Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Gyűrűvásár, de hogyan? Haraggal vagy anélkül?
Anyósom és a párom múlt héten összevesztek azon, hogy a férfinak kell vennie a gyűrűt, nem a nőnek, sem pedig közösen.
Nekem van két óriási pecsétgyűrűm, ami arany, szinte teljesen fedezné a két karikagyűrű árát. Úgysem használom azokat, nincs amit kezdjek velük, erre a célra pont jó lenne. Anyósom viszont hajthatatlan, szerinte így nem lehet gyűrűt vásárolni.
A párom jelenleg egyetemista, nem csoda, hogy nincs annyi pénze helyből...
Most várjunk még hónapokig, mert anyósom az illemet akarja betartatni?
Mondtam a páromnak, hogy megvesszük és kész, de ő meg nem akar haragot:-S
Ne hagyjátok hogy leendő anyós ennyire érdeklődő legyen.
Csináltassátok meg ti és kész.
Ne az ő dolga legen hogy miből.
Anyósnak igaza van, ha az illemet nézni, de ő meg jobban tenné, ha nem szólna már most bele, mert azt sem illik.
Viszont jó lenne utánaérdeklődni, lehet a csináltatás sem olcsóbb sokkal. Én nem sietném el a gyűrűvásárt, két évig akarsz menyasszony lenni??
Az viszont fontos, hogy tetsszen neked a gyűrű. Férjem olyat vett egyedül, ami NEKI tetszik, holott ő a munkája miatt nem hordhat gyűrűt. Ha engem is elvitt volna, én nem azt választottam volna, hiába szép. Nem is tetszik annyira, csak illemből hordom.
Bocsánat, ki házasodik? Anyós? Vagy Ti ketten? Itt a probléma. El kellene dönteni, kinek az életéről beszéltek és döntötök. Ha csapatmunka lesz, akkor meg válaszd meg, melyik csapatba is tartozol. Én a kétszemélyesre voksolok! Minden más leosztás csak további "haragot" szül.
Megoldás? Anyuci befogja a száját, ő már férjhez ment.
Aki nősül és férjhez megy, az meg dönt arról, hogy mi lesz a jövőjük. Ez tényleg ennyire egyszerű. Lehet itt ragozgatni, de felesleges! Most kell meghúzni az új család határait. Ha hagyod belebeszélni, később méginkább így lesz. Minden téren!
a csináltatás még akár nullszaldóra is kijöhet. egy karikagyűrűben általában kevesebb az anyag, mint egy pecsétgyűrűben, ötvösökkel simán lehet alkudni, h pl 10grammos a pecsétgyűrű --> legyen belőle egy 8grammos karika, a maradék 2g meg a fizetség. ( a számokat hasraütésre írtam nyilván utána kell nézni hogy áll most az arany, alapból mennyiért dolgozik az ötvös, stb és ennek megfelelően alkudozni)
és jah, anyóspajtást le kell szerelni ügyesenokosan, ahogy az egyik előttem szóló mondta : nehogymá azt is megmondja milyen pózba hozzátok össze az unokát :D
amyúgy meg , ha csak kb 2 év múlva lesz esküvő, akkor meg ráértek teljesen, felesleges kapkodni.
Azt tanácsolom, hogy ha ti ketten a pároddal jól megvagytok és szoros a kötelék köztetek, akkor ne engedjétek be közös erővel az anyóst ebbe a kapcsolatba. Persze nem csak az anyóst, hanem senki mást sem.
Ezt mérd fel, mennyire ragaszkodik hozzád a párod.
Ha nagyon nagyon, és ez az egészséges, akkor ki fogtok állni minden súrlódást.
Ha viszont ő ide is, oda is akar kedvezni, akkor nem fog menni, mert ez meglazítja a kapcsolatotokat és mindig bele fog szólni az anyós.
Már kezdet kezdetén ki kell álnotok magatokért, és akkor senki más nem fog tudni éket verni közétek.
Most, jelen helyzetben úgy látom, párod beengedte és ezzel nem tudsz mit csinálni, csak ha előbb vele megbeszéled.
Kilátástalan küzdelemnek nézel elébe, ha a párod nem áll teljes egészében melletted, hanem ide is kicsit, oda is.
Akkor nem melletted áll végeredményben.
Ezt tisztázd magadban, mert a fő ellenség nem az anyósod. Érted?
Értsed!
Anyós csak addig a pontig tud közétek furakodni, amennyit ti engedtek, vagy egyikőtök enged.
Ha most nem állsz a sarkadra, akkor már el is vesztetted a tekintélyed és a csatát.
Másik tanácsom, hogy ne kezdj mellébeszélni. Nincs szükséged arra, hogy hazudj a gyűrűről. Mond meg a frankót és vagy tetszik neki, vagy nem. Ha most elkezdesz hazudni, milyen pénzből van, azzal azt mutatod magadról, hogy félsz tőle.
Nehogymár te félj!
Legyél férfi!
Mit tud veled csinálni? Felfal szőrösül bőröstül?:D
Ha sarkadra állsz, tisztelni fognak. leszenek még surlódások, de ha látják, együtt vagytok és válllaljátok döntéseiteket, abba nem szólhat bele senki, tisztelni fognak- ám épp arra az útra léptél, hogy ezt örökre elveszítsd. Talán még nem késő, ha észhez tértek mindketten, mert ismétlem, az ellenség nem az anyósod, hanem a párod nem döntött, ki mellett áll. Melletted kellene neki pedig, mert ez botrányos.
Igazából mindegy ffi vagy nő, mert a lényeg, hogy ha most nem állnak ki határozottan, akkor elbukták. Félelem nem szabad motiválja őket, mert félelemből rossz döntések születnek. Megalkuvás, sunnyogás, stb.
Az ember elveszti a lelkét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!