Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Eljegyzés » Lehet, hogy a párom megkér de...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Lehet, hogy a párom megkér de én nem akarok házasodni. Hogyan közöljem ezt finoman?

Figyelt kérdés

A helyzet az, hogy szeretem és hozzá is mennék ha "házasodós" lennék. De nem akarok esküvőt egyáltalán. A körülöttem élők majdnem mind elváltak. A tapasztalatom az, hogy a papír csak nehezít egy párkapcsolaton. Szüleim is elváltak, majd válás után egymásra találtak megint és nagyon boldogok így papír nélkül (talán még boldogabbak, mint azelőtt voltak). A párommal szeretném leélni az életem. Gyereket is szeretnék szűlni neki. Boldogok vagyunk együtt. Majdnem 3 éve élünk egy háztartásban mondhatni zökkenőmentesen. De nem szeretnék esküvőt.

Ezt már finoman mondtam neki, de nem hinném, hogy átment az üzenet.

2012. júl. 19. 10:14
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
91%

mintha csak rólunk írnál.

rengeteg aggályom és ellenvetésem van a házassággal kapcsolatban. ezeket el is mondtam neki, de ragaszkodott hozzá. volt benne jó pár átbeszélgetett este, mire sikerült dűlőre jutni.

kompromisszumot kötöttünk. csináltattunk 2 nagyon szép és egyedi gyűrűt, elmentünk egy számunkra szimbolikus helyre, és tettünk egymásnak egy szóbeli fogadalmat.

mondtam neki, hogy én innentől örök menyasszony leszek, szülök annyi gyereket, amennyit csak szeretne, együtt élünk életünk végéig, csak papírt ne kelljen aláírni :)

belement. azóta is büszkén hordjuk a gyűrűt, imádjuk egymást.

annyit tudok javasolni, h beszélgess vele. nagyon sokat. ha igazán szeret, akkor papír nélkül is veled marad. a szeretetnek nem a házasság a fokmérője.

2012. júl. 19. 10:23
 2/17 anonim ***** válasza:
91%

Hát ha így gondolod mindenképpen hozd szóba valahogy és egyértelműen közöld vele a véleményedet.

Egyébként csak lábjegyzetben:

Ha ő nagyon ragaszkodik hozzá és ez neki fontos, akkor ennyit szerintem igazán meg tehetsz érte, no nem kell világraszóló lakodalom, elmehettek simán az anyakönyvvezetőhöz is. Tudod a papír ha nem is számít van akinek fontos lehet a házasság intézménye, és hidd el nem a papír miatt mennek tönkre kapcsolatok, főleg ha nem is számít. Azok anélkül is tönkrementek volna. Nem kell ettől félned. Egy papír nem tehet tönkre egy igazán jó kapcsolatot ez biztos. Erre csak ráfogják, semmi köze hozzá.

2012. júl. 19. 10:24
 3/17 anonim ***** válasza:
85%

azért szerintem azon is el lehetne gondolkodni szerintem, hogy van - e egyáltalán olyan érvetek, ami a saját véleményetek. Mert az ok, hogy mert a szomszéd, a szomszéd szomszédja, anyu-apu, öcsi, keresztapu.... stb-stb nem jól házasodott, de hogy emiatt az én kedvemet is elvegye.... egy olyan véleményt is meghallgatnék, hogy NEKED mi a problémád a házassággal, ne azt mond, hogy másnak mi a problémája. Te azért nem akarsz házasodni, mert rossz példát látsz. De ők miért váltak el? mert volt problémájuk. Ez a tipikus azért nem házasodok, mert úgyis elválok. Ha elválnak, az a kapcsolat vége. ha vége egy kapcsolatnak, nem azért van vége, mert házasok voltatok, tehát enélkül is vége lesz. Akkor kár együtt lenni. Tehát már tudjuk, hogy miért nem akarsz házasodni, de gyakorlatilag NEKED mi a gondod a házassággal? Az hogy nem akarsz feleség lenni? Nem szereted a házasság intézményét? ciki nének lenni? Vagy izgisebb apasági nyilatkozatot tetetni apuval? Vagy csak mert a környezetben rossz példa volt. Tudod a hátteret? lehet, hogy megcsalás volt... az házasság nélkül is lehet. Ezért nem értem.

Ha szereted, és biztos vagy abban, hogy együtt élitek le az életeteket, akkor mi tart vissza?

