont semmi értelme, hogy időkorlátok közé szorítsd az ismerkedést, aztán esetlegesen pofáraess, ha nem jól sül el a határidőre megköttetett házasság.
20L
9 hónapja vagytok együtt,akkot 1 éve hogy mondhatta hogy most nyáron eljegyez?
Te komolyan elhitted hogy még járás előtt komolyan gondolhatta hogy bő fél év után eljegyez?
9 hónap,az semmi.
Együtt éltek egyáltalán?
Kérdező döntsd el hogy maradsz-e várakozó helyzetben még pár évig...bár én nem ettől félnék a legjobban mert ez még önnmagában nem lenne gáz,az a gáz hogy előtte mást mondott és most hogy nem vagy jó passzban mindjárt változott a véleménye.
Nekünk is csúszott egy évet az esküvőnk mert közben beteg lettem és meg akartuk várni hogy meggyógyulok-e vagy sem.
Várakozó helyzet?
De hisz csak 9 hónapja járnak.
Más ha idejön ilyet kérdezni és megmondja előre,hogy csak ennyi ideje vannak együtt,csitijátok,hogy hova siet.
hány évesek vagytok?
Tudom, hogy furcsán hangzik, de egy év alatt el lehet ezt dönteni. És igen, a 9 hónap rövidnek tűnik, de ha hozzáteszem, hogy évek óta ismerjük egymást, és hogy 9 hónapja együtt is élünk? 24 évesek vagyunk egyébként.
Egyébként azt hiszem, nem voltam egyértelmű. Az egy év határidőt nem ő erőltette rám, hanem én mondtam és ő is egyetértett vele, sőt örült neki, hogy van aki így gondolkozik.
Nem azt akarom, hogy mindenáron elvegyen. (De reálisan nézve a kapcsolatunkat, jó ötlet lenne, mert az anyagiakat kivéve mindenben passzolunk. Az anyagiakkal meg az a helyzet, hogy az nem kőbe vésett, és én egyre inkább hajlok afelé, hogy a másoddiplomám informatika lesz, amivel pont olyan jól fogok keresni, mint ő. Sajna 18 évesen még hagytam, hogy a szüleim befolyásoljanak, így a jelenlegi semmire se jó, de ez mindegy.)
Azt akarom, hogy ha azt beszéltük, hogy korán akar házasodni, akkor ne találja ki most, hogy még éveket várna. Mert így nem tudom, mit lépjek. Alapvetően összeillünk, de ha most még éveket várok, mire kitalálja, hogy mégsem velem akarja leélni az életét, annak semmi értelme. Pont erről szólna ez az egy év, hogy döntsünk, ne húzzuk az időt. Bőven elég volt egyszer öt év egy jövőtlen kapcsolatban.
Jaj kérdező...
Hiába vagy 24 éves, sajnos azt kell mondanom, iszonyatosan naiv vagy. Hát 18 éves korod óta semmit nem tanultál?
1 év nem elég a másik megismerésére... de van, ahol 3 sem. Hogy mondhatsz ilyet, hogy ha 1 év alatt nem akar eljegyezni, akkor csak vesztegetitek egymás idejét?!
1 év talán arra elég, hogy eldöntsd szerelmes vagy-e, elfogadható-e a párod társnak egy hosszabb kapcsolatra, komolyabbra fordulhat-e, összeköltözhettek-e.
Együtt éltek egyáltalán?
Érdemes lenne előbb összeköltözni, valóban látni, hogy működőképes-e ez a dolog, aztán 2-3 év után jöhet az eljegyzés, házasság.
Eleve, hova akarsz még házasodni, ha munkanélküli vagy és sejtem pénzetek sincs így rá? Hidd el, a párodat nem azzal fogod bebiztosítani, hogy eljegyezteted, elveteted magadat vele. Ha sokat rágod a fülét, akkor kényszerből lehet, hogy eljegyez majd; aztán ott is hagy, mikor rájön, hogy nem egy ilyen akaratos, erőszakoskodó, "csak vegyenmárelvalaki" nőszemély kell neki. Vagy elfut, ha sokat nyúzod...
Hagyd, hogy a maguk természetes útján, idejében történjenek a dolgok. Mert a 9 hónap után eljegyzés minden, csak nem természetes.
Hű, azt hiszem, alaposan félreérthető, amit írok :D
Miért lenne esetünkben rövid idő az egy év?
6 éve ismerjük egymást.
9 hónapja járunk.
9 hónapja együtt élünk.
Oké, hogy most munkanélküli vagyok, de komolyan az a normális, hogy úgy állok hozzá, hogy mindig munkanélküli leszek? Inkább úgy állnék hozzá, hogy ez egy átmeneti állapot és csak addig tart, amíg munkába állok. No meg azért egy esküvőre való pénzünk még bőven van :D
Egyébként nem bebiztosítani akarom. Azt akarom, hogy döntsön valóban egy év után, ne vezesse fel, hogy "hááát, mégsem akarom elkötelezni magam" meg hasonlók.
Főleg hogy azt érzem, hogy mostanában kezdett el jól keresni, és megfogta a pénz. Eleinte arról volt szó, hogy két év múlva venne egy kis garzont, aztán jöhet a baba, aztán néhány éven belül nagyobb lakást kell szerezni, aztán ha megvan, akkor venne egy sportkocsit.
Na ez 9 hónap alatt oda jutott, hogy most már minimum háromszobás lakást akar, lehetőleg kp-re, de inkább házat valami jó kerületben. Aztán a sportkocsit, de már nem is azt, amit eredetileg kinézett, hanem egy menőbbet. Aztán utána esetleg elgondolkozik a babán.
Úgy érzem, az anyagiak állnak közénk, mert neki egyre fontosabb a pénz és mindent alárendelne ennek. De még csak néhány hónapja tart ez így, amióta jól keres, és kicsit reménykedem benne, hogy hamar észhez tér, hogy a pénz nem minden...
24 évesen, 9 hónap után azon keseregsz, h nem akar elvenni a párod, miközben eltart és hallgatja a sirámaidat? nem kérsz túl sokat?
nálunk 3 év után volt eljegyzés, teljesen szabad akaratunkból. biztosak voltunk benne, h a kapcsolatunk stabil, erős, és teljesen mind1, h mikor mit csinálunk, összetartozunk függetlenül gyűrűktől, papíroktól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!