Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Eljegyzés » Ha nem vesz el elmehet. Erre...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ha nem vesz el elmehet. Erre megsértődött. Szerintetek?

Figyelt kérdés

7 éve együtt vagyunk, 5 éve jegyesek és élettársak(nem jogilag). 32 éves vagyok. Férjhez akarok menni, családot akarok! Korábban nem volt olyan fontos számomra sem a "papír", nem siettettem, de most nagyon úgy érzem, hogy ha most nem vesz el, amikor minden szép és jó, amikor boldogok vagyunk és már ismerjük egymás minden gondolatát, az azt jelenti, hogy soha nem is fog elvenni.

Bármennyire is szép az élet vele. Ha nem lépünk tovább én lépek tovább. Elmondtam neki, erre megsértődött, hogy ha így állok hozzá, akkor nem is szeretem igazán. Zsarolásnak ő nem enged.

Ez zsarolás? Szerintem természetes igény.

A hétvégén szakítottam vele.

Állt a bál rendesen.

Most a határidőn gondolkodok, hogy mikorra várjam el tőle, hogy elköltözzön tőlem.

De közben meg kutyául szenvedek. Nem akarom én igazán, hogy vége legyen. Sőt belehalok, hogyha tényleg vége lesz, de végre érezni akarom, hogy számítok, hogy igazán számítok annak a férfinak, akivel együtt élek, akinek mindent megteszek, akinek gyereket akarok szülni.

Miért nem vagyok annyira fontos, hogy a feleségének akarjon?

Komolyan visszahoznám a régmúltat, amikor büntették a házasságszédelgőket, akik hosszú évekig csak ígérték a házasságot.

2012. aug. 27. 13:16
1 2 3 4 5 6 7 8
 31/79 A kérdező kommentje:

28

Mert eddig tényleg nem volt fontos (pontosabban fontos volt, de nem sürgős). De most már annak érzem.

Visszagondolva az eljegyzésünk olyan magától értetődő volt. Egy szép ünnepnapon elém állt, szerelmet vallott és megkérte a kezem.

Úgy gondoltam, hogy majd az esküvő konkretizálása is ugyanilyen magától értetődő lesz.

Úgy éltem sokáig, hogy hittem abban, hogy "jó tett helyébe jót várj!". Nem szoktam követelőzni, de még határozottan kérni se nagyon. Inkább teszem a dolgom, a tőlem telhető legjobbat adom és cserébe hittem, hogy mindenki azt kapja vissza, amit ad. Ennek a hitemnek van vége. Ezt már altatómesének tartom. Az érvényesül, aki erőszakos...

2012. aug. 27. 14:09
 32/79 anonim ***** válasza:
68%
Ezeket értem, amiket leírsz, de azt továbbra sem, hogy mik azok a dolgok a házasságban, amitől hirtelen minden olyan különlegessé válik, mi az a plusz a házasságban, amit a kapcsolatodban eddig nem volt meg, és csak így érhető el? Mit kapsz a házasságtól, amit nem kapsz meg egy párkapcsolatban, milyen igényedet elégíti ki? Eddig is megtehette volna, hogy otthagy, és a házasságból is ki lehet lépni, nem is nehezen. Szóval egyszerűen nem értem, hogy mitől rosszabb a mostani kapcsolatotok, mintha házasok lennétek. A ceremónia hiányzik, a fehér ruha, az orgonazene, vagy hogy XY.-né legyél? Vagy csak látni akarod, hogy hajlandó megtenni érted valamit, amit egyébként nem szeretne?
2012. aug. 27. 14:16
 33/79 anonim ***** válasza:
68%

Értem, csak így ő átverve érheti magát. És úgy is, hogy maga a házasság fontosabb számodra, mint a vele töltött idő.

Amúgy mit mond, továbbra sem akar engedni?

2012. aug. 27. 14:16
 34/79 anonim ***** válasza:
41%

32-es! A te mondanivalódat is ki lehet fordítani: akkor a párjának miért olyan nagy dolog megadni a házasságot, ha az csak formalitás? Miért esik nehezére olyan apróságot megtenni, aminek a párja örülne?

Az ilyen pasik azért takaróznak a csak egy papír dumával, mert igenis félnek a teljes elköteleződéstől. Lehet, hogy a házasságból is ki lehet táncolni, de mégis megnyugtatja őket, hogy nincsenek törvényileg összekötve a másikkal. Szánalmas hozzáállás, annyi biztos... Ennyi idő alatt már dűlőre kellett volna jutnia.