2012. júl. 19. 10:56
 4/17 anonim ***** válasza:
100%
10:56-os vagyok. Bocsáss meg, nem rábeszélni akarlak, semmi baj azzal, hogy ha nem akarsz férjhez menni, csak érdekel a vélemény.
2012. júl. 19. 10:56
 5/17 anonim ***** válasza:
86%

Á hagyjátok úgyis csak az lehet neki írni, hogy a házasság sz@r, mert itt mindenki ezt akarja hallani. Akkor ne menj hozzá ha megkér azt kész. Majd eldönti kellesz-e neki papír nélkül is vagy nem. Vagy Te eldöntöd kelle-e neked papírral is.

Ne haragudj de milyen kapcsolat az, ahol egy papírnak ekkora jelentősége van, hogy nem tudod az ő kedvéért aláírni. Ha neked nem jelent semmit nem is értem miért sajnálod tőle. Sajnos ezt sokaknak nehezen esik itt felfogni. ha meg ő nem fogja föl, hogy rettegsz a házasságtól, akkor megint csak a kapcsolat minőségét mutatja.

2012. júl. 19. 11:15
 6/17 anonim ***** válasza:
61%
3-4. vagyok. Első, én házasságpárti vagyok, mert szeretek né lenni, de komolyan mondom, ebbe még én is belementem volna :) szép gesztus volt nagyon :) örök hűséget fogadtatok egymásnak, gyűrű is van, és a te akaratod is teljesült. Ez az igazi kompromisszum :)
2012. júl. 19. 11:22
 7/17 anonim ***** válasza:
100%

Mondjuk az meglep, hogy 3 év alatt egyszer sem került szóba, hogy ki mit gondol a házasság intézményéről. Előfordul, hogy néha beszélgettek is? Mert ez a téma azért nem éppen másodlagos dolog. Abban pedig egyetértek az előttem szólókkal, hogy nem a papír miatt mennek tönkre a házasságok. Nem a helyes következtetést vontad le abból, amiket tapasztaltál...

Mindenesetre én sem akarlak rábeszélni a papírra, ez amúgy is egy túlmisztifikált dolog, sokan egyszerűen erre kenik azt, amit ők maguk elrontottak. Persze csak házasság vezethet váláshoz, mert ugye az élettársi kapcsolat végét nem így hívjuk...

Mindenesetre a gyerek és a közös ház akkor is nagyobb kötöttség, ha a fene fenét eszik is. Az emberek ettől a kötöttségtől rezelnek be, attól, hogy elkezdődnek a szürke hétköznapok, hogy a nő egyszercsak anya lesz, a pénzt kell hajkurászni. Mindennek köze nincs ahhoz, hogy van-e gyűrű az ujjunkon vagy sem.

2012. júl. 19. 11:33
 8/17 A kérdező kommentje:

Nem akarok férjhez menni. Ez pont ellentéte annak az érzésnek, hogy ha valaki férjhez akar menni. Nem értem miért kéne megmagyaráznom miért érzem ezt.

Persze, hogy beszélgettünk egymással a 3 év alatt, de olyan dolgokról amik érdekelnek minket.

Szerintem a párom is csak a családi háttere miatt akar házasodni. Azért, hogy ne kérdezgessék már tőlünk, hogy mi van... Ő se esküvőmániás.

Környezeti nyomás miatt meg nem akarok egy drága bulit.

Csak szeretném finoman a dolgok elejét venni, azért hogy nehogy bejelentse otthon, hogy na most megkér, utána meg azt kelljen mondani a szülőknek, hogy nemet mondott.

2012. júl. 19. 13:22
 9/17 anonim ***** válasza:
12%

Ha nem akarsz férjhez menni, az tudatalattidban azt is jelenti, hogy nem vagy biztos benne, és meg akarod könnyíteni azt, hogy bármikor leléphess.

Gondolkozz ezen....

2012. júl. 19. 13:31
 10/17 anonim ***** válasza:
63%

A házasság intézménye nem rossz. A "papír" nem rossz (nekem egyébként nem egy darab papír, hanem két gyűrű, amit ketten viselünk, és az, hogy ki merjük jelenteni, hogy együtt maradunk hivatalosan is). Az emberek elrontanak párkapcsolatot, de ettől még nem a házasság lesz rossz.

Ha meg akarod bántani, nyugodtan közöld vele, hogy nem mész hozzá. Ha az én párom mondaná ezt, akkor tudnám, hogy nem szeret igazán.

2012. júl. 19. 13:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!