Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Eljegyzés » Ha nem vesz el elmehet. Erre...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ha nem vesz el elmehet. Erre megsértődött. Szerintetek?

Figyelt kérdés

7 éve együtt vagyunk, 5 éve jegyesek és élettársak(nem jogilag). 32 éves vagyok. Férjhez akarok menni, családot akarok! Korábban nem volt olyan fontos számomra sem a "papír", nem siettettem, de most nagyon úgy érzem, hogy ha most nem vesz el, amikor minden szép és jó, amikor boldogok vagyunk és már ismerjük egymás minden gondolatát, az azt jelenti, hogy soha nem is fog elvenni.

Bármennyire is szép az élet vele. Ha nem lépünk tovább én lépek tovább. Elmondtam neki, erre megsértődött, hogy ha így állok hozzá, akkor nem is szeretem igazán. Zsarolásnak ő nem enged.

Ez zsarolás? Szerintem természetes igény.

A hétvégén szakítottam vele.

Állt a bál rendesen.

Most a határidőn gondolkodok, hogy mikorra várjam el tőle, hogy elköltözzön tőlem.

De közben meg kutyául szenvedek. Nem akarom én igazán, hogy vége legyen. Sőt belehalok, hogyha tényleg vége lesz, de végre érezni akarom, hogy számítok, hogy igazán számítok annak a férfinak, akivel együtt élek, akinek mindent megteszek, akinek gyereket akarok szülni.

Miért nem vagyok annyira fontos, hogy a feleségének akarjon?

Komolyan visszahoznám a régmúltat, amikor büntették a házasságszédelgőket, akik hosszú évekig csak ígérték a házasságot.

2012. aug. 27. 13:16
1 2 3 4 5 6 7 8
 21/79 anonim ***** válasza:
3%
4 es vagyok a pénzre azért hivatkozok én mert elég húzós árban vannak a gyűrűk és hát most valahogy nem telik rá....
2012. aug. 27. 13:45
 22/79 anonim ***** válasza:
42%
Kérdező, a #16-os válaszod alapján a mások miatti frusztrációidat borítottad szerencsétlen pasi fejére. Kérj tőle bocsánatot, beszéljétek meg a dolgot és változtassatok közösen, a te életeden is.
2012. aug. 27. 13:46
 23/79 anonim ***** válasza:
45%
egyetértek 2. válaszolóval, úgyhogy nem ismételném meg, csak annyival egészíteném ki a gondolatot, h nagy tévedés, h aki nem házasodik, minden esetben azért nem teszi, mert az "csak egy papír". vannak férfiak, akik eleve házasságellenesek (ők mondjuk, épp ezért elvből eljegyezni sem szoktak- azért az így elég groteszk) és vannak, akik épp annyira dédelgetnek egy idát a nagy Ő-ről, mint a nők, és azért nem veszik el a jelenlegi párjukat, mert barátnőnek el tudják fogadni, de feleségnek nem. sajnálom, tudom, h kegyetlenü hangzik és ilyenkor mindenki talál mentséget, magyarázatot, de valójában erről van szó. (a bátyám gyereket, közös hitelt vállat a barátnőjével, de el nem veszi "mert nem akarja, h ő legyen a felesége". ettől függetlenül nem tartja kizártnak, h vele élje le az életét, de akkor sosem nősül meg. kérdeztem, h mást elvenne-e. azt mondta, h igen, sőt,v valahol vágyik is rá, h ennek vége legyen és talákozzon azzal a nővel, akit el akar venni. a kislány miatt nincsenek könnyű helyzetben - bár már akkor is tudta, h nem ő az igazi, mielőtt megszületett :) )
2012. aug. 27. 13:48
 24/79 anonim ***** válasza:
25%
ideát*
2012. aug. 27. 13:49
 25/79 anonim ***** válasza:
48%

Nem értelek, mennyivel érzed nagyobb biztonságban magad a kapcsolatban, ha házasok vagytok, mintha csak élettársak lennétek?

Azt feltételezed, hogy jobban fog szeretni? Ugyanaz az ember lesz, mint előtte.

