Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Lehet, hogy a párom megkér de én nem akarok házasodni. Hogyan közöljem ezt finoman?
A helyzet az, hogy szeretem és hozzá is mennék ha "házasodós" lennék. De nem akarok esküvőt egyáltalán. A körülöttem élők majdnem mind elváltak. A tapasztalatom az, hogy a papír csak nehezít egy párkapcsolaton. Szüleim is elváltak, majd válás után egymásra találtak megint és nagyon boldogok így papír nélkül (talán még boldogabbak, mint azelőtt voltak). A párommal szeretném leélni az életem. Gyereket is szeretnék szűlni neki. Boldogok vagyunk együtt. Majdnem 3 éve élünk egy háztartásban mondhatni zökkenőmentesen. De nem szeretnék esküvőt.
Ezt már finoman mondtam neki, de nem hinném, hogy átment az üzenet.
"Ha nem akarsz férjhez menni, az tudatalattidban azt is jelenti, hogy nem vagy biztos benne, és meg akarod könnyíteni azt, hogy bármikor leléphess."
a szokásos duma a házasságpártiak részéről... szerintem meg ha férjhez akarsz menni, az a tudatalattidban azt is jelenti, hogy muszáj magadhoz kötnöd, mert anélkül elhagy. na hogy tetszik?
Nem akarok belemenni az elvi részébe, csak annyit tennék hozzá, hogy ha a célszerűséget nézzük, házasságban egyszerűbb minden, jogilag sokkal szabályozottabb. Így válni egyszerűbb és tisztább, mint egy élettársi kapcsolatot felbontani. A házasságnak van pontos, papíron rögzített eleje - és sajnos sokszor vége is. Így tudni, ki mit vitt bele a kapcsolatba, mi a közös vagyon, mik a kötelezettségek, hitelek, amiket le kell zárni a házasság megszűnésével. Az élettársi kapcsolat felbontása ezzel szemben jóval kellemetlenebb: az egyik fél, aki érdekelt benne anyagilag, tagadni szokta az együttélést, a másik bizonygatni, ezért tanúkat kell bevinniük, hogy igazolják, jövedelemkimutatásokkal kell alátámasztani, mennyire jogosultak a felek a közösen szerzett vagyonból és még sorolhatnám.
Az elvált szülők új kapcsolata ettől távol esik, hiszen már meglévő egzisztenciával vágtak bele, ha mégse jön össze, mindenki megy a betett pénzével. De közös életet kezdeni, hitelt fölvenni, közös ingatlant vásárolni stb. "csak úgy" szerintem kockázatosabb, mint házasságban.
Tehát ha a tiszta, rendezett jogi környezet és a kapcsolat lezárásának korrekt lehetősége a cél, akkor a házasság jobb. Ha elvi, lelkiismeretei indokai vannak valakinek, az más téma, azt meg kell tudni beszélni egymás között.
szerintem a papír nem ront és nem javít egy párkpcsolaton...
Mondjuk én alapjáraton házasságpárti vagyok, ugyanakkor nem gondolom azt, hogy papírral boldogabb leszek, de azt főleg nem, hogy emiatt romlik meg viszonyunk. Ha szeretem el tudok köteleződni mellette, igen törvényesen is. Anyukádék sem azért boldogabbak mert nincs papír és nem azért voltak boldogtalanok, mert volt.
Az én szüleim és a párom szülei is több mint 25 éve házasok, a párom szülei imádják egymást, éppen most indulnak nyaralni kettesben. Biztos vagyok benne, hogy papír nélkül sem lennének boldogabbak.
Ha nem akarsz hozzá menni, elmondhatod neki, de vállald azt is, ha neki az az üzenet megy át, hogy nem szereted, nem bízol benne.
A párom azt mondta, egyszer fogja megkérni a kezemet, ha nem-et mondok az egyenlő a szakítással. Én ezt meg is értem.
Beszéld meg a pároddal mi a véleménye erről ...
"A párom azt mondta, egyszer fogja megkérni a kezemet, ha nem-et mondok az egyenlő a szakítással. Én ezt meg is értem."
Én nem értek egyet azzal, amikor valaki az érzelmi zsarolást természetesnek veszi egy kapcsolatban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!