Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Meg akarom kérni a barátnőm kezét, de ő nincs oda az esküvő gondolatától. Hogyan nyűgözzem le?
Már beszéltünk a házasságról, de ő mindig nagyon ellenezte a dolgot. Azt mondta soha nem megy férjhez, mert a házasság, csak gondot okoz egy pár életében, és neki amúgy sem kell egy papír arról, hogy szeret valakit. ( Nem tudom miért van ennyire ellene a dolog, feltételezem , az is közrejátszik benne, hogy a szülei 5-6 éves korában elváltak, és azóta nem tartja a kapcsolatot az apjával)
De én mindenképp szeretném elvenni, ezért úgy szeretném megkérni a kezét, hogy ne tudjon nemet mondani. Gondoltam már, hogy augusztus 20.-án kimegyünk a tüzijátékra, és majd ott, de szerintem ez nem elég nyerő..
Ti hogy kérnétek meg? Vagy hogy kértétek meg a párotokat? Hölgyek, milyen eljegyzésről álmodtok?
Én sem vagyok oda a házasságért.
De a barátom megkérte a kezem ennek tudatában anyukámék előtt. Hát igent mondtam, fú nagyon kínos volt. Haragudtam a barátomra, hogy ilyen helyzetbe hozott.
Azóta sem házasodtunk össze és nem hiszem kérdező, hogy ilyen igenre vágynál.
szerintem kettesben legyetek mindenképp.
de akkor készülj fel valami szöveggel hogy ne ijedjen meg, hogy tekintse ezt a gyűrűt annak szimbólumának, hogy vele szeretnéd elélni az életedet papírral vagy anélkül, és tudod, hogy erre nincs még felkészülve, megérted, de szeretnéd, ha tudná, hogy te komolyan gondolod és majd egyszer, amikor ő is készen érzi majd magát, őrülten boldoggá tennéd, ha hozzás menne, de nem kell most mondania se igent se nemet... valami ilyesmi... hogy te közlöd a szándékaidat de mégse rémíted el.
Hát nem tudom ki pontozott le, én senkinek nem adtam se pozitívat, se negatívat. A magabiztosságomat már kezdem elveszíteni, de a kérdésemre még nem igen kaptam választ..
Ti milyen eljegyzésről álmodtok? Hogy kérték meg a kezeteket?
Tök mindegy, hogy ki milyenről álmodik meg milyen volt. Neked a te barátnődet kell boldoggá tenned.
Bár én enyhén szólva kétlem, hogy szereted, mert ő megmondta, hogy nem akar házasodni, tehát lesz@rod, hogy mit akar, az a lényeg, hogy te mit akarsz.
Én is valahogy úgy gondolkodom ahogy a barátnőd, mindig is házasságellenes voltam, nem értem minek az. Ettől nem fogtok jobban összetartozni. Nekem tökéletesen megfelel a barátnő státusz. Számomra jobban hangzik mint a "feleség" mivel nem akarok az lenni.
Viszont van egy párom akit imádok, ha megkérné bárhogy is a kezem nem tudnék nemet mondani, mert neki fontos ezek szerint. Elfogadnám, jegyben járnánk, de házasság... az nem hiszem hogy valaha is bekövetkezhetne. Valahogy távol áll tőlem a dolog.
Talán részint választ kapsz a kérdésedre:
Én olyan lánykérésnek örülnék, ahol
- kettesben vagyunk,
- helyszín szempontjából valami közös emlékű helynek örülnék szerintem: első csók helye, vízparton, vmi kilátónál stb., persze ha még előttetek a nyaralás, pl. az is remek alkalom!
- ami viszont talán a legfontosabb, hogy azért egy pár szavas monológ dukál mellé, amiben kifejezed, miért olyan fontos neked (pl. néhány klisé: gyermekeim anyja, lelki társ, együtt öregedjünk meg...)
Virágra, rózsaszálra stb. amúgy abszolút "nem tartanék igényt".
Egyedül egy szerény gyűrűhöz (vagy spontán szituációban egy azt helyettesítő kerek dolog: kulcskarika, hajtott gemkapocs... :) ) ragaszkodnék.
25/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!