Vagy az anyagiaktól tartasz, be akarod biztosítani, hogy ne semmizhessen ki? Utóbbi esetben a házassággal rosszabbul jársz (hacsak nincs vagyonjogi szerződés az elején de akkor meg mi értelme), mert onnantól kezdve közös a vagyonszerzésetek, amíg csak élettársak vagytok, addig meg mindenki ki-ki alapon (szép jogásziasan: közreműködés arányában) szerez vagyont.

Vagy csak végre már valaki felesége szeretnél lenni, hogy ezt is kipipálhasd, mindegy, ha el is hagy, de akkor már legalább elvált leszel és nem fog mindenki lúzernek tartani, pózolhatsz a szerencsétlen nő szerepében, mint most?

Úgy tűnik, öngólt lőttél, és ezt te is tudod. A megoldás az lenne, ha felhívnád és személyesen megmondanád neki, hogy továbbra is szereted, akkor vesz el, amikor jónak látja, és legyetek együtt. De persze ezt sosem fogod megtenni, mert az a szemedben megalázkodás lenne, ami ellenkezik az elveiddel, így inkább nézed, ahogy elmegy a hajó ahelyett, hogy boldog lennél azzal, akivel eddig is az voltál. Hadd gratuláljak.

2012. aug. 27. 13:52
 26/79 anonim ***** válasza:
52%
25. a kérdeziőszereti a férfit, nem azért szeretne házasságot, h végre legyen mellette valaki.érzelmi elköteleződést vár a párjától, nem mást. 7 év után, 32 évesen ez szerintem tök jogos. nem gondolkozik a jogi és anyagi következményein, azon, h mennyit nyer v veszít ezzel.
2012. aug. 27. 13:57
 27/79 A kérdező kommentje:

Ezzel a "Nagy Ő" ideával én is küzdök. De szerintem mindenki (vagy nem?).

Persze nem úgy, hogy valahol a világban él valaki, aki tökéletesen olyan, amilyenről álmodom és őt akarjam megkeresni. Hanem úgy hogy van a fejemben egy szép álomvilág, ahol én magam is teljesen más vagyok, és más életet élek, mással és máshogy. Ahol egyszerre vagyok Nobel díjas, sakknagymester, Oscar díjas és olimpiai bajnok...a párom meg minimum egy kontinens bölcs uralkodója).

De a valóságban nincsenek nagy igényeim. Szeretném csendesen, békésen és szeretetben leélni az életem. Vele ez tudom, hogy menne, ha csak rajtam múlna. De rajta is múlik, ezt kéne megértenie...

De már el tudom fogadni, hogy ha vége kell legyen, akkor legyen vége. Bár utána nem tudom még mihez is kezdek. Azonnal nem tudnék mást keresni...

2012. aug. 27. 13:57
 28/79 anonim ***** válasza:
77%

Egyrészt ha eddig úgy érezted hogy ez neked nem fontos és neki is ezt mondtad, akkor nem csodálom hogy most eléggé meglepődött.

Nekem ez úgy hangzana, hogy az hogy házasságban élj bárkivel többet ér neked, mint hogy házasságon kívül élj vele :-(

2012. aug. 27. 13:58
 29/79 anonim ***** válasza:
52%
21: én 3-4 ezerért is látok szép, tartós gyűrűket. Persze nem arany, titán.
2012. aug. 27. 14:00
 30/79 anonim ***** válasza:
77%

"De a valóságban nincsenek nagy igényeim. Szeretném csendesen, békésen és szeretetben leélni az életem. Vele ez tudom, hogy menne, ha csak rajtam múlna. De rajta is múlik, ezt kéne megértenie...

De már el tudom fogadni, hogy ha vége kell legyen, akkor legyen vége. Bár utána nem tudom még mihez is kezdek. Azonnal nem tudnék mást keresni..."

Ezt írtad: vele tudod, hogy boldog lennél, de mivel nem vesz el feleségül, hát inkább elküldöd. Tehát akkor kijelenthetjük, hogy az a puszta tény, hogy házasságban éljetek, fontosabb, mint az, hogy boldog legyél. Ehhez nem nagyon lehet mit hozzáfűzni.

2012. aug. 27. 14:03
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!