Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Eljegyzés » Ti eljegyeznétek a helyemben?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ti eljegyeznétek a helyemben?

Figyelt kérdés

25F vagyok. Barátnőmmel most leszünk másfél évesek, fél éve együtt is élünk. Minden szép és jó lenne, ő már pedzegeti az eljegyzést... csakhogy szám szerint én lennék a harmadik vőlegénye, és ez nekem nem igazán tetszik. (Az előző kettővel szakított, mielőtt megismertem volna.)

Végül is megtehetném, hogy eljegyzem, és tudatosítom magamban, hogy számára ez nem komoly kötöttség, úgymond nem jelent semmit, csak egy gesztus... de én nem így gondolkodom. Félek viszont, hogy megbántom. Ti mit tennétek?

2012. okt. 16. 13:53
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
100%

Jobb lenne ha benne is tudatosítanád h az eljegyzés nem egy játék v gesztus... stb. Nem azért jegyzi el valaki a kedvesét h az dicsekedhessen fűnek.fának h jajjjj úr isten én menyesszony vagyok. Mert nagyon úgy tűnik h a barátnőd szemében ennek semmi jelentősége.

Csak akkor kérd meg a kezét ha komolyan gondolod és késznek érzed rá magadat

2012. okt. 16. 14:48
 12/23 anonim ***** válasza:
100%
Na meg igen. Ha annyira hisztizik h felhozza h vagy gyűrű v szakít akkor nyugodt szívvel engedd el. Akkor ő nem is téged szeret csak kell neki valaki aki gyűrűt ad neki
2012. okt. 16. 14:51
 13/23 anonim ***** válasza:
100%

2012-ben:

- felvállalni valakit nem azt jelenti, hogy eljegyzed. Azt jelenti, hogy a barátnődként/párodként/társadként/szerelmedként mutatod be a családodnak, a barátaidnak, mutatkozol vele előttük, esetleg meghívjátok kisebb családi eseményekre.

- eljegyezni egymást két ember közös döntése, amivel a házassági szándékukat nyilvánítják ki. (Hogy ez egy éven vagy 3 éven beül esedékes, az már ízlés dolga.)

Egyébként elég fura, hogy minden pasijától kicsikar egy gyűrűt. És még csak 25 évesek vagytok (illetve ő nem tudom, mennyi...)

Szerintem esetleg mondd meg, hogy az eljegyzést akkor látod jónak, ha belátható időn belül esküvő követi. Esküvőt pedig akkor szeretnél, amikor készen állsz a családalapításra (ergo gyerekvállalás előtt).

2012. okt. 16. 15:39
 14/23 anonim ***** válasza:
87%
Nem azzal van a probléma, hogy volt már eljegyezve, hanem azzal, hogy nem bízol benne, mert el tudod képzelni, hogy elhagyna, akár házasságból is kiszállna. Bizalom nélkül nincs miről beszélni, főleg nem közös jövőről. Ezért nem venném el a helyedben.
2012. okt. 16. 16:01
 15/23 anonim ***** válasza:
100%
Bocs, de azért aki a húszas évei közepére két eljegyzésen túl van és a harmadikért hisztizik, az nem azért akar eljegyezkedni, mert annyira komoly, felnőtt döntést hoz...
2012. okt. 16. 16:09
 16/23 anonim ***** válasza:
100%

Nem azzal van a probléma, hogy volt már eljegyezve, hanem azzal, hogy nem bízol benne, mert el tudod képzelni, hogy elhagyna, akár házasságból is kiszállna.

Aha persze ezt így leírni egyszerű,csak a baj az hogy ha egy 22-23 éves lányt már kétszer eljegyeztek és nem lett belőle semmi,akkor én is te is elgondolkodnál ebben a helyzetben,és ez nem bizalom hanem inkább arról van szó hogy felmerűlnek kérdések akarva akaratlanúl az emberben.Szerintem ezzel mindenki így lenne,még 30 évessen is,nem hogy a 20-as éveinek elején járó lénynál.

2012. okt. 16. 16:36
 17/23 anonim ***** válasza:
100%
Arról nem is beszélve ha egy nő ennyire erősködik ott valami nincs rendben én úgy gondolom és ha a kérdező belemegy akkor úgy fgoja írányítani ahogy csak akarja..ez nem így megy.
2012. okt. 16. 16:42
 18/23 anonim ***** válasza:

Akkor jegyzed el, ha készen állsz a házasságra.

Nem egyedi eset a barátnődé, sok fiatal lány azt hiszi, hogy ez jelenti azt, hogy komoly kapcsolatban él.

2012. okt. 16. 20:34
 19/23 anonim ***** válasza:

Szia!

Szerintem butaság azt gondolni, hogy egy gyűrű fejezi ki azt, hogy fevállalod mások előtt hiszen ez tettekben kell, hogy megnyilvánuljon. Úgy gondolom egy eljegyzésnek akkor van értelme ha tényleg, a szíved velejéig gondolod a házasságot és a közeljövőben meg is tartjátok az esküvőt. A szavaidból ítélve neked fontos dolog az eljegyzés, nem vagy az a gyűrű osztogatós típus. Jól gondold meg!

Mi a barátommal nagyon komolyan gondoljuk, ennek ellére úgy vagyunk vele, hogy majd akkor húzza a gyűrűt az ujjamra ha 1 éven belül megtartjuk az esküvőt. Addig is odaadta anyukája gyűrűjét, ami bár nem eljegyzési gyűrű de "jelzi" ez is, hogy komolyak a szándékai.

2012. okt. 16. 21:48
 20/23 anonim ***** válasza:

Én csak akkor jegyezném el, ha már másnap beállíthatnánk az anyakönyvvezetőhöz. Ha mindketten készen álltok erre, akkor jegyezd el. Persze nem mennék másnap, de nem azért, mert nem akarnék férjhez menni, hanem mert meg kell szervezni a lagzit. :)

Szóval várj még vele.. Szerintem addig, hogy eljegyzés után egy évre akár össze is tudjatok házasodni.

És miért bántanád meg ezzel? Azzal, hogy nem jegyzed el másfél év után? Legyetek együtt még kettőt és majd akkor már emlegetheti többször..

2012. okt. 17. 10:42
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!