Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ha nem vesz el elmehet. Erre megsértődött. Szerintetek?
7 éve együtt vagyunk, 5 éve jegyesek és élettársak(nem jogilag). 32 éves vagyok. Férjhez akarok menni, családot akarok! Korábban nem volt olyan fontos számomra sem a "papír", nem siettettem, de most nagyon úgy érzem, hogy ha most nem vesz el, amikor minden szép és jó, amikor boldogok vagyunk és már ismerjük egymás minden gondolatát, az azt jelenti, hogy soha nem is fog elvenni.
Bármennyire is szép az élet vele. Ha nem lépünk tovább én lépek tovább. Elmondtam neki, erre megsértődött, hogy ha így állok hozzá, akkor nem is szeretem igazán. Zsarolásnak ő nem enged.
Ez zsarolás? Szerintem természetes igény.
A hétvégén szakítottam vele.
Állt a bál rendesen.
Most a határidőn gondolkodok, hogy mikorra várjam el tőle, hogy elköltözzön tőlem.
De közben meg kutyául szenvedek. Nem akarom én igazán, hogy vége legyen. Sőt belehalok, hogyha tényleg vége lesz, de végre érezni akarom, hogy számítok, hogy igazán számítok annak a férfinak, akivel együtt élek, akinek mindent megteszek, akinek gyereket akarok szülni.
Miért nem vagyok annyira fontos, hogy a feleségének akarjon?
Komolyan visszahoznám a régmúltat, amikor büntették a házasságszédelgőket, akik hosszú évekig csak ígérték a házasságot.
Én megértem, ugyanezt tettem, csak 5 év után. Ahogy nagymamám fogalmaz, már nem vagyunk tinik, ne játsszunk sok évig a másikkal. Ha nem akarja elkötelezni magát, akkor igenis menjen. Inkább most, mint akkor, amikor 1-2 gyerek után jön rá, hogy ő tulajdonképpen nem bírja a kötöttséget, meg egyébként is fiatalabb csaj kell neki, és otthagy a gyerekekkel.
Nálam egyébként nagyon jól sült el a dolog: nagyon szenvedtem, de nem sokáig, ugyanis hamar találtam mást, akinek tényleg fontos vagyok, és aki komolyan gondolkozik, magyarán 1-2 éven belül házasodni akar. Hogy engem vesz-e el, az majd elválik, de ha nem, akkor sem megy el túl sok év az életemből.
"végre érezni akarom, hogy számítok, hogy igazán számítok annak a férfinak, akivel együtt élek, akinek mindent megteszek, akinek gyereket akarok szülni.
Miért nem vagyok annyira fontos, hogy a feleségének akarjon? "
Ezt igy,nyugodt hangnemben elmondtad neki?
egyébként egy hülye papir miatt nem éri meg abbahagyni.Sok olyan pár van akik házasság és papir nélkül,tökéletes harmóniában nevelik a gyereküket.
Szerintem igazad van, ha 7 év után még mindig ott tart, hogy nem biztos abban, hogy te vagy neki az igazi (ha biztos lenne, már rég elvett volna), akkor már soha nem fogja magát elkötelezni. A házasság nem egy papír, hanem egy döntés, hogy téged választalak, nem keresgélek tovább, mert te vagy az igazi. Az egész párkapcsolatosdinak az a lényege, hogy keresed az igazit, és ha megtaláltad, akkor nem keresgélsz tovább. Csak azok hajtogatják, hogy csak egy papír, akik még maguk sem találták meg az igazit, hanem úgy érzik, a jelenlegi partnerüknél lehet jobb is.
Szóval jól tetted, hogy kiléptél ebből. Magadnak és neki is megadtad az esélyt arra, hogy hozzátok illő párt találjatok és ne egymás melett bizonytalankodjatok.
Korábban is volt erről szó, szép nyugodtan, vagy csak most tálaltad így?
Tipikus egyébként hogy "zsarolásnak" veszi = nem akar nősülni.
Igazatok van.
Az borította az agyamra a ködöt, hogy úgy érzem, mindenki csak kihasznál.
A munkahelyemen sok plussz munkáért előléptetést ígértek, majd becsaptak. Egy alapítványnál önkénteskedtem ingyen, majd kiderült, hogy a munkámért valaki más pénzt vett fel.
Barátnőm, akit sokszor kisegítettem és akire mindig odafigyeltem, magasról tesz rám. Édestestvéremmel kötöttem egy megállapodást, adtam neki 4 milliót pár évvel ezelőtt, cserébe megígérte, hogy a majdani örökséget ő nem fogja kérni. Persze most már visszaröhög, hogy miről beszélek (szerencsére él anyu, tehát nem aktuális probléma).
Tehát egyszerűen egy lúzernek érzem magam. Ezért van szükségem arra, hogy legalább ő ne vágjon át. Annyit csalódtam az emberekben. Már nem bízok meg benne sem igazán. A házasságra azért van szükségem, hogy egy kicsit megnyugodhassak és bízhassak benne és kettőnkben.
Beszéltünk egyébként korábban sokszor róla. Csak nem volt ennyire kiélezve. Inkább elviccelte, hogy "jólvancicám majd egyszer".
A véleményem: nem akar elvenni, talán nem szeret annyira, mint amennyire Te szereted őt. Most biztos rossz, de majd jön egy másik, aki elvesz. Erőltetni nem szabad. Egyik ismerősöm 30 évesen megmondta a pasijának: "vagy elveszel, vagy elköltözöl" A srác elvette, azóta 2 gyerekük született, boldogan élnek. A történetben csak az a csúnya, hogy a férj csalja az asszonyt. Nem csak néha, hanem folyamatosan. Sokszor hivatásoshoz is eljár. Persze az asszony nem tud semmit ezekről.
Azért egyszer ülj le vele és beszéljétek meg a dolgot. Talán csak azért nem akar házasodni, mert attól fél, hogy 300 ember előtt kell csárdásoznia MC haver, vagy Lagzi Lajcsi zenéjére :)
Nagyon helyes!
Rakj magad körül rendet! Rakj a téged körülvevő emberek fejében rendet! Ne hagyd, hogy kihasználjanak, vegyék észre, hogy ennek vége!
Akkor legalább a továbbiakban te is tisztán fogsz látni, ki az, akire számíthatsz, és ki az, vagy kik azok, akik eddig is csak kihasználtak!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!