2012. aug. 27. 14:20
 35/79 anonim ***** válasza:
65%
Dűlőre jutott: őt akarja/akarta. Ha nem házasság párti,akkor még meg is hasonult önmagával,hogy megkerte a nő kezét-lehet,hogy az is ultimátum eredménye volt. Lehet,hogy nem akár többszázezret kiadni egy öltönyért,menyasszonyi ruháért, nagy családi vacsoráért. Nem minden nőnek felel meg a két tanús,alacsony költségvetésű szertartás.. Lehet,hogy spórolt rá- de az is lehet,hogy eleve el sem akarta venni mert soha nem akar nősülni és csak azért jegyezte el,hogy lehiggadjon.
2012. aug. 27. 14:30
 36/79 anonim ***** válasza:
79%

"Komolyan visszahoznám a régmúltat, amikor büntették a házasságszédelgőket, akik hosszú évekig csak ígérték a házasságot."

Nem olvastam se a válaszokat, se a további kommenteket... de ez alapján te, kérdező, nem a pasit szereted, hanem a házasságot, mint intézményt, a habos-babos hófehér "hercegnőruhát", meg azt, hogy elmondhasd mindenkinek, te bizony feleség vagy.

Ennyi erővel, te is pont úgy viselkedsz vele, ahogyan ő veled: te házasságpárti vagy, ő nem, - és te mégis elvárnád tőle, hogy az elvei ellenében megházasodjon?

... és igen, ez bizony zsarolás (a természetes igény az, hogy ha te szereted, ő viszont szeressen egy kapcsolatban)

2012. aug. 27. 14:34
 37/79 anonim ***** válasza:
67%
Egyáltalán nem zsarolás. A csaj úgy gondolja, hogy az elköteleződés egy olyan gesztus lenne, amire egy párkapcsolatnak szüksége van. A pasi ennek az ellenkezőjét gondolja. Ha nem veszi el, mert nem fér össze az elveivel, akkor nem illenek össze, nem fog működni a kapcsolat, tehát mehet a pasi, amerre lát. Mi ebben a zsarolás? Csak az a szomorú ebben az egészben, hogy 7 év kellett a kérdezőnek ahhoz, hogy rájöjjön, mi a véleménye a barátjának a házasság kérdésről. Az ilyen dolgokat nem 7 év után kéne tisztázni, hanem még a kapcsolat elején, és akkor nem lesz ilyen probléma, hogy 7 évet vársz rá, aztán kisül, hogy eszében sincs házasodni.
2012. aug. 27. 14:44
 38/79 anonim ***** válasza:
34%
Az nem normális, ha szerinted csak akkor számítasz neki, ha elvesz. Ha szereted, akkor elfogadod, hogy esetleg nem házasságpárti. Nem kellett volna erőltetni, mert mostmár lehet vissza sem megy hozzád (amely esetben neki lenne igaza). Le kellett volna ülni megbeszélni az egészet rendesen, de nem egyből kidobni, mint egy sz@ros macskát. Én a férjed helyében keresnék egy kevésbé hisztis, toleráns nőt.
2012. aug. 27. 14:44
 39/79 anonim ***** válasza:
67%
Tényleg gáz a 7 év, de basszus, a pasi úgy tudta hogy egy olyan nővel van együtt akinek szintén nem fontos az esküvő! Nem verte át, azt hitte - mert Te, kérdező, ezt hitetted el vele - hogy ugyanazt akarják: esküvő nélkül együtt élni.
2012. aug. 27. 14:46
 40/79 anonim ***** válasza:
79%

Butus vagy. Tényleg képes lennél feladni az egész kapcsolatot, mert nem vesz el? Te, saját magad írtad, hogy szereted, Vele le tudnád élni az életedet.

A házasság intézménye nem kéne hogy fontosabb legyen és igazi, jó kapcsolatnál. Így valójában úgy hangzik, hogy bárki mással szivesebben élnél, aki elvesz feleségül, mint a szerelmeddel, aki nem akar nősülni.

Mi sem vagyunk házasok. Szültem neki gyereket, aláírtunk egy 25 éves hitelszerződést, ami sajnos a mai világban nagyobb összetartóerő mint egy házassági anyakönyvi kivonat...

A házasságra sincs garancia, attól mert 2 tanu előtt örök hűséget esküdtök egymásnak, igen magas a válási arány...

Gondold át, de ha nem tágítasz, akkor is, normális emberi módon beszéljétek ezt át, mert az, hogy választás elé állítod ilyen módon, a lehető legrosszabb amit tehetsz. Mind etikailag mind emberileg.

2012. aug. 27. 15:10
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!