Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Meg akarom kérni a barátnőm kezét, de ő nincs oda az esküvő gondolatától. Hogyan nyűgözzem le?
Már beszéltünk a házasságról, de ő mindig nagyon ellenezte a dolgot. Azt mondta soha nem megy férjhez, mert a házasság, csak gondot okoz egy pár életében, és neki amúgy sem kell egy papír arról, hogy szeret valakit. ( Nem tudom miért van ennyire ellene a dolog, feltételezem , az is közrejátszik benne, hogy a szülei 5-6 éves korában elváltak, és azóta nem tartja a kapcsolatot az apjával)
De én mindenképp szeretném elvenni, ezért úgy szeretném megkérni a kezét, hogy ne tudjon nemet mondani. Gondoltam már, hogy augusztus 20.-án kimegyünk a tüzijátékra, és majd ott, de szerintem ez nem elég nyerő..
Ti hogy kérnétek meg? Vagy hogy kértétek meg a párotokat? Hölgyek, milyen eljegyzésről álmodtok?
Tipikus. A pár egyik fele nagyon akar valamit, a másik meg nagyon nem. Így az egyik elhatározza, hogy mégis tesz olyat, ami a másiknak nem lesz ínyére, aztán csodálkozik, hogy pofáraesés a vége.
Azt ugye te sem akarod, hogy megalkuvásból kössön házasságot?
Ha valóban ezt a lányt akarod életed párjának, akkor sajnos el kell gondolkoznod, hogy mi fontosabb: ő vagy hogy házasok legyetek (most függetlenül attól, hogy nem értem a barátnőd érveit.)
Ha tényleg ennyire házasságellenes, akkor ha tényleg gyönyörű körülmények között kéred is meg a kezét, lehet, hogy igent mond, de hozzád menni akkor sem akar majd. Éltek jegyben és kész. A gyűrűt esetleg a szerelmed zálogának tekinti, de akkor sem fog hozzád menni.
Persze még meg is gondolhatja magát akár. Szóval megpróbálhatod, de ne legyél meglepődve, ha akkor vagy a későbbiekben ebből kifolyólag csalódás ér.
Amúgy nekem nagyon egyszerű körülmények között kérte meg a párom a kezemet egy virágcsokorral, de szép volt úgy is, a körülmény nálam abszolút nem számított, mert hozzá akartam menni.
Amúgy az én szüleim is elváltak, de alapvetően én azt gondolom, hogy nem a házasság intézményével van gond, hanem azok az emberek, akik elválnak, nem tudnak tovább együtt élni. És ez így van egy kapcsolatban és egy házasságban is.
3-as voltam amúgy.
"én mindenképp szeretném elvenni, ezért úgy szeretném megkérni a kezét, hogy ne tudjon nemet mondani."
1. Egy valamit nem fog mondani soha: igent.
2. Ha ennyire gyökeresen máshogy képzelitek el a jövőtöket akkor miért erőlködtök ennyire hogy együtt maradjatok? Kitalálom: "mert szeretjük egymást" (hogy szerethetsz valakit ha rá akarod bírni valamire amit ő nem akar, ha nem veszed tudomásul az ő szándékait?). Tudod van amikor a szeretet nem elég. Ez egy ilyen helyzet. Ha még sok-sok éven át csináljátok ezt (arra vártok hogy majd a másik meggondolja magát) akkor csak az időtöket pazaroljátok. Az élet pedig véges. Inkább keressetek mindketten olyat akinek ugyanazok a tervei mint nektek